Intel accelerează tranziția industriei către rețele pregătite pentru cloud

  • Extinderea gamei de procesoare Intel® Xeon® D-1500 și a noilor controllere Intel® Ethernet crește performanța și lățimea benzii și permite o mai mare inteligență în rețea pentru livrare rapidă de servicii pentru utilizatori și companii.
  • Intel colaborează cu lideri ai industriei globale și a anunțat că América Móvil* a ales Intel drept partener tehnologic pentru a-și actualiza rețeaua.
  • Intel își crește ecosistemul de rețea pentru a încuraja dezvoltarea de soluții care să respecte standardele industriei și a anunțat colaborarea cu Red Hat* prin Intel® Network Builders Fast Track.

Intel Corporation a anunțat noi produse și colaborări pentru a accelera tranziția către rețele de comunicații mai flexibile și pregătite pentru cloud care să se adreseze nevoilor actuale pentru noi canale de telecomunicații, cloud și servicii de centre de date care gestionează device-urile și serviciile de mâine.

Intel®_Ethernet_FM10000

Miliarde de dispozitive sunt conectate – de la smartphone-uri la mașini și fabrici – și acest lucru aduce noi modele de utilizare și oportunități pentru servicii care să ofere o creștere fără precedent a cererilor de rețea și stocare. Rețelele actuale nu sunt construite astfel încât să permită furnizorilor de servicii de comunicații să extindă rapid și cu costuri eficiente rețeaua. Pentru a realiza potențialul Internet of Things (IoT) și crește experiențele de computing pe dispozitive mobile, rețelele de comunicații trebuie re-arhitecturate cu un grad mare de programare și flexibilitate de-a lungul infrastructurii pentru a face față volumului crescut și complexității traficului de date.

“Rețelele sunt foarte solicitate având în vedere că sunt oferite din ce în ce mai multe servicii digitale”, a declarat Sandra Rivera, Vicepreședinte, Data Center Group, și General Manager, Network Platforms Group, Intel. “Inteligența de-a lungul infrastructurii de comunicații și folosirea unor standarde oferă furnizorilor de servicii fundația pentru a construi rețele flexibile, pregătite pentru cloud, pentru a-și extinde capabilitățile”, mai spune Rivera.

Intel își extinde ecosistemul și portofoliul de produse pentru a pune bazele rețelelor pregătite pentru cloud

Intel lucrează îndeaproape cu liderii industrei, printre care Cisco, Ericsson, SK Telecom și Verizon pentru a accelera tranziția către rețele mai flexibile și cu timp de răspuns mai mic, pentru a crea fundația pentru. Intel oferă tehnologie superioară care crește capabilitățile rețelei și lățimea de bandă, dând naștere unui ecosistem pentru a oferi soluții standardizate. Intel a anunțat:

  • América Móvil a ales compania Intel drept consultant tehnologic în procesul de a-și face rețelele mai flexibile, eficiente și fiabile. Intel va oferi suport și expertiză pentru América Móvil în procesul de modernizare a infrastructurii pentru a accelera lansarea de noi servicii, automatiza procesele și reduce costurile de operațiuni în America Latină și Europa.
  • Noi produse din gama de procesoare Intel® Xeon® D-1500 oferă o fundație pentru extinderea inteligenței în rândul rețelei pentru performanță crescută și latență scăzută. Cele opt noi procesoare oferă performanță crescută, consum redus de energie și memorie de două ori mai mare[1] comparativ cu generațiile anterioare, ceea ce le face potrivite pentru rețelele anterioare, stocare cloud, stocare enterprise și aplicații IoT care operează în medii dense și dure. În prezent, peste 50 de rețele și sisteme IoT bazate pe noile procesoare sunt în plină dezvoltare.
  • Noua gamă de controllere multi-host Intel® Ethernet FM10000 combină tehnologia Ethernet cu resurse avansate pentru a fi folosite în aplicații de rețea de înaltă performanță și platforme de server. Cu o lățime de bandă de până la 200Gbps și porturi multiple 100GbE, oferă capabilități de computing îmbunătățite și reduce semnificativ performanța în traficul rețelei în și între servere.
  • Noua gama de controllere Intel® Ethernet X550 reprezintă o soluție de conectivitate 10 Gigabit Ethernet cu consum redus de energie, eficientă din punct de vedere al costurilor, care oferă performanță crescută pentru serverele centrelor de date și aplicațiile de rețea.
  • Intel construiește în mod activ un ecosistem și a implementat programul Intel® Network Builders în peste 180 de companii. În august 2015, Intel a lansat Intel® Network Builders Fast Track pentru a crește ritmul inovației în ecosistemul de rețele prin optimizarea soluțiilor hardware și software, susținând integrarea tehnologiei cu ecosistemul și introducerea de soluții interoperabile.
  • Red Hat este primul ISV (vânzător independent de soluții software) care contribuie activ la toate zonele focus ale Intel Network Builders Fast Track. Red Hat oferă expertiza puternică în comercializarea tehnologiilor open source și are o colaborare de durată cu Intel în oferirea de soluții standardizate industriei de telecomunicații. Prin extinderea colaborării, cele două companii vor lucra împreună asupra optimizărilor pentru a oferi soluții bazate pe software-ul Red Hat și pe tehnologia Intel, să dezvolte împreună soluții pentru rețelele de comunicații și să facă teste ale platformelor cu soluțiile ecosistemului.

SANTA CLARA, California, 10 noiembrie 2015 – Intel Corporation

Visits: 0

Lasă un răspuns