Impreuna cu un convertibil ultraportabil Lenovo IdeaPad Yoga 2 13 la review
Din multiple surse am auzit ca Lenovo are niste convertibile, adica ultrabook+tableta performante si am tinut sa ma informez si eu alaturi de un Yoga 2 13 IdeaPad, dotat cu Windows 8.1, pentru a intelege un pic noile tendinte ale dispozitivelor portabile.
Experienta a fost clar in favoarea mea, intrucat modul de a lucra cu un convertibil este cu totul altceva, decat as lua in parte fiecare device, adica, atunci, cand utilizezi o tableta, sigur vei simti dorinta unei tastaturi traditionale. Dar si reciproc atunci cand utilizezi touchpadul ultrabookului, sunt multe aplicatii, pe care, le vei accesa mult mai usor de pe ecranul tactil. Iar Yoga 2 tocmai acest lucru il realizeaza cel mai bine, o unificare superioara a modului de a accesa aplicatiile.
Lenovo Yoga 2 13 face tot ceea ce s-ar astepta de la un ultrabook subtire, usor in plus convertibil intre doua moduri la o tableta. Si pretul competitiv inseamna ca vei primi abilitatile convertibile in esenta gratis.
Asa cum este comun in randul ultrabookurilor, design-ul subtire al Lenovo a necesitat o sigilare a bateriei, deci nu puteti patrunde inauntru, daca va fi epuizata. De asemenea, ca și cu multe ultrabook-uri, selectia portului este destul de baza: un port USB 2.0, un port USB 3.0, un jack pentru casti, un cititor de card SD / MMC, precum si un port micro-HDMI la care veti avea nevoie de un adaptor pentru a utiliza cu un cablu HDMI standard. Convenabil, designerii au pus, de asemenea, butonul de alimentare si un comutator de volum rocker pe margine, astfel incat acestea sunt accesibile indiferent de pozitia dispozitivului.
In timp ce conversia de la un laptop la o tableta este destul de impresionanta, designerii Lenovo au observat ca ar putea exista doua moduri suplimentare de-a lungul drumului. Pentru modul de cort, vei roti ecranul si tastatura pana cand ajunge sub formă A, ca o scară plianta. Cu ecranul spre tine, si al partenerului blatul perfect pentru a pastra un ochi pe e-mail sau in urma impreuna cu o reteta. Buza cauciucata din jurul marginilor va ajuta sa conservati aparatul de la alunecarea pe suprafete netede, și, de asemenea, ajuta la protejarea acestor suprafețe de zgariere.
Desigur, toate aceste moduri nu ar insemna aproape la fel de mult in cazul in care Yoga 2 13 ar fi fost un ultrabook substandard, ceea ce nu este. Caracteristica cea mai notabila, dincolo balamalele ecranului, este ecranul in sine. Prima generatieYoga a oferit rezolutie 1.600 x 900, dar acest model ofera 1080p full (1.920 x1.080), panou de comutare in plan tehnologie (IPS), care ofera un unghi larg de vizualizare din toate direcțiile. Este, de asemenea, mai luminos decat predecesorul sau si ofera o imagine uimitoare de clipuri video si fotografii.
Dezavantajul de rezolutie 1080p pe un panou de 13.3 inch este ca textul poate fi destul de mic iîn dimensiuni implicite. Desigur nu iti trebuie cine stie ce abilitati sa iti dai seama ca acest lucru se poate regla simplu . Si daca ceva este inca prea mic, cu o rapida raspandire de degete gest pe ecran (sau a touchpad-ului) maresti dimensiunea instantaneu. Asta este o alta îmbunatatire fata de Yoga 13 originala: capacitatea de reactie a noului panou este excelenta.
Ne place, de asemenea, Yoga 2 13 la tastatura–ceva ce nu putem spune despre toate convertibilele sau chiar alte ultrabook-uri. Tastatura–stil insula este plina de dimensiuni si spatioasa, actionand linistit tasta buna, iar la degete se simte grozav. Un alt element de bun venit: Lenovo a adaugat o lumina de fundal pentru tastatura in acest ultim build. Si, ca si cu unele din alte modele ale sale, Lenovo a inversat actiunile atribuite la functia din randul de sus, oferind taste dedicate pentru volum, luminozitate mute, ecran, modul avion, si alte comenzi.
Designul–o singura bucata ascunde butoanele mouse-ului de mai jos colturile din stanga si din dreapta ale padului, care functionează destul de bine. Acestea fiind spuse, nu ar strica nici un pad mai mare.Camera web nu este prea performanta dar nici nu cred ca ar fi necesara una mai buna de atat pentru aplicatiile skype. Difuzoarele stereo sunt pe marginea exterioara de dedesubt a masinii, și foloseste suprafata laptop-ului așezat pe ca o cutie de rezonanta pentru a imbunatati campul de sunet. Desigur, în moduri comprimat, cort, nu functioneaza. Calitatea sunetului este subtire, si un pic strident dar deloc suparator la muzica si redarea filmelor, deși adecvat pentru Web audio și altele asemenea.
La acest pret, stocarea vine sub forma de un hard disk de 500GB cu un 16GB solid-state drive pentru a accelera funcțiile Windows. Yoga de 2 13 a fost construit in jurul procesorului Intel i5–4200U 1.6GHz Core, plus, intr-o masura evident de reducere a costurilor, 4GB de RAM. Putei comanda sisteme de pe site-ul Lenovo cu Core i7 putere sau 8 GB de memorie.
In ceea ce priveste software-ul, Lenovo ofera aplicatii recomandate denumite „Yoga Picks”, pentru a fi utilizate în fiecare mod. De exemplu, a propus programe pentru modul stand-includ Skype, Netflix, și Yoga Camera Man, care va permit sa fixati selfies prin comenzi vocale, adauga efecte speciale, iar apoi impartasi fotografiile prin intermediul unor site-uri de social networking. Lenovo include Companion de telefon, care va permite sa va conectati wireless telefonul Android si Yoga pentru a trimite texte, efectua apeluri, si partaja continut intre dispozitive. Aveti, de asemenea, freeware de 30 de zile pentru McAfee Internet Security. Lenovo susține unitatea cu o garanție de un an piese si manopera cu 24/7 suport tehnic.
Pentru cei interesati am gasit si masuratori de benchmark sub Windows 8.1 asa cum apar ele in foto de mai jos iar concluziile sunt extrem de favorabile pentru utilizator.
Despre capacitatea bateriei pot spune ca poate duce mult peste o durata de minim 5 ore, dar acest lucru depinde si de cat de bine stim sa utilizam convertibilul in sensul ca operatiunle noastre sa respecte acele puncte de rationalitate in ceea ce priveste conexiunile, displayul, stocarea si multitaskingul.
In concluzie Yoga impresioneaza prin gradele mari de libertare la rotirea displayului, materiatele din care este construit convertibilul vor strange multi invidiosi in jurul tau, subtirimea si greutatea il face extrem de usor de manevrat, iar tastatura exprima o usurinta unica in utilizare. Displayul IPS este impresionant iar conexiunile externe sunt indestulatoare pentru un convertibil. Recunosc daca mi l-ar mai lasa cei de la Lenovo sigur a prins lipici la mine pentru ca usurinta de a lucra cu el m-a cucerit definitiv ca regula: Un ultrabook de acum incolo trebuie sa aiba un touchscreen.
Views: 0
Pingback: Recomandarile saptamanii de pe bloguri | Blogatu