Incepe livrarea mondiala a televizoarelor LG REAL 8K OLED si NANOCELL

Televizoarele LG 8K satisfac și depășesc standardele industriei pentru măsurătorile Real 8K

LG Electronics (LG) începe în această lună livrarea pe piețele globale a primului televizor 8K OLED din lume (modelul 88Z9) și a televizorului LG 8K NanoCell (modelul 75SM99), începând cu Australia, Germania, Franța, Marea Britanie și Statele Unite. Distingându-se drept lider în domeniul tehnologiei 8K, LG oferă televizoare 8K ce satisfac și depășesc cerințele stringente ale Standardului Măsurătorilor Afișajelor Informatice (Information Display Measurements Standard – IDMS) pentru rezoluția 8K, standard stabilit de respectata Comisie Internațională pentru Metrologia Ecranelor (International Committee for Display Metrology – ICDM).

Experții din industria de profil evidențiază faptul că, pentru o experiență “real 8K”, pixelii trebuie să se poată distinge unul de altul în mod adecvat. Conform ICDM, Modulația de Contrast (Contrast Modulation – CM), ce măsoară precis dacă pixelii învecinați se disting unul de altul, este metoda cu adevărat relevantă de a măsura și descrie rezoluția unui ecran.

ICDM a definit măsurătoarea Modulației de Contrast (CM), care descrie precis și cantitativ cât de bine se disting unii de alții pixelii adiacenți. Pentru ca un ecran de televizor să ofere rezoluția indicată de numărul de pixeli, ICDM necesită ca valoarea CM minimă să depășească un prag de 25% pentru imagini și 50% pentru text. Un TV 8K cu o valoare CM mai mică decât aceste praguri nu oferă rezoluție 8K reală, cu toate că televizorul ar putea avea numărul suficient (7.680 x 4.320) de pixeli. Testele efectuate conform cu aceste standarde acceptate universal în industrie, atât pentru LG SIGNATURE 8K OLED 8K, cât și pentru televizoarele LG NanoCell 8K, au oferit valori CM în zona de 90%, garantând astfel că privitorii vor putea experimenta toate detaliile adiționale oferite de conținutul 8K, atunci când folosesc televizoare 8K LG.

Această prezentare necesită JavaScript.

Televizoarele 8K de la LG uimesc prin detaliile bogate și culorile vii ce ilustrează neegalata tehnologie de afișaj LG. Fiind atât primul televizor OLED 8K din lume, cât și cel mai mare televizor OLED de la LG de până acum, LG SIGNATURE OLED 8K TV (model 88Z9) de 88 de inch vă oferă o rezoluție 8K Ultra HD (7.680 x 4.320) cu 33.000.000 de pixeli autoiluminați, echivalând de 16 ori numărul de pixeli dintr-un televizor Full HD și de patru ori cel dintr-un televizor UHD. Câștigător al Premiului iF pentru Design și al Premiului Red Dot din acest an, LG SIGNATURE OLED 8K are un design minimalist și sofisticat, cu un stand din aluminiu polizat și un ecran practic fără chenar, precum și un sistem integrat de difuzoare de 80W pentru un sunet puternic.

Televizorul NanoCell 8K de 75 de inch de la LG vă oferă și el o experiență total captivantă, grație imaginii 8K cu culori, contrast și detalii impresionante. Tehnologia Nano Display de la LG redă imaginile incredibil de clar pe o scară cu adevărat grandioasă. Nano Color filtrează impuritățile pentru a îmbunătăți reproducerea culorilor, iar Nano Black – tehnologia avansată Full Array Local Dimming Pro optimizată pentru 8K – controlează  precis retroiluminarea televizorului pentru a obține un negru mai profund și un contrast mai puternic.

Ambele televizoare 8K oferă upscaling 8K eficient și reducere îmbunătățită a distorsiunilor, avansând de la un proces în patru etape la unul cu până la șase trepte. Rezultatul este o imagine 8K fără întreruperi la conversia conținutului nativ 4K (3.840 x 2.160) sau Full HD (1.920 x 1.080). Această performanță de vârf este îmbunătățită de procesorul inteligent LG de a doua generație α (Alpha) 9 Gen 2 8K. Microcipul avansat de la LG crește calitatea imaginii și sunetului folosind tehnologia deep learning și accesul la o bază de date extinsă, ce-i permite să recunoască nivelul de calitate al sursei și să optimizeze orice fel de conținut. Procesorul α9 Gen 2 8K analizează și condițiile ambientale, pentru a echilibra mereu perfect luminozitatea ecranului.

Sunetul bogat și rezonant completează rezultatul vizual minunat al televizoarelor, captivând și mai mult spectatorul. Un algoritm inteligent poate remixa sunetul stereo într-o compoziție de sunet virtual 5.1 surround, creând un peisaj audio tridimensional ce dă viață filmelor, muzicii și sporturilor. Televizoarele sunt și WiSA Ready, pentru sisteme  home theater wireless, cu sunet necomprimat de 16 biți redat pe până la 5.1 canale – un mod extraordinar de a vă bucura de sunetul dinamic și cristalin oferit de Dolby Atmos.

Pentru a vă garanta o vizionare cinematică memorabilă, televizoarele LG 8K OLED TV și 8K NanoCell TV dispun de Cinema HDR, cuprinzând suportul pentru Dolby Vision și Advanced HDR de la Technicolor până la 4K, și pentru HLG și HDR 10 până la 8K.

LG și-a asigurat și relevanța pe viitor a televizoarelor sale 8K, oferind patru porturi ce suportă specificații HDMI 2.1, fapt ce va permite spectatorilor să se bucure de conținut 8K la 60 de cadre pe secundă. Televizoarele 8K de la LG sunt compatibile și cu modul automat de latență scăzută (automatic low latency mode – ALLM), rata variabilă de refresh (variable refresh rate – VRR) și canalul avansat de retur audio (enhanced audio return channel – eARC).

Pentru un confort și mai sporit, atât modelul 88Z9, cât și 75SM99, vor oferi suport pentru Apple AirPlay2 și HomeKit, și vor fi disponibile în peste 140 de piețe.

Pe anumite piețe, aceste televizoare oferă versiuni încorporate ale Asistentului Google și Amazon Alexa, oferind un control vocal facil al televizorului și dispozitivelor inteligente conectate, simplificând modul în care utilizatorii obțin informațiile căutate.

“Noile televizoare 8K demonstrează că LG se dedică total scopului de a le oferi consumatorilor experiența real 8K așa cum este ea definită de standardele recunoscute ale industriei ecranelor,” a declarat Brian Kwon, președinte al companiilor Mobile Communications și Home Entertainment de la LG. “Televizoarele LG 8K OLED și NanoCell nu sunt doar niște televizoare cu mai mulți pixeli, ele oferă cele mai noi tehnologii de afișaj ale noastre.”

SEUL, 3 septembrie 2019 — LG Electronics (LG)