Ericsson lansează importante caracteristici 5G noi

  • Noua platformă inovatoare de testare 5G asigură conectivitate duală 5G – LTE și conectivitate multipoint 5G
  • Demonstrații revoluționare vor deschide calea către implementarea primelor rețele 5G comerciale în 2020
  • Demo-uri 5G live vor avea loc în timpul Mobile World Congress 2015

Ken Rehbehn, Principal Analyst,451 Research &  Dr. H+âTąkan Andersson, Head of 5G Product Strategy, Ericsson

Deși standardele 5G nu au fost încă definite, iar primele rețele comerciale sunt așteptate abia în 2020, Ericsson demonstrează deja caracteristici de funcționalitate 5G ce vor fi vitale pentru adoptarea la scară largă a acestui tip de comunicații. În urma unor teste de viteză absolut impresionante, în timpul cărora platforma de test radio 5G a Ericsson a depășit viteza de transfer de 5 Gbps, compania a reușit să atingă două repere tehnologice noi: conectivitate duală 5G – LTE și conectivitate multipoint 5G. Ambele vor fi demonstrate și în fața publicului în timpul MWC 2015.

Cele mai recente inovații Ericsson de testare radio 5G se concentrează pe interacțiunile dintre dispozitivele mobile și rețeaua de acces radio, atât în interiorul clădirilor, cât și afară, și include:

  • Conectivitate duală 5G – LTE: Dispozitivul mobil 5G se va putea mișca fără probleme între zonele de acoperire LTE și 5G, stabilind conexiuni simultane cu ambele rețele înainte de a face transferul de la una la alta, fără întreruperi. Conectivitatea duală 5G – LTE le va permite rețelelor 5G să ofere suport multi-standard și multi-bandă atât pentru dispozitive, cât și pentru acces radio.
  • Conectivitate multipoint 5G: Dispozitivul mobil 5G se conectează la două stații de bază 5G simultan, îmbunătățind performanța vitezei de transfer datorită mai multor canale de downlink, precum și puterea și fiabilitatea semnalului. Conectivitatea multipoint 5G va fi esențială pentru a susține rețele multi-layer ce asigură acoperire macro și small cell.

Ken Rehbehn, Principal Analyst în cadrul 451 Research, a vizitat platforma de testare radio 5G în ianuarie și a declarat: „5G este următoarea etapă a tehnologiei radio mobile, ce va face posibilă apariția abonamentelor cu cantități mari de date incluse, reducerea latențelor și va asigura suport pentru o gamă tot mai largă de dispozitive. Vizitând sediul Ericsson și văzând eforturile companiei în zona de tehnologie 5G, mă bucur să văd că jucătorii din industrie au abordat această provocare tehnologică cu imaginație și multă energie.”

5G își va pune amprenta asupra rețelelor mobile și a ecosistemului asociat, de la dispozitive la soluții de acces radio, IP core și cloud. Din perspectiva accesului radio, 5G va însemna o evoluție a tehnologiei LTE și adăugarea unor noi tehnologii de access radio, de multe ori disponibile în frecvențe mai înalte. Îmbinarea strânsă a frecvențelor de bandă, a standardelor tehnologice și a nivelurilor de rețea diferite vor fi cruciale pentru a asigura conectivitate pentru miliarde de dispozitive și mașini diferite, asigurând suport pentru aplicații industriale, de business sau pentru consumatori.

Arun Bansal, Senior Vice President, Head of Business Unit Radio, Ericsson a spus: „Platforma de testare 5G Ericsson reprezintă împletirea naturală dintre inovație și implementare. Ea reflectă, fără îndoială, angajamentul nostru de a dezvolta tehnologia 5G, dar este și locul unde testăm și extindem limitele în care mobilitatea va transforma societatea.”

Demonstrațiile cu platforma Ericsson de testare 5G se vor desfășura în timpul MWC la standul companie, în Hall 2.

2 martie 2015 – Ericsson

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: