Experienta de utilizare cu un terminal Sony Xperia E4g la review
Compania japoneza a scos pe piata doua variante de terminale Sony Xperia E4g, unul single si altul Dual SIM. Eu am primit in teste cel single SIM si mi se pare cea mai buna si justificata solutie, pentru ca atunci cand beneficiezi si de o conexiune Wifi sa te dai pe net, Dual SIMul este un pic nejustificat in conditiile actuale de acoperire ale operatorilor.
Sony Xperia E4g mi se pare un terminal din acelasi registru cu care Sony ne-a obisnuit, nu isi iese din tiparele obisnuite de calitate. Ce mi se pare in plus este capacul de spate care este de aceasta data detasabil, lasand accesul la baterie, cartela SIM si memory cardul microSD la indemana utilizatorului.
Nu e rau pentru cei obsedati sa dea un posibil reset prin extragerea bateriei. Insa eu sunt convins deja ca nici nu mai este cazul la niste terminale cu asemenea performante sa „omori” capacul de fiecare data, cu toate ca materialele sunt de cea mai buna calitate si zic eu fata si de cam toti cei care se concureaza pe aceasta piata, pentru ca am vazut unele lucruri tehnologice prezentate chiar de catre inginerii niponi la MWC Barcelona 2015 si despre care inca nu am ajuns sa va povestesc.
Dar va veni cat de curand si lucrul acesta. In principal am ramas impresionat de calitatea si flexibilitatea materialelor din care sunt construite carcasele cu care am facut in voie activitati de torsionare fara a afecta in vreun fel dimensiunile initiale, dar si calitatile display-elor care puteau fi actionate in conditii vitrege de utilizare.
Nici E4g nu se dezice de la aceste principii Sony, chiar daca nu am trecut la teste de anduranta, asa cum poate unii dintre cititori si-ar fi dorit, dar nu le recomand sa le aplice pe propriile lor terminale.
M-a impresionat si aspectul de design exterior cu care Sony ne-a obisnuit deja, sobru, linistit, si totusi atractiv. Puteti vedea cateva fatete ale acestui terminal in galeria realizata cu ocazia unboxingului de mai jos.
Sufletul terminalului, adica procesorul Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53, regasit foarte bine cu chipsetul MediaTek MT6732, si ajutat atat cat trebuie de GPU Mali-T760MP2 sub sistemul de operare Android OS, v4.4.4 (KitKat) chiar si la numai cei 1 GB de RAM face ca ostilitatile sa decurga extrem de continuu si irezistibil de lin prin meniuri. Pentru ca asa ne-au obisnuit inginerii de la Sony ca trebuie sa mearga o masinarie. Suportul pentru produsele high end pana la telefoanele lor cu specificatii reduse au avut intotdeauna cea mai buna calitate se bazeaza si pe un firmware robust. Cu toata aceasta configuratie care nu inspira sentimente deosebite, a fost capabil sa ruleze cateva jocuri Gameloft high end.
Ceea ce incerc si eu sa pun in evidenta prin Benchmark-urile de mai jos, care totusi par sa dea o masura cat de cat experientei de utilizare.
Xperia E4g prezinta un ecran de 4.7 inch, cu rezoluţie de 960 x 540 pixeli, un IPS LCD care se comporta bine chiar si in razele solare. Contrastul bun in vreme ce experienta de vizuala ne ofera o imagine luminoasa, culori realiste si patrunzatoare, unghiuri largi de vizualizare, imagine clara, un feedback destul de bun din partea utilizatorului.
Video
Xperia au fost intotdeauna lideri si cu timpul de viata al bateriei. Folosind functia Sony Stamina vedem prelungita durata de viata cu inca o zi de utilizare. In testul meu am ajuns aproape la trei zile inainte de a necesita a fi conectat la sursa de alimentare.
Dupa cum sugereaza si numele, E4g este un telefon 4G, cu 3G HSPA si retelele 2G acceptate. Intr-o rețea 4G, acesta va furniza navigarea pe web foarte rapid si video streaming cu viteze teoretice de pana la 150Mbps.
Telefonul are Wi–Fi, Bluetooth 4.1, micro conectivitate USB 2.0, suport DLNA si o mufa de 3,5 mm pentru casti. Aceasta sustine, de asemenea, atat GPS si pozitionare GLONASS. Suport NFC este disponibil doar pe anumite modele ceea ce in cazul nostru s-a si intamplat.
Designul telefonului este practic, chiar daca ne e dor de proiectarea superslim a lui E3. Ecranul este bun, excelent aparat de fotografiat, procesorul Zippy si conectivitatea face tot ce avem nevoie. Durata de viata a bateriei este deosebit de puternica. Comparativ cu E3, E4g ofera un ecran putin mai bun si un procesor ceva mai rapid, plus mai multa memorie.
Views: 0