Experimentul Ambilight Philips intr-un concurs de imprejurari

Concursul: tehnologia face diferenta in divertisment lansat de Dan Dragomir pe siteul sau ComputerBlog.ro a fost un motiv bine intemeiat de a reintalni aceasta categorie aparte care o reprezinta bloggerii dar si de a descoperi o tehnologie Philips Ambilight care transformă modul în care privești televizorul.

Comentariul meu castigator a fost: “Tehnologia este mai aproape de creierul nostru, acolo unde se creeaza senzatiile reale sau virtuale. Diferenta este clara. Daca si creierul poate obosi la un moment dat…tehnologia din ce in ce mai evoluata incearca sa nu depaseasca algoritmii programati si sa genereze repetat acelasi tip de senzatii…deci succesul e garantat:))”

Si iata-ma joi, 17 octombrie, la Ceainaria Infinitea, str dr Grigore Romniceanu nr 7 in Cotroceni unde am fost intampinati cu cea mai frumoasa intimitate in mijlocul tehnologiei Philips si impreuna cu Dan Dragomir am incercat sa deslusim misterele unei vizualizari odihnitoare pentru ochi a filmului Dark Knight Rises.

Philips Ambilight genereaza o lumina ambientala delicata in jurul ecranului televizorului generata de catre o serie de leduri multicolore Philips Hue comandate software, care urmeaza cu precizie actiunea de pe ecran aducand emotie, culoare si puterea emotiei in camera de vizionare.

Sigur senzatiile placute retinei…dar si creierului nu pot fi redate prin cuvinte, insa efectul este sigur cel scontat, si asteptat de inginerii de la Philps, incat audienta de la Ceainaria Infinitea cuplata la un ceai cu miere, a ramas placut impresionata de o vizionare cu mult mai placuta decat la un cinematograf.

La sfarsit am discutat cu inginerul Filip de la Philips, care ne-a pus la dispozitie si kitul in care vom putea sa achizitionam Philips Hue, intrucat chiar daca Ambilight se vede cel mai bine impreuna un TV 4k de la Philips, flexibilitatea ii permite sa fie conectat cu orice marca de TV ce are inclusa aceasta optiune.

Hits: 2

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: