FIRST Tech Challenge Romania

800 de elevi din 33 de orașe se vor întrece pentru două zile în cea mai amplă competiție de robotică organizată în România.
Echipele de liceeni înscriși în FIRST Tech Challenge Romania au proiectat, construit și programat câte un robot care se încadrează în tema globală anuală stabilită de FIRST International. În weekendul 25-26 martie 2017, la Sala Polivalentă din București vor fi organizate jocuri complexe în echipe, în urma cărora vor fi desemnați câștigătorii campionatului și echipele care vor participa la Campionatul Mondial de Robotică din St. Louis, SUA, din aprilie.

Publicul are acces gratuit la eveniment, între orele 08.00 și 17.00, în fiecare dintre cele două zile ale evenimentului.

tech

La evenimentul organizat astăzi la Stejarii Country Club, echipe de elevi de la Colegiul Național Sfântul Sava, Colegiul Național Gheorghe Lazăr și Colegiul Național Mihai Viteazul din București au organizat meciuri demonstrative, în preambulul campionatului.
Pe parcursul ultimelor luni, pregătindu-se pentru campionat, îndrumați de mentori și antrenori, elevii au fost încurajați să își dezvolte abilități din domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii.Aceștia au învațat importanța muncii în echipă și a inovației, precum și să aplice principii de inginerie în domeniul roboticii, într-un mediu competitiv.
FIRST Tech Challenge Romania aduce conceptul First Tech Challenge în România. Dincolo de întrecerea între roboții construiți de echipele participante, elevii și-au promovat echipa și au câștigat notorietate în comunitățile lor.

București, 21 martie 2017 – FIRST Tech Challenge Romania

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: