Fortinet declarat lider în cel mai prestigios clasament din domeniul securității informatice

Fortinet ocupă poziția de lider în cadrul Gartner Magic Quadrant 2014 for Unified Threat Management (UTM ), cel mai prestigios clasament din domeniul securității informatice. Fortinet ocupă încă din anul 2008 locul întâi în acest clasament, demonstrându-și autoritatea și competența în protejarea rețelelor business și a aplicațiilor.

“Ca pionier în dezvoltarea soluțiilor de securitate integrate, Fortinet este încântat să fie recunoscut ca lider în Magic Quadrant”, afirmă Ken Xie, fondator și CEO Fortinet. ”Suntem de părere că poziția de lider a Fortinet subliniază angajamentul nostru față de inovație, performanță și valoare, instrumente specifice oricărui segment al pieței – de la rețele pentru companii mici, la operatori de transport pe scară largă și companii multinaționale. Platforma FortiGate ridică constant nivelul în toate aceste medii și integrează sisteme de securitate puternice, performanțe de neegalat, capabilități avansate ale rețelei și management inteligent, alături de caracteristici ce țin datele și aplicațiile la adăpost de mâinile infractorilor cibernetici.”

 

Adesea echipamentele de tip UTM sunt văzute ca dispozitive de securitate multifuncționale, capabile să livreze o multitudine de servicii de securitate integrate, precum firewall, IPS, VPN, filtrarea conținutului web, prevenirea pierderii datelor și multe altele. Gartner afirmă în raport: ”Produsele UTM trebuie să adauge constant noi funcții și prin urmare, să cuprindă setul de caracteristici al multor altor soluții de securitate a rețelelor, inclusiv noua generație firewall (NGFW ), protecție pentru web, precum și protecție pentru servicii email.

FortiGate – Platforma proprietară pentru securitate integrată

FortiGate este prima platformă care oferă securitatea integrată. Disponibilă atât în formă fizică, cât și virtuală, FortiGate oferă performanțe imbatabile într-o paletă largă de opțiuni pentru orice mediu de lucru sau rețea, indiferent de dimensiuni. Realizat pe arhitectura FortiASIC a Fortinet, platforma FortiGate oferă securitate inteligentă formată din: firewall, filtrare web, control al aplicațiilor, prevenirea intruziunilor la nivel de rețea, anti-malware, protecție avansată împotriva amenințărilor (Advanced Threat Protection ( ATP )), prevenirea pierderii datelor (DLP), scanarea vulnerabilității și multe altele.

În completarea design-ului robust al hardware-ului Fortinet vine FortiOS, cel mai avansat și flexibil sistem de operare ce oferă o abordare pe mai multe niveluri pentru a face față celor mai periculoase amenințări. Cu FortiOS ”Feature Select”, administratorii rețelelor vor putea să își configureze echipamentele FortiGate pe baza nevoilor lor unice și a cerințelor sistemului de securitate.

Cu un sistem avansat pentru management și raportare, FortiOS oferă vizibilitate atât din istoricul activității rețelelor, cât și în timp real, utilizând analize detaliate. Datele care pot fi extrase includ IP-ul, port-ul, IP-ul geografic, tipul sesiunii, numele utilizatorului, utilizarea rețelei, acoperirea rețelei și tipurile de aplicații și dispozitive care sunt conectate la rețea. Cu ajutorul acestora, administratorii pot folosi date corelate pentru a identifica topul clienților asociați cu amenințări particulare și pentru a izola mai multe site-uri și IP-uri suspecte.

București, 16 septembrie 2014 – Fortinet

Visits: 3

Lasă un răspuns