Fortinet anunță FortiGate VMX, o soluție avansată de Securitate IT pentru Centrele de Date

Fortinet, liderul global al soluțiilor de securitate IT de înaltă performanță, anunță FortiGate VMX Next-Generation și Internal Segmentation firewall (NGFW/ISFW). Sistemul FortiGate VMX împreună cu platforma de virtualizare a retelelor VMware NSX oferă organizațiilor securitate cibernetică automatizată avansată pentru infrastructurile de tip Software Defined Data Center – SDDC.

Securitate avansată pentru centrele de date dinamice

Lucrând în colaborare cu VMware, Fortinet a dezvoltat FortiGate VMX pentru a folosi la maximum capacitățile platformei VMware NSX de virtualizare a rețelei. Această tehnologie le permite organizațiilor posibilitatea să automatizeze implementarea și orcherstrarea sistemului FortiGate VMX pentru a se proteja împotriva atacurilor cibernetice în interiorul centrelor de date.image002

„NTT Com Security a lucrat îndeaproape cu clienții noștri, dar și cu lideri din industrie precum Fortinet, pentru a evidenția beneficiile de securitate ale virtualizării rețelei,” a declarat Dave Polton, chief technology architect în cadrul NTT Com Security. „Aducând laolaltă platformele VMware vSphere și VMware NSX și tehnologiile de securitate și de cloud, le oferim clienților noștri un grad sporit de securitate și eficiență prin tranferarea acestora către un centru de date bazat pe arhitectura Software-Defined (SDDC), asigurându-le în același timp un mai bun management al serviciilor.”

Segmentarea Retelelor prin politici de securitate automate

Recentele incidente de securitate au scos în evidență necesitatea unor soluții care depășesc strategiile tradiționale de protecție și segmentează rețelele intern, evitând răspândirea rapidă a atacurilor. VMware oferă o abordare SDDC de micro-segmentare, izolând comunicările rețelelor care nu relaționează, controlând comunicarea în cadrul unei rețele și integrând servicii avansate de securitate precum tehnologia Internal Segmentation Firewalls oferită de Fortinet.

Capacitățile native de securitate ale VMware NSX, incluzând micro-segmentarea, firewalling-ul distribuit și automatizarea operațiunilor, permit segmentarea traficului din rețea și protecția împotriva atacurilor între sistemele dintr-un DC. Platforma NSX asigură implementarea dinamică a tehnologiilor Fortinet pentru ISFW/NGFW folosind funcția Network Security Function Virtualization.

Bazat pe tehnologiile Virtual Domain (VDOM), un sistem multiplu poate fi definit cu politici diferite de securitate. Această abordare granulară permite furnizorilor de servicii și organizațiilor mari să seteze politici de securitate per client sau per business. Fortinet oferă și tehnologii de securitate de înaltă viteză pentru traficul Nord-Sud din rețea, oferind o soluție completă pentru centrele de date folosind un model cu o singură politica.

„Fortinet a colaborat cu VMware pentru a furniza clienților același nivel de securitate în interiorul centrului de date ca cel pe care îl au perimetral. FortiGate VMX demonstrează încrederea noastră în parteneriatul și ecosistemul VMware.” a spus Adrian Danciu, Director Regional Fortinet pentru Europa de Sud-Est.

București, 14 octombrie 2015 – Fortinet

Visits: 2

Lasă un răspuns