ING Bank sprijină grupul Digi cu o finanțare de 150 milioane de euro. În ultimii 10 ani, ING a intermediat tranzacții de 3 miliarde de euro pentru Digi

ING Bank a susținut Digi România și Digi Communications, compania mamă a operatorului de telecomunicații, în aranjarea unei facilități de credit în valoare de 150 milioane de euro, pe o perioadă de 3 ani de la prima utilizare. Împrumutul va fi folosit pentru rambursarea obligațiunilor grupului, în valoare de 450 milioane de euro, cu scadență în anul 2025.

Tranzacția a fost condusă de ING în calitate de Coordonator, Subscriitor, Aranjor Principal Mandatat, Creditor Inițial și Agent de Facilitate.

ING continuă să fie una dintre pricipalele bănci ale grupului Digi. În fiecare an din ultimii zece, ING a fost implicată în mod activ în structurarea de facilități sindicalizate, emisiuni de obligațiuni, credite cu garanție de la agenții de export din diverse țări, precum și linii de scrisori de garanție necesare achiziției de spectru radio, atât în România, cât și în celelalte țări în care grupul operează.
În total, în ultimii 10 ani, ING a intermediat pentru grupul Digi tranzacții ce însumează aproximativ 3 miliarde de euro.

„Suntem încântați să îi sprijinim pe cei de la Digi cu această nouă finanțare care le permite să se concentreze pe continuarea planurilor lor de dezvoltare în perioada următoare. De-a lungul timpului, ING a reușit să construiască o relație solidă cu Digi, fiecare nouă tranzacție încheiată cu succes consolidând și mai mult parteneriatul nostru strategic. Grupul Digi are planuri de creștere atât în România, cât și în țările din vestul Europei, iar noi suntem determinați să contribuim din rolul de partener financiar la această poveste de succes.” , spune Raluca Radbata, Coordonator Sector Telecom, Media & Technology, ING Bank România.

„ING Bank susține expansiunea grupului Digi, pe plan local și internațional, de 25 de ani. Digi este acum unul dintre cei mai importanți operatori telecom, atât din România cât și din Europa, un exemplu între companiile de telecom, cu o echipă de management puternică și o viziune axată pe oferirea de servicii de calitate, la un preț accesibil pentru clienții săi, într-un mod sustenabil, în toate țările în care operează. Finanțarea reprezintă un punct de referință important pentru Digi, iar termenii atractivi ai tranzacției reliefează bonitatea ridicată a grupului Digi, precum și modelul lor de business rezistent la șocuri externe.“, a completat Andrei Dobre, Director în echipa sectorială Telecom, Media & Technology la ING Bank N.V. Amsterdam.

Views: 10

Lasă un răspuns