Ericsson & Volvo îmbunătățesc experiența mașinilor autonome

MWC 2016 aduce detalii Ericsson în legătură cu planurile de a asigura cea mai bună conectivitate pentru automobile.

Ericsson și Volvo Cars derulează deja un program comun de cercetare pentru dezvoltarea de capabilități de streaming inteligente, pe bandă largă, ce va oferi șoferilor și pasagerilor o experiență de călătorie cât mai bună într-un automobil Volvo. Noile tehnologii dezvoltate în urma programului de cercetare vor fi integrate în automobilele autonome ale companiei.

eri

Posibilitățile de conectivitate ale automobilului autonom anunțate de Ericsson utilizează tehnici creative pentru a asigura conținut media de înaltă calitate pentru mașinile ce se conduc singure, în special pe autostrăzile cu limite mari de viteze. Acest mediu reprezintă o provocare deosebită deoarece lățimea de bandă și modul de administrare a datelor nu pot suporta volume mari de date în situații cu viteze crescute. În timp ce acoperirea rețelelor este puternică în zone fixe, acesta nu este constantă pe autostrăzi și doar o cantitate limitată de date poate fi stocată într-o mașină.

Pentru a vedea cum funcționează tehnologiile Ericsson – Volvo, puteți urmări clipul de mai jos

Ericsson colaborează cu Volvo încă din 2013, Connected Vehicle Cloud (CVC) fiind bazat pe platforma Multiservice Delivery a Ericsson. CVC oferă informații, aplicații și servicii de comunicare pentru noile automobile Volvo.

Platforma Ericsson va susține interfețe de programare pentru aplicații open source (APIs)

Platforma API a Ericsson va susține partenerii din industrie în dezvoltarea ecosistemelor încorporate în automobile. Aceasta creează o rețea ce combină date și analize pentru a oferi un conținut media bogat și informații personalizate pentru automobilele autonome. Folosind capacități cheie precum segmentarea video, optimizarea rețelei și înțelegerea traficului de date în timp real, platforma oferă o experiență de vizionare a conținutului media fără pauze și întârzieri. De asemenea, aceasta susține multiplii parteneri pentru crearea unui ecosistem de aplicații care să răspundă nevoilor șoferilor.

„Platforma Ericsson poate folosi analiza datelor pentru o gamă extinsă de utilizări, inclusiv sugestii de conținut media pentru a acoperi întreaga durată a unui drum cu mașina”, a menționat Diomedes Kastanis, CTO Software Solutions, Ericsson. „Avem o abordare inovatoare asupra automobilelor autonome, tratându-le ca dispozitive IoT, ce sunt făcute mai inteligente prin abordarea noastră analitică. Cele mai recente eforturi ale companiei în această zonă reprezintă încă un exemplu al importanței pe care Ericsson o acordă dezvoltării unui software deschis, agil, care îndeplinește cerințele unui ecosistem în dezvoltare.”

Ericsson la Mobile World Congress 2016

Pe durata târgului Mobile World Congress 2016 din Barcelona, Ericsson va prezenta ultimele tendințe din industria IT&C și va găzdui la standul său cele mai noi inovații tehnologice și discuții inspiraționale ce vor permite noi oportunități de afaceri. Ne aflăm în era transformării digitale, tot mai aproape de Societatea Permanent Conectată – o societate în care mobilitatea, broadband-ul și cloud-ul vor ajuta fiecare individ și fiecare industrie să-și atingă adevăratul potențial. Există o multitudine de oportunități, iar companiile se transformă conform rolului pe care acestea au ales să-l joace în lanțul valoric și ecosistemele Societății Permanent Conectate.

Vă așteptăm alături de Ericsson în Hala 2, la standul 2N60, pentru a putea învăța mai multe despre 5G, Internetul Tuturor Lucrurilor și cloud, dar și pentru a discuta impactul pe care transformarea digitală îl are asupra oamenilor, afacerilor și societății.

Ericsson – 23.02.2016

Visits: 0

Lasă un răspuns