Fortinet prezintă principalele amenințări cibernetice pentru următoarea perioadă

Impactul atacurilor cibernetice la nivel global se ridică anual la sume ce depășesc cifra de afaceri a celormai mari companii din lume. Astfel, doarîn 2014, studiile realizate de Center of Strategic and International Studies au arătat faptul că pierderile cauzate de atacurile cibernetice s-au ridicat la aproximativ 600 de miliarde de dolari.

Tot pentru anul 2014, Institutul Ponemon a realizat un studiu ce a inclus 59 de companii din Statele Unite ale Americii. Acest studiu a dezvăluit faptul că,în medie, consecințele unui atac cibernetic se ridică la 12,7 milioane de dolari per companie. Costul mediu suportat de o companie care trece printr-un astfel de atac se ridică la 1.6 milioane de dolari pentru fiecare incident. Acest cost se reflectă în detectarea atacurilor și recuperarea datelor. Impactul financiar ridicat este confirmat și de studiul PWC, lansat în 2015, care estimează costul unui atac major la 1.46 de milioane de dolari.

fortinet_logo_web1

Cele mai recente exemple de atacuri cibernetice ce au produs pagube semnificative au fost cele înregistrate de companii precum Community Health Service (CHS) în august 2014, când datele a peste 4.5 milioane de utilizatori au fost compromise. Și anul 2015 a venit cu provocări pentru compania de asigurări de sănătate Anthem. Atacul asupra companiei a avut grave urmări, 80 milioane de date ale clienților actuali sau din trecut au fost compromise.

Pentru a preveni pierderile în rândul companiilor, atât de date, cât și financiare, specialiștii Fortinet avertizează asupra principalelor trei zone care prezintă cel mai mare grad de risc. Una dintre cele mai mari amenințări vine din partea utilizatorilor de platforme Adroid. Acestea se vor transforma în ținta hackerilor în următoarea perioadă. Cota de piață a sistemelor Android de 81% în rândul utilizatorilor de dispozitive mobile, alături de instalarea care nu beneficiază de un sistem centralizat reprezintă riscuri majore la adresa securizării datelor.

Cea de-a doua amenințare majoră pentru următoarea perioadă, vine din faptul că parolele nu mai sunt măsuri de securizar esuficiente pentru protejarea datelor de peplatformele de tip Cloud. Pentru a preveni falsa autentificare, companiile vor fi implementa sisteme de autentificare paralele, iar acestea vor deveni esențiale.

Cea de-a treia amenințare vine din zona criptografierii datelor. Din ce în ce mai multe sisteme se vor baza pe certificate de criptografie utilizate nu numai pentru autentificare, dar și pentru comunicare. Un exemplu elocvent pentru această tendință este tehnologia Block Chain, utilizată de BitCoin. Aceasta va fi aplicată cu precădere, în perioada următoare, în domenii precum sectorul financiar, pentru a putea oferi servicii de asigurare, tranzacționare, creditare, etc, ca soluție altenativă. Însă, principala provocare vine din faptul că sistemele de criptografiere care sunt, la rândullor, presupuneri matematice, în viitor vor putea fi dovedite false.
Despre Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) livrează soluţii de securizare cibernetică pentru unele dintre cele mai mari companii la nivel global, din zona furnizorilor de servicii şi a organizaţiilor guvernamentale din întreaga lume. In Romania, Fortinet comercializeaza solutiile sale prin intermediul unei rețetele de peste 250 de parteneri și distribuitori. Compania oferă o gamă largă de soluţii globale de securizare de înaltă performanţă ce asigură protecţia împotriva ameninţărilor dinamice şi simplifică infrastructura IT. Acestea sunt consolidate de nivelul avansat de cercetare, informaţie şi analitică al industriei. Spre deosebire de alţi furnizori de soluţii de securizare, Fortinet poate soluţion acele mai dificile provocări ale unei companii, fie legate de reţea, aplicaţii sau telefonie mobilă, fie pe platformele fizice sau de tip cloud. Peste 247.000 clienţi din întreaga lume au încredere în soluţiile Fortinet, inclusiv unele dintre cele mai complexe organizaţii din lume. Mai multe detalii puteţi afla pe http://www.fortinet.com, Fortinet Blog sauFortiGuard Labs.
București, 18 Noiembrie 2015 – Fortinet

Visits: 0

Lasă un răspuns