HTC anunță rezultatele financiare pentru al doilea trimestru din 2014

HTC, lider global în inovație mobilă și design, anunță rezultatele financiare pentru al doilea trimestru fiscal din anul 2014, încheiat în luna iunie. Cele mai importante rezultate:

  • Cifra de afaceri trimestrială a fost de 65,1 de miliarde de dolari taiwanezi (1,62 de miliarde de euro);
  • Profitul net trimestrial a fost înregistrat între 2,3 miliarde de dolari taiwanezi (57,22 de miliarde de euro) sau 2,74 dolari (0,06 euro) per acțiune;
  • Profitul brut a fost de 22,2%, în timp ce profitul operațional a fost de 3,7% din venituri.

Evoluția profitabilității HTC este îmbucurătoare și se datorează vânzărilor spectaculoase ale noilor HTC One (M8), HTC One mini 2 și Desire 816 din întreaga lume. În Statele Unite ale Americii, HTC One (M8) continuă să impresioneze și să cucerească piața, fiind disponibil în portofoliul celor patru operatori importanți, în timp ce în Europa, HTC One mini 2 a extins experiența vârfului de gamă HTC One (M8) într-un mod compact. Franciza HTC Desire a înregistrat, de asemenea, creșteri semnificative, lucru datorat succesului modelului Desire 816.

HTC One (M8)HTC One maxHTC One mini 2

Peter Chou, CEO HTC: “Rezultatele financiare trimestriale demonstrează succesul strategiei noastre de a îmbunătăți toate aspectele business-ului nostru și, în același timp, de a crea entuziasm în jurul noilor noastre produse. Acest trimestru profitabil este un pas pozitiv important care rezultă din implicarea noastră constantă în a crea și oferi cel mai bun smartphone, HTC One (M8), și din extinderea ofertei noastre de produse cu noul HTC One mini 2 și gama Desire.”

HTC One (M8) și Desire 816 continuă să domine piața de smartphone-uri din Taiwan și, pentru prima oară, HTC s-a clasat pe locul 1 atât din punctul de vedere al numărului de unități vândute, cât și al valorii vânzărilor. Design-ul superior și capabilitățile tehnice ale dispozitivelor HTC continuă să impresioneze – HTC One (M8) și husa Dot View au primit Medalia de Aur pentru design și inovație la târgul Computex d&i awards organizat în iunie de Taiwan External Trade Development Council (TAITRA) și iF (Forumul Internațional de Design).

Previziuni pentru Q3 2014

HTC prezintă următoarele direcții pentru acest trimestru:

  • Veniturile sunt estimate între 42 de miliarde de dolari taiwanezi (1,04 de miliarde euro) și 47 de miliarde de dolari taiwanezi (1,17 de miliarde de euro);
  • Marja de profit brut este estimată între 22,5% și 23,0% din venituri;
  • Profitul per acțiune este estimat între 0,05 și 0,69 dolari taiwanezi.

Despre HTC

Fondat în 1997, HTC Corp. (HTC) este producătorul unei serii de dispozitive mobile multi-premiate, dar și al unor telefoane care au marcat premiere pe plan mondial. Poziționând utilizatorii în centrul atenției, HTC depășește barierele designului și tehnologiei pentru a crea experiențe personale inedite pentru utilizatorii din întreaga lume. Portofoliul de produse HTC include smartphone-uri și tablete propulsate de HTC Sense, o interfață grafică prin care experiența de utilizare este îmbunătățită și simplificată. HTC este listată la Bursa de Valori Taiwan cu indicativul 2498. Pentru mai multe informații despre HTC vă rugăm să vizitați www.htc.com.

București, 1 august 2014 – HTC

Visits: 4

Lasă un răspuns