ESL Arena asigură distracția la Comic Con 2016

Pentru al patrulea an consecutiv, ESL va fi responsabilă pentru distracția vizitatorilor de la East European Comic Con, cea mai mare convenție de gaming din România, ce se va desfășura în perioada 27-29 mai la Romexpo, București.

Ca și anul trecut, South East Europe Championship își va desemna campionii sezonului trei pe scena din cadrul ESL Arena. Numeroase turnee pentru amatori vor fi organizate la standurile partenerilor ESL, a publisherilor și a developerilor de jocuri din România. Vizitatorii vor putea asista și la meciuri demonstrative sau concursuri de cosplay.

Pentru prima oară la East European Comic Con, ESL va organiza o zonă dedicată jocurilor video din anii 90, ce se va numi Zona Retro. Console funcționale, periferice și calculatoare HC vor putea fi admirate, dar și testate, pe toată durata convenției.

poza-001

În premieră la noi în țară, militarii Armatei României au decis să participe la o convenție de gaming. În cadrul standului Ministerului Apărării Naționale, vizitatorii vor putea admira o expoziții de echipament, tehnică militară, uniforme, precum și o expoziție de machete navale. Piesa de rezistență va fi un vehiculul multirol de mare mobilitate (HMMWV) din dotarea Forțelor pentru Operații Speciale (FOS), cunoscut publicului sub numele de Humvee, ce va putea fi admirat în afara zonei standurilor. Armata României va fi reprezentată la Comic Con 2016 de militari FOS și de membri ai Forțelor Navale Române.

Fanii League of Legends ce vor vizita Comic Con se vor putea bucura, pentru prima oară în România, de conceptul de „sat”. Cei ce vor trece pragul satului vor avea ocazia să se întâlnească cu Rioterii Amorsa, Shalhar și ZexZex sau vor putea juca meciuri demonstrative pe scena special amenajată. În același timp, artiștii locali își vor expune creațiile ce au legatură cu lumea League of Legends, în zonele special amenajate pentru ei. Nu vor lipsi concursurile tematice, dar nici paradele de cosplay. O zonă specială, dedicată streamerilor români, va fi amenajată, iar vizitatorii pot interacționa cu aceștia în cursul celor 3 zile de eveniment.

Tehnologia momentului vine la ‪ESL Arena cu ajutorul NVIDIA România. Vizitatorii Comic Con vor putea testa atât Oculus Rift cât și HTC Vive pe toată durata evenimentului, pe cele mai puternice sisteme de gaming echipate cu tehnologia GeForce GTX. Bineînțeles, pe lângă posibilitatea de a testa căștile VR, aceștia vor avea parte și de multe surprize la standul NVIDIA.

Ai o idee pentru un joc care crezi că va fi următorul #1 pe Steam? Ești la început în carieria de coder și vrei să vezi care e procesul de creare a unui joc? În timpul ESL Arena de la East European Comic Con (27 – 29 mai), echipele înscrise la AmberJam, un game jam organizat de Amber, vor trebui sa creeze cât mai mult dintr-un joc, iar la final, echipa de mentori să aleagă cel mai bun proiect. Câștigătorii vor fi desemnați pe scena ESL Arena și vor fi premiați pe măsură.

Și distracția nu se oprește aici pentru că prietenii de la NIVELUL2 vor fi prezenți în acest an în cadrul ESL Arena de la East European Comic Con. Pe lângă faptul ca vă veți putea întâlni cu echipa din spatele singurei reviste de gaming din România, veți putea participa și la niște super turnee de World of Tanks. Turneul, organizat de NIVELUL2 în colaborare cu ESL România și Lenovo, are sprijinul Wargaming.net și este deschis tuturor tanchiștilor din România.

Pasionații FIFA îl vor putea întâlni pe Ovidiu „Ovvy” Pătrașcu, campionul european absolut la competițiile de esport pentru acest joc. Ovvy va veni pe scena ‪ESL Arena, sâmbătă (28 mai) de la ora 13:00. El a pregătit un video ce va fi difuzat în premieră, dar și un meci demonstrativ cu cineva din public.

Romanian Game Developers Association (RGDA) anunță prezența la Comic Con 2016 a unora dintre cele mai importante studiouri de dezvoltare de jocuri românești. Scorpius Games, Sand Sailor Studio (Black – The Fall), Amber Studio Romania, AlienPixel Studio, Very Simple Idea Studios, Kappsule Studios și T-Me Games, vor veni cu jocurile lor cele mai importante, ce vor putea fi testate la standurile proprii în perioada 27-29 mai.

Cheers love, the cavalry is here! Mai exact, Blizzard Entertainment vine la ESL Arena din cadrul East European Comic Con! La doar 3 zile de la lansarea oficială Overwatch, vei putea să te bucuri din plin de ultimul joc din universul Blizzard. Concursuri, tombole, meciuri demonstrative, cosplay și multe altele, te vor aștepta între 27 și 29 mai, la Romexpo.

Mai mult de atât, vom organiza și primul turneu de Overwatch din România: ESL Arena Open. Premiile sunt de 1000 EURO cash, la care vom adăuga și produse hardware, iar finala va fi live, pe scena ESL Arena.

Unul dintre momentele memorabile de la East European Comic Con 2015 a fost meciul demonstrativ de League of Legends dintre Riot Amorsa și Codin de la Creative Monkeyz. Cei ce vor vizita Comic Con sâmbătă, 28 mai, vor putea urmări o reeditare a meciului de anul trecut începând cu ora 14:00, pe scena ESL Arena.

Pentru mult așteptatele competiții de Counter-Strike: Global Offensive, Logitech a pregătit o mega surpriză – un spațiu mobil, special adaptat pentru gaming. Este vorba de Logitech Gaming Truck (powered by Mercedes Benz), un camion amenajat pentru cei mai înverșunați fani ai celebrului joc video. De asemenea, anul acesta, veți avea ocazia să încercați cele mai rapide tastaturi de gaming din lume împreună cu cei mai buni mouși de gaming, inclusiv vedeta momentului, proaspătul lansat Logitech: G900 Chaos Spectrum, considerat deja cel mai bun mouse de gaming wireless din lume. Standul central al Logitech va organiza și în acest an competiții de League Of Legends, Heroes of the Storm si Dota 2.

TP-LINK România devine “Networking Partner” ESL Arena pentru al treilea an consecutiv. Astfel, echipamentele TP-LINK vor fi cele folosite pentru infrastructura de rețea și internet, atât pentru turneele profesioniste, cât și pentru cele de amatori. De asemenea, TP-LINK va fi prezent la eveniment cu un stand dedicat, unde puteți să participați la deja-faimoasele turnee de HearthStone 1vs1, dar și la un inedit concurs de droids. Nu vor lipsi premiile și gadget-urile cu care aveți șansa să plecați acasă.

Despre ESL

ESL este cel mai mare brand independent de esports din lume ce-și propune să promoveze competițiile de jocuri video online și offline. ESL organizează și susține ligi naționale și internaționale, turnee importante ca Intel Extreme Masters, ESL One, ESL Pro Series, Starcraft II World Championship Series, Wargaming.net League Europe, precum și competiții locale, ligi și matchmaking systems pentru amatori. ESL acoperă o mare varietate de servicii din industria de gaming, managementul evenimentelor, publicitate și producție TV, deservind astfel nevoile ecosistemul esports. Cu birouri deschise în Germania, Rusia, Franta, Polonia, Spania, China și America de Nord, ESL are o prezență importantă la nivel global.

Despre East European Comic Con 2016

East European Comic Con este cel mai mare eveniment din estul Europei dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video şi nu numai. Organizatorii aşteaptă aproximativ 40.000 de vizitatori la ediţia din mai 2016, unde, pe lângă întâlniri cu actori de la Hollywood, vor exista o competiţie regională de gaming şi o zonă destinată jocurilor video în care vor putea fi testate cele mai noi apariţii. Vor avea loc, de asemenea, concursuri de cosplay pentru toţi cei care doresc să se transforme într-un personaj preferat. Vor exista şi concursuri cu întrebări, elemente de recuzită de pe platourile de filmare, interacţiuni cu expozanţii şi cu cei mai importanţi creatori de content din mediul online.

București, 26 mai, 2016 – ESL 

 

Hits: 4

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: