HTC One(M8) top tehnologic la review
Nici acum nu imi pot stapani emotia, de a fi avut in teste un terminal flagship al celor de la HTC, care in scurt timp au ajuns in topul celor mai buni producatori de terminale. Totusi trebuie sa fiu si obiectiv, desi, nu deseori in calitate de blogger m-am intalnit cu terminale ce ofera trendul anului, sa fiu echidistant, atunci, cand voi face aprecierile cuvenite.
Pot spune ca am fost si norocos avand la dispozitie varianta de Android 4.4.2 precum si updateul ce tocmai l-am realizat, asa cum scriam intr-un articol anterior aici. Diferenta prin optimizarile efectuate sunt in favoarea terminalului, atat in ceea ce priveste functiile enumerate in articol cat si o imbunatatire evidenta a autonomiei acumulatorului.
Dar hai sa vedem ce am primit in pachetul de sample de la HTC. In principal nu prea multe: terminalul unibody si incarcatorul plus cablul de date USB / microUSB asa, cum le primeam de la producatori direct, si altadata cu multi ani in urma, cand realizam teste pentru un operator din Romania, adica destul de cazon.
Dar nu-i nimic, de aceea exista Internet si m-am informat ca in pachetul de vanzare mai exista cheita pentru SIM si cardul microSD, coverul de protectie de spate, castile stereo dar si manualul de utilizare, intr-un box destul de aratos, asa cum puteti vedea in clipul de mai jos.
Prima impresie vizuala atunci cand intri in contact cu M8 este clar una foarte buna. Eleganta si frumusete este putin spus. Designerii de la HTC si-au facut temeinic temele cu o nota foarte mare in ceea ce priveste modul in care au reusit sa bage in mana utilizatorului, pe nesimtite un display Super LCD3 de 5″, o baterie de 2600 mAh pe un terminal clar un pic mai lung, fara ca acesta sa dea impresia ca aluneca si ca ar scapa pe jos. As putea spune ca este o sclipire inginereasca taiwaneza, cu care nu te poti intalni de prea multe ori in viata. Terminalul este perfect simetric in forme, si da mereu senzatia de rotund, chiar daca functiile ce le vei accesa sunt asimetrice ca dispunere fizica. Nu te vei incurca atunci cand vei accesa butonul de Power ON/OFF situat in partea dreapta sus, volumul +/- tot firesc lateral dreapta sus, usita cu cheita de card microSD tot dreapta sus, si mai rar usita de nanoSIM situata in partea stanga sus. Sigur terminalul va fi agreat de catre populatia majoritar dreptace. Grosimea de 9,35 mm, dar si greutatea de 160 grame, te fac sa uiti ca ai in mana un terminal totusi destul de solid in lumea terminalelor, numai prin faptul ca forma si calitatea materialului metalic si al finisajelor il face uitat prin mana ce il sustine. Slotul de încărcare microUSB şi cel audio universal de 3,5 mm sunt aşezate pe marginea de jos.
Urmand in continuare calea descrierilor, HTC One(M8) se remarca printr-un plastic transparent de culoare neagra ce ascunde o conexiune IrDa ce va fi extrem de utila atunci cand vei conecta TVul tau prin functia destul de originala de telecomanda cu care deja HTC ne-a obisnuit. Luand-o pe calea multimedia putem observa doua grile simetrice pe partea frontala a terminalului ce ascund doua speakere ce deservesc sistemul audio ajutat de functia BoomSound ce sigur va impresiona atunci cand vei ataca o partitura auditiva generata de Radio, mp3, mp4 player sau vreun clip de la youtube, dar si un led de stare ratacit prin spatele grilei. Apoi tot pe partea frontala vei remarca o camera secundara de 5 Mpx pentru selfie sau poate o conexiune skype ce in timpul utilizarii iti va oferi un unghi optim sa o poti face cat mai bine. Apoi displayul Full HD Super LCD3 capacitive touchscreen, 16M colors, 1080 x 1920 pixels, 5.0 inches (~441 ppi pixel density), acoperit de un geam de protectie foarte bun Corning Gorilla Glass 3, va oferi o vizibilitate destul de larga indiferent de luminozitatea exterioara.
Trecand la partea dorsala sigur vor sari in ochi cele doua camere de 4 MPx Dual 4 MP, 2688х1520 pixels, autofocus, si cele doua leduri bicolore dual-LED (dual tone) flash, pe post de blitz cu care vei realiza niste poze destul de performante in ciuda celor care sustin contrariul referindu-se rezolutie.
Experienta de utilizare este cu certitudine cea mai buna pe care am avut-o pana acum referindu-ma in special la ceea ce am mai testat si am scris prin reviewuri, si acest lucru si datorita specificatiilor foarte bune ale lui M8 pe care le puteti vedea aici. Android OS, v4.4.2 (KitKat), upgradat de mine la v4.4.3 (KitKat) si Sense 6, ajutat de o configuratie sanatoasa cu chipset: Qualcomm MSM8974AB Snapdragon 801, CPU: Quad-core 2.3 GHz Krait 400, GPU Adreno 330, 2 GB RAM, 16/32 GB memorie interna expandabila la 128 GB prin slot SD mi se pare cea mai performanta testata de mine, fara laguri si fara intreruperi, cea mai cursiva experienta avuta cu un terminal. KitKat aduce un aspect mai curat, mai putin aglomerat, o integrare mai stransa cu motorul de cautare Google, plus de performanta rapiditate. Aceasta include Gmail, Google plus de social networking, browser-ul Chrome, si stocarea de fisiere. Androidul nu a fost la fel de intuitiv cum este acum.
Ceea ce mi-as fi dorit mai mult sa testez ar fi fost acest cover inteligent HTC Dot View despre care am mai scris aici si care sunt sigur ca ar fi dat o alta valoare de utilizare.
Partea cea mai interesanta din teste a fost fireste camera foto. In loc de a se concentra spre senzori mai mari, cei de la HTC au decis orientarea catre colectarea de lumina si un timp de raspuns rapid au fost prioritizate în schimb. Un fotograf va spune despre camera HTC UltraPixel ca i-a facut un loc de munca solid in realizarea fotografiilor. Si acest lucru datorita celor doua camere de 4 MPx Dual Camera. UFocus este o functie ce asigura posibilitatea de a adăuga un pic de decor la orice imagine pe care poate doriti sa o adaptati mai tarziu, iar telefonul proceseaza efectul aproape instantaneu. Limitari notabile se aplica, totuși si de aceasta data. Acestea nu pot fi folosite in conditii de lumina scazuta. De asemenea, nu functioneaza in combinatie cu blitul. Si nu este utilizabil cu HDR activat. Cel puțin pentru mine, acest lucru nu este un must to have. In schimb interfata utilizatorului este extrem de sugestiva, si pentru amatori dar si pentru cei mai experimentati. HTYou poate atribui functionalitate de zoom la butoanele de volum rocker, sau le puteti folosi pentru a face fotografii. Setarile sunt accesibile odata ce sapi mai adanc în modul camera normala, situatie în care veti gasi o multime de optiuni de fotografiere, inclusiv HDR. Exista chiar si un mod manual pentru entuziastii care introduc valoare la setari, cat mai precis posibil. Am efectuat fel de fel de foto cu aceasta camera chiar si pe timp inorat, unde culorile par mai putin saturate, dar si cele pe timp de noapte unde sigur va aparea un pic de zgomot, si o tenta catre galben. In rest va las sa apreciati galeria foto de mai jos si chiar si clipul video.
Am utilizat cateva programe de test de pe Google Play: Antutu, Basemark OS II, Gekbench 3, MobileXPRT 2013, CompuBench RS, care mi-au adeverit ca terminalul meu se afla cu performantele in top, deocamdata, asa cum puteti vizualiza si in rezultatele de mai jos.
In concluzie si testele bench dar si experienta mea personala de utilizare au condus la acelasi rezultat. HTC One(M8) este un terminal in trend si nu numai prin aspectul exterior unde sigur va atrage atentia atunci cand il vei avea in mana cat si prin performantele tehnologice care il recomanda. Pe langa consecintele legate de aspect pot spune ca are si niste functii extrem de utile atunci cand terminalul te insoteste pe tot parcursul zilei. As putea spune ca este un gadget complet pentru entertainment, fiindca nu are vreo optiune pe care cei de la HTC sa o fi sarit-o. Am testat aproape toate optiunile, de la radio, video, TV pana la jocuri si nu am ce sa-i reprosez. Totul functioneaza clar altfel decat ceea ce am mai testat pana acum. Adica performant, elegant si accesibil. Nu am pretentia ca am atins chiar toate aspectele dar oare ce iti poti dori mai mult?
Views: 0
Pingback: HTC One M9 inca un terminal de top la review | Cristian Nicolau