Intel a obținut un venit de 13,2 miliarde de dolari în al doilea trimestru al anului, în linie cu estimările companiei

Intel Corporation a raportat pentru al doilea trimestru al anului un venit de 13,2 miliarde de dolari, un venit operaţional de 2,9 miliarde de dolari, un profit net de 2,7 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 55 de cenți. Compania a generat aproximativ 3,4 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende în valoare de 1,1 miliarde de dolari şi a folosit 697 milioane de dolari pentru a răscumpăra 22 de milioane de acţiuni.

Brian Krzanich

“Rezultatele din al doilea trimestru subliniază transformarea business-ului companiei, având în vedere creșterea segmentelor de centre de date, memorii și IoT, care reprezintă peste 70% din profitul operațional, ceea ce ne-a ajutat să facem față provocărilor de pe piața de PC-uri”, a declarat Brian Krzanich, CEO-ul Intel. “Suntem în continuare încrezători în strategia noastră de creștere și concentrați pe inovație și execuție. Așteptăm lansările de Skylake, Windows* 10 și de noi sisteme de la producători, care vor aduce entuziasm în rândul utilizatorilor în a doua jumătate a anului 2015”, a adăugat el

Comparație financiară

 

Rezultate anuale
T2 2015 T2 2014 vs. T2 2014
Venit 13,2 mld. dolari 13,8 mld. dolari În scădere cu 5%
Marja brută 62,5% 64,5% În scădere cu 2 puncte
R&D și MG&A 5 mld. dolari 4,9 mld. dolari În creștere cu 2%
Venit operaţional 2,9 mld. dolari 3,8 mld. dolari În scădere cu 25%
Rata de impozitare 9,3% 28,7% În scădere cu 19,4 puncte
Profit net 2,7 mld. dolari 2,8 mld. dolari În scădere cu 3%
Profit per acţiune 55 de cenți 55 de cenţi Constant

 

Comparație financiară

 

Rezultate trimestriale
T2 2015 T1 2015 vs. T1 2015
Venit 13,2 mld. dolari 12,8 mld. dolari În creștere cu 3%
Marja brută 62,5% 60,5% În creștere cu 2 puncte
R&D și MG&A 5 mld. dolari 4,9 mld. dolari În creștere cu 2%
Venit operaţional 2,9 mld. dolari 2,6 mld. dolari În creștere cu 11%
Rata de impozitare 9,3% 25,5% În scădere cu 16,2 puncte
Profit net 2,7 mld. dolari 2 mld. dolari În creștere cu 36%
Profit per acţiune 55 de cenți 41 de cenți În creștere cu 34%

 

Perspectiva de business

Perspectiva de business a companiei Intel exclude potenţialul impact al unor achiziţii, cesionări sau alte activităţi de business similare care pot fi finalizate după 15 iulie.

 

T3 2015

 • Venit: 14,3 miliarde de dolari, plus sau minus 500 de milioane de dolari;
 • Marja brută exprimată procentual: 63%, plus sau minus câteva procente;
 • Cheltuieli de R&D plus MG&A: aproximativ 4,9 miliarde de dolari;
 • Costurile de restructurare: aproximativ 175 de milioane de dolari;
 • Amortizarea achiziţiilor intangibile: aproximativ 70 de milioane de dolari;
 • Impactul investiţiilor de capital, dobânzilor şi altele: câștig net de aproximativ 100 milioane de dolari;
 • Depreciere: aproximativ 2 miliarde de dolari;2015
 • Venit: în scădere cu aproximativ 1%;
 • Marja brută exprimată procentual: 61,5%, plus sau minus câteva procente;
 • Cheltuieli de R&D plus MG&A: aproximativ 19,8 miliarde de dolari, plus sau minus 400 de milioane de dolari;
 • Amortizarea achiziţiilor intangibile: aproximativ 265 de milioane de dolari;
 • Depreciere: 7,9 miliarde de dolari, plus sau minus 100 de milioane de dolari;
 • Rata de impozitare: aproximativ 26% pentru al treilea și al patrulea trimestru;
 • Cheltuieli anuale de capital: 7,7 miliarde de dolari, plus sau minus 500 de milioane de dolari.

Pentru informaţii suplimentare referitoare la rezultatele Intel şi la perspective accesaţi comentariul CFO de la adresa: www.intc.com/results.cfm.

Situaţia perspectivei de business

Perspectiva de business a Intel este postată la intc.com şi poate fi reiterată în public sau în timpul întâlnirilor private cu investitori şi alţii. Perspectiva de business este valabilă până la data de 11 septembrie, dacă nu intervine o actualizare. Perspectiva de business pentru amortizarea activelor necorporale, impactul investiţiilor de capital şi taxe va intra în vigoare după închiderea zilei de business de 22 iulie. De la sfârşitul zilei lucrătoare de 11 septembrie până la publicarea comunicatului de presă referitor la rezultatele financiare ale celui de-al treilea trimestru, pe 13 octombrie, Intel va intra în “quiet period”. În acest interval perspectivele economice publicate în comunicatele de presă ale companiei şi în declaraţiile depuse la SEC vor fi considerate istorice, referindu-se la perioada de dinainte de “quiet period” şi nefiind actualizate de companie.

Factori de risc

Declaraţiile de mai sus şi oricare altele din acest document care se referă la planuri şi aşteptări în al doilea trimestru al anului şi în viitor, au aspect de predictibilitate şi implică o serie de riscuri şi elemente necunoscute. Cuvinte precum “anticipativ”, “aşteptări”, “intenţii”, “planuri”, “dorinţe”, “încercări”, “estimativ”, “este posibil”, “ar trebui” şi variaţii ale acestora se referă la declaraţii de prognoză. Declaraţii care se referă la estimări, evenimente incerte sau supoziţii sunt identificate de asemenea ca elemente ale unei prognoze. Mulţi factori pot influenţa rezultatele actuale ale companiei Intel, iar diferenţele dintre previziunile prezente ale Intel în ceea ce priveşte aceşti factori pot face ca rezultatele reale să difere faţă de rezultatele exprimate în aceste declaraţii estimative. Momentan, Intel consideră că următorii factori pot juca un rol important în obţinerea unor rezultate reale diferite de estimările companiei:

 • Cererea poate să difere faţă de aşteptările Intel, din cauza unor factori ce includ schimbări

în condiţiile de business şi economice; acceptarea de către utilizatori a produselor Intel şi ale concurenţei; schimbări în obiceiul de comandă al clienţilor, incluzând anulări (contramandări, rezilieri) şi schimbări la nivelul stocurilor clienţilor.

 • Procentajul marjei brute ar putea varia semnificativ faţă de aşteptări din cauza schimbărilor la nivelul venitului, mix produs-preţ, costuri de iniţiere a activităţii, variaţii în evaluarea inventarului, inclusiv variaţii legate de momentul în care produsele vor fi puse la vânzare, stocuri în exces sau ieşite din uz, randament de producţie, schimbarea preţului per unitate, dificultăţi în cadrul procesului de fabricaţie/asamblare şi costuri asociate, capacitatea de utilizare. Procentajul marjei brute ar putea varia și din cauza timingului lansării produselor Intel și a cheltuielilor legate de acestea, abilitatea Intel de a răspunde rapid dezvoltărilor tehnologice și de a lansa noi produse sau de a încorpora noi capabilități produselor existente, care ar putea duce la restructurări și cheltuieli cu deprecierea activelor.
 • Rezultatele Intel pot fi afectate de factorii economici, sociali și politici nefavorabili din

țările unde Intel, clienții și furnizorii săi operează, inclusiv conflicte militare sau alte riscuri de securitate, dezastre naturale, afectări ale infrastructurii, pericole de sănătate și variații mari ale cursului valutar. Rezultatele ar putea fi afectate de impunerile formale sau informale ale statelor asupra reglementărilor de import/export și asupra altora legate de business, care pot fi schimbate fără anunț în prealabil.

 • Intel îşi desfăşoară activitatea în industrii foarte competitive, caracterizate de un procentaj

mare de costuri fixe sau greu de redus pe termen scurt.

 • Volumul, timingul și alte execuții legate de programul de răscumpărare de acțiuni al Intel

pot fi afectate de schimbarea priorităților companiei în folosirea banilor pentru alte scopuri, precum costurile operaționale, cheltuieli de capital, achiziții, dar și de schimbările legislației fiscale și de cash flow.

 • Rata de impozitare poate fi influenţată de legea din jurisdicţia unde se stabilesc şi sunt

taxate ulterior profiturile; de modificările în evaluările creditelor, beneficiilor şi deducerilor; de deciziile care derivă din auditarea efectuată de către diferite autorităţi financiare, incluzând plata dobânzilor şi a amenzilor și capacitatea de a realiza active de impozit amânat.

 • Câștigurile și pierderile din titlurile de capital și dobânzi pot varia față de estimări în

funcție de vânzări, schimb valutar, schimbarea valorii juste sau afectarea datoriilor și a investițiilor de capital, rata dobânzilor, soldul de numerar, dar și de schimbarea valorii juste a instrumentelor derivate.

 • Defectele produselor sau eratele (devieri de la specificațiile publicate) pot afecta

cheltuielile, veniturile și reputația Intel.

 • Rezultatele Intel pot fi influenţate de efecte adverse asociate cu defecţiuni ale produselor,

erate (deviaţii de la specificaţiile publicate), litigii sau probleme regulatorii referitoare la proprietatea intelectuală, acţionariat, clienţi, antitrust şi altele, precum litigiile şi problemele regulatorii. O hotărâre nefavorabilă ar putea include daune monetare sau o emitere a unui ordin de interzicere de producere sau vânzare a unuia sau mai multor produse. Acest lucru se opune practicii de afaceri particulare, afectând capacitatea Intel de a realiza produse, sau care necesită alte remedii, cum ar fi acordarea de licenţe obligatorii de proprietate intelectuală.

 • Rezultatele financiare Intel pot fi afectate de calendarul de închidere a achiziţiilor şi

înstrăinărilor. Drept pentru care, riscurile asociate cu achiziția Altera sunt descrise în paragraful “Forward Looking Statements” din comunicatul de presă din 1 iunie 2015.

O discuţie detaliată referitoare la factorii care pot afecta rezultatele Intel a fost inclusă în raportul SEC.

Webcast despre rezultatele financiare

Intel a organizat un webcast public pe site-ul Investor Relations, www.intc.com, de unde utilizatorii pot descărca un material MP3 sau vizualiza o înregistrare video.

Intel îşi propune să raporteze rezultatele financiare obţinute în al treilea trimestru al anului, pe 13 octombrie. Imediat după raportare, Intel doreşte să publice un comentariu al lui Stacy J. Smith, Vicepreşedinte şi Chief Financial Officer, pe site-ul www.intc.com/results.cfm

SANTA CLARA, California, 16 iulie 2015 – Intel Corporation

Visits: 3

Lasă un răspuns