Fun ABC – abecedar de la Ejuk

De multe ori mi-am pus problema oare cum ar reusi sa invete mai usor copilasii abecedarul, poarta de intrare in tainele cititului si al scrierii, acum cand mijloacele de informare sunt destul de diversificate iar, suportul de hartie incepe sa fie inlocuit mai in toate interactiuniile cu omul de cele mai performante cum ar fi tabletele sau SMART-urile ce au inceput sa populeze chiar cu deviceuri dedicate copilariei. Nu de multe ori puisorii omului atenteaza la jucariile celor mari, a parintilor uneori avand o dexteritate de utilizare cu mult mai buna.

Sunt companii precum Evolio care au proiectat in mod expres o tableta despre care am scris aici.

Sunt puţine aplicaţii pentru învăţarea alfabetului românesc, iar şi astea puţine sunt contra plată. Aplicaţia FunABC de la Ejuk este gratis şi poate fi găsită pe PlayMarket.

Aplicaţia FunABC este destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2-5 ani. Aplicaţia are ca scop învăţarea alfabetului românesc prin intermediul tehnologiilor moderne. Aplicaţia poate fi utilizată pe tablete sau smartphone-uri cu Android.

Aplicaţia poate fi descărcată aici.

 https://play.google.com/store/apps/details?id=net.ejuk.funabc

FunABC - screenshot thumbnailFunABC - screenshot thumbnailFunABC - screenshot thumbnail

Interfaţa simplă a aplicaţiei permite o navigare uşoară, fără deschiderea unor ferestre inutile. Aplicaţia se lansează cu litera – A. Pe ecran pe lîngă literă, mai apare cuvântul „Arici” şi un arici, cu un zâmbet prietenos.

La atingerea literei şi a cuvântului, se aude pronunţarea lor. La apăsarea ariciului, se aude cum el adulmecă. În aşa mod, toate literele sunt prezentate.  Listarea literelor are loc în ordine alfabetică. Când se ajunge la finalul alfabetului, se poate întoarce înapoi cu ajutorul butonului- săgeată situata pe partea laterală a aplicaţiei. Totodată, literele pot fi selectate aleator. Aceasta se poate efectua cu ajutorul meniului din partea de sus a aplicaţiei.

În aplicaţie sunt utilizate sunete din natură. Aceste sunete sunt foarte reale, ceea ce amuză copii la auzul lor. Plus, în aşa mod, aplicaţia devine mai atractivă pentru micuţi, căci ei iubesc animalele şi tot ce e neobişnuit. Aplicaţiile pe Android sunt mult mai apreciate de către copii, deoarece sunt utilizate degetele mâinii, nu mouseul ce este mai greu de mânuit de către copiii mici.

Vocea din aplicaţie aparţine scriitoarei de poveşti pentru copii Ada Demirgian.

Daca ma intrebati m-am distrat copios cu acesta aplicatie si daca ai un ecran adecvat sunt sigur ca atentia micutului va fi captata, parintii avand acum la dispozitie o metoda acaparanta de invatare a alfabetului romanesc pentru copiii lor.

Views: 3

Lasă un răspuns