Ericsson și Turkcell colaborează pentru dezvoltarea tehnologiei 5G

• Kaan Terzioglu, CEO Turkcell, și Hans Vestberg, CEO Ericsson, au semnat un Memorandum de Înțelegere privind colaborarea pentru dezvoltarea tehnologiei 5G.
• Parteneriatul are ca scop înțelegerea necesităților de dezvoltare a rețelelor 5G și a modului în care acestea vor putea fi implementate.
• În plus, cele două companii își propun să desfășoare proiecte de cercetare dedicate și să evalueze modul de folosire și performanțele potențialelor echipamente 5G.
Turkcell, cel mai mare operator din Turcia și una dintre cele mai mari companii de telefonie mobilă ca număr de abonați din Europa, și Ericsson (NASDAQ: ERIC) au semnat un Memorandum de Înțelegere privind colaborarea pentru dezvoltarea tehnologiei 5G. Principalul obiectiv al parteneriatului este înțelegerea modului în care tehnologia 5G poate fi folosită, a necesităților de dezvoltare și implementare a rețelelor, dar și evaluarea performanțelor potențialelor echipamente 5G sau desfășurarea unor proiecte de cercetare dedicate.

Ericsson si Turkcell
„Turkcell este hotărâtă să implementeze cele mai noi tehnologii în materie de rețele de telecomunicații, iar parteneriatul cu Ericsson ne oferă ocazia să analizăm nevoile și așteptările consumatorilor și clienților noștri din diverse industrii cu privire la modul în care vom putea utiliza tehnologia 5G,” a spus Kaan Terzioglu, CEO Turkcell.
„Ne așteptăm ca tehnologia 5G să fie implementată într-un viitor foarte apropiat, tocmai de aceea, ne concentrăm eforturile pentru a descoperi modurile în care industria va adopta standardul 5G la nivel global pentru a putea oferi capabilități și servicii superioare celor dedicate rețelelor 4G”, a menționat Hans Vestberg, CEO Ericsson. „Cu ajutorul parteneriatelor ca cel pe care l-am încheiat cu Turkcell putem implementa rezultatele proiectelor noastre de cercetare în rețele live de test pentru a obține informații importate pentru dezvoltarea tehnologiei 5G.”
Tehnologia 5G va contribui la evoluția întregului ecosistem de comunicații, de la dispozitive la acces mobil, IP core sau cloud. Cele mai recente teste 5G desfășurate de Ericsson se concentrează pe interacțiunea dintre dispozitivele mobile și rețelele de acces radio, atât în interior cât și în exterior.

23 iulie 2015 – Ericsson

Visits: 0

Lasă un răspuns