ESL Arena anunță finalele campionatului de esports din sud estul Europei

ESL, cea mai mare companie de esports din lume, are plăcerea să invite toți fanii jocurilor eletronice să se înscrie, gratis, la finalele celui de-al treilea sezon al campionatului de esports din sud-estul Europei. Cele mai bune echipe din 12 țări vor juca în finalele ce vor avea loc în perioada 27-29 mai, pe scena ESL Arena din cadrul convenției East European Comic Con 2016, ce se va desfășura la Romexpo, București.

ESL Arena

South East Europe Championship va cuprinde competiții de Counter-Strike: Global Offensive și League of Legends, ce vor fi dotate cu premii de 7.000 de euro.

Premiile în bani vor fi acordate echipelor ce vor ocupa primele patru locuri în cadrul celor două competiții, după cum urmează: locul 1 – 2.000 euro, locul 2 – 1.000 euro, locul 3 – 300 euro, locul 4 – 200 euro.

Campionatul de esports din sud-estul Europei își propune să promoveze scena competitivă din această regiune geografică, dar și să ajute jucătorii din diferite țări să concureze într-un cadru organizat, de un înalt nivel calitativ, cu scopul de a-și îmbunătăți aptitudinile și de a le oferi acestora o vizibilitate cât mai bună.

“Comunitatea de gaming din sud-estul Europei a avut întotdeauna o pasiune deosebită pentru sporturile electronice. Din păcate, în ciuda entuziasmului și aptitudinilor jucătorilor din această regiune, echipele profesioniste din sud-estul Europei nu au prea ajuns să joace în turnee internaționale de elită. ESL South East Europe Championship își propune să ofere participanților o viziune de ansamblu a ceea ce înseamnă un turneu internațional, dar și expunere media pentru a-i ajuta să avanseze în cariera de jucători profesioniști,” spune Martin Kadinov, ESL South East Europe Regional Manager.

În cazul în care vor trece de turneele de calificare, 3 echipe din țări ca Albania, Bulgaria, Bosnia-Herțegovina, Croația, Cipru, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Moldova, Slovenia și Turcia vor fi prezente la finalele campionatului de esports organizat de ESL Arena la sfărșitul lunii mai.

Cea de-a patra echipă ce va participa la turneul final va fi aleasă în urma unui turneu de calificare organizat doar pentru România, țara gazdă.

Mai multe detalii despre turneul final de esports de la Comic Con 2016, dar și informații în legatură cu înscrierile la competițiile de calificare puteți găsi pe site-ul ESL România.

Despre ESL

ESL este cel mai mare brand independent de esports din lume ce-și propune să promoveze competițiile de jocuri video online și offline. ESL organizează și susține ligi naționale și internaționale, turnee importante ca Intel Extreme Masters, ESL One, ESL Pro Series, Starcraft II World Championship Series, Wargaming.net League Europe, precum și competiții locale, ligi și matchmaking systems pentru amatori. ESL acoperă o mare varietate de servicii din industria de gaming, managementul evenimentelor, publicitate și producție TV, deservind astfel nevoile ecosistemul esports. Cu birouri deschise în Germania, Rusia, Franta, Polonia, Spania, China și America de Nord, ESL are o prezență importantă la nivel global.

Despre East European Comic Con 2016

East European Comic Con este cel mai mare eveniment din estul Europei dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video şi nu numai. Organizatorii aşteaptă aproximativ 40.000 de vizitatori la ediţia din mai 2016, unde, pe lângă întâlniri cu actori de la Hollywood, vor exista o competiţie regională de gaming şi o zonă destinată jocurilor video în care vor putea fi testate cele mai noi apariţii. Vor avea loc, de asemenea, concursuri de cosplay pentru toţi cei care doresc să se transforme într-un personaj preferat. Vor exista şi concursuri cu întrebări, elemente de recuzită de pe platourile de filmare, interacţiuni cu expozanţii şi cu cei mai importanţi creatori de content din mediul online.

București, 31 martie 2016 – ESL

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: