Intel aduce o nouă eră de experiențe de computing și inteligență pretutindeni

Intel Corporation a anunțat astăzi mai multe produse și soluții pentru a oferi noi experiențe utilizatorilor și suport pentru extinderea ecosistemului de computing în alte domenii. În timpul discursului său de la Computex 2015, Kirk Skaugen, Senior Vicepreședinte și General Manager Client Computing Group, Intel, a încurajat ecosistemul din Taiwan să coopereze pentru a contura viitorul computingului.

Intel UNITE

“Legea lui Moore a adus inovații incredibile în ultimii 50 de ani și datorită acestui enunț în viitor aproape orice va avea capabilități de computing și se va conecta”, a declarat Skaugen. “Colaborarea noastră de peste 30 de ani cu Taiwan a oferit inovații istorice lumii, de la computing personal la cloud și centre de date. Următorii 30 de ani vor vedea și mai multă inovație în condițiile în care oferim noi experiențe de computing și aducem împreună inteligență și conectivitate către Internet of Things”, a adăugat reprezentantul Intel.

Skaugen a oferit predicții cu privire la viitorul computingului și a prezentat produse și platforme care ne vor duce acolo. Reprezentantul Intel a arătat cum aceste inovații vor oferi inteligență pretutindeni.

Noile procesoare Intel Core pentru sisteme mobile

Știri despre Internet of Things:

  • Intel a anunțat extinderea gamei de produse Intel® IoT Gateways. Cele mai recente design-uri de referință pentru gateway oferă soluții variate printre care gateways-uri bazate pe procesoare Intel® Core™ și Platforma Wind River* Intelligent Device XT 3 cu opțiuni flexibile de ambalare pentru aplicații care necesită un cost redus.
  • Intel a extins opțiunile de sisteme de operare pentru designul de referință Intel® IoT Gateway cu disponibilitatea Ubuntu Snappy Core de la Canonical*. Acesta se adaugă actualei disponibilități a Microsoft* și Wind River.
  • Special pentru soluțiile de Internet of Things (IoT), pentru retail și domeniul medical, Intel a anunțat noi procesoare Intel® Pentium®, Intel® Celeron® și Intel® Atom™. Cu performanțe grafice uluitoare, cu consum redus de energie, noile procesoare sunt fabricate pentru IoT și oferă disponibilitate șapte ani.

Știri despre experiențele de computing și platforme:

  • Aplicația Intel® Unite™ a fost lansată ca o soluție nouă de business eficientă din punct de vedere al costurilor pentru o colaborare ușoară și intuitivă, precum și pentru productivitate. Cu ajutorul unor mini-PC-uri selectate, bazate pe procesoarele Intel® Core™ vPro™, pe care rulează aplicația Intel Unite, actualele săli de conferință sunt modernizate și transformate în spații inteligente cu securitate crescută.
  • Cea mai mare inovație de când a fost lansată, Thunderbolt™ 3 oferă un port care se conectează la alte dispozitive Thunderbolt, la orice display și dispozitive USB. Pentru prima dată, un singur cablu oferă o lățime de bandă de patru ori mai mare pentru date și de două ori mai mare pentru video, față de orice alt cablu, oferind în același timp putere de alimentare. Nu are rivali pentru aplicații noi, precum video 4K, dock-uri cu un singur cablu pentru încărcare, grafică externă și placă de rețea 10 GbE integrată. Primele produse sunt așteptate să fie disponibile la finalul acestui an, celelalte urmând să apară în 2016.
  • Cea de-a cincea generație a gamei de procesoare Intel Core include primul procesor desktop cu soluția grafică Iris™ Pro integrată pentru prima dată pe interfata land grid array (LGA), cel mai puternic procesor grafic al companiei. Cu un TDP de 65 de wați, procesorul aduce o performanță maximă pentru o gamă variată de produse, de la mini PC-uri la sisteme All-in-One, oferind în același timp o performanță grafică 3D de două ori mai mare, o conversie video de 35% mai mare și o performanță de computing cu 20% mai mare față de generațiile anterioare.1
  • Intel a lansat și cea de-a cincea generație a gamei de procesoare Intel® Core pentru sisteme mobile și IoT cu Intel® Iris Pro integrată. Optimizate pentru gameri și creatorii de conținut, cele mai rapide procesoare mobile ale Intel au integrate soluția grafică Intel Iris Pro 6200 și oferă o performanță de computing de două ori mai mare față de actualele generații.2 Aceste procesoare sunt ideale pentru aplicațiile industriale, medicale și IoT cu funcții pentru aplicații complexe precum designuri IoT, suport pentru memorie ECC, tehnologie Intel® vPro™ și șapte ani disponibilitate.
  • Subliniind progresul către un viitor wireless, Intel a anunțat colaborarea cu Targus* pentru a oferi soluții Rezence de încărcare wireless. Intel a anunțat recent un acord cu compania chineză Haier* să ofere soluții de încărcare wireless restaurantelor, hotelurilor, cafenelelor și aeroporturilor din China în acest an. În plus, Intel va lucra cu membrii A4WP (Alliance for Wireless Power), Foxconn Interconnect*, Basecom* și cu producătorii de sisteme BYD* și Primax* pentru a lansa pe piață soluții de încărcare wireless în acest an.

Știri despre centrele de date:

  • Intel a lansat gama de procesoare Intel® Xeon® E3-1200 v4, prima care include soluția grafică Intel® Iris™ Pro P6300. Construite pe 14nm, noile procesoare oferă o performanță de 1,4 ori mai mare pentru transcodare video3 și de o performanță grafică 3D4 de 1,8 ori mai mare comparativ cu generațiile anterioare.

COMPUTEX, Taipei, Taiwan, 2 iunie 2015 – Intel Corporation

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: