E-Boda Revo R80…o tableta la review timp de doi ani

In vacanta de Craciun pentru unii si de munca pentru altii, am primit un cadou pe care l-am asteptat ceva timp si anume o tableta E-Boda Revo R80. Da a fost bucuria unui gadgetar asa cum sunt si inca mai am timp sa mai devin, pentru ca nimic nu este mai placut decat sa descoperi cu ce se straduiesc altii sa te surprinda atunci cand este inghesuiala mare de produse pe piata, si mai ales cand generatii intregi de gadgeturi se succeda, intr-o viteza care acum 10 ani nici nu intra in discutie.

Intr-adevar E-Boda Revo R80 a fost o tableta lansata in 2013, asa cum am scris aici, iar targetul a fost o adresabilitate entry-level pozitionata de catre cei de la E-Boda ca tableta de gaming accesibila, pretul acesteia fiind de aproximativ 600 de lei.  E-Boda Revo R80 vine de asemenea cu o lună gratuită la aplicația de TV online, Seenow. Dar Seenow nu este niciun secret poate fi descarcat de pe Google Play pe orice device compatibil, si nu ia mai mult de 5 minute instalarea.

Si de aceasta data am admirat prietenia traditionala romano – chineza, pentru ca pe cutiile de E-Boda nu lipseste niciodata tricolorul, care in ultima vreme a ramas mai mult in sufletul romanilor, decat in produsele romanesti. Impresionante si specificatiile scrise in limba romana pe cutie: procesor Cortex A7 Quad Core – 12 GHz, procesor grafic Power VR cu 8 nuclee, ecran cu rezolutie de 1024 X 768 pixeli OpenGL pentru jocuri 3D, ecran tactil capacitiv cu 5 puncte, memorie interna 8 GB, sistem de operare Android 4.2, memorie extensibila cu pana la 32 GB, conectare WI-FI 802.11 b/g/n, as zice la prima vedere ca ar fi destul ca sa te poti juca rezonabil.

Privind din exterior nu are cum sa nu iti sara in ochi asociererea vizuala cu un iPad mini, cu acea carcasa de aluminium din spate dar si multe caracteristici de design, dar ne facem ca nu observam si trecem mai departe, oprindu-ne un pic in detaliile de finisaj, unde nu pot sa spun ca exceleaza. Spatele tabletei ascunde camera de 2MP si grila difuzorului.

Pe laterala dreapta gasim butoanele pentru controlul volumului si slotul pentru cardurile microSD, iar pe partea inferioara a tabletei gasim toate celelalte porturi, audio, microUSB si microHDMI, daca ma intrebati un pic inghesuite, cam toate la un loc, dar, totusi, intr-o pozitie foarte la indemana pentru un dreptaci.

Displayul cu panel TN, rezolutie 1024×768 pixeli si 163 PPI, care are din pacate toate dezavantajele specifice panel-urilor TN: culori redate destul de slab si unghiuri de vizualizare slabe si poate si claritatea.

Cele doua camere de 0.3 si 2 megapixeli sunt numai de serviciu curent, cu ceva meniuri de ajutor care insa in cazul acesta nu pot spune ca vor influenta extraordinar imaginea captata, dar sunt necesare atunci cand vrei sa faci ceva poze de interior, sau ceva aplicatii dedicate.

Am facut si ceva poze atunci cand lumina interioara pe timp de iarna a permis, tinand cont ca despre blitz nu se pune problema si iata ce a iesit.

Desigur apucandu-ma de testat am folosit AnTuTu ca este mai uzitata si am obtinut un scor de 11572 nu prea sus dar nici jos in clasament si de asemenea m-am jucat pentru a vedea comportamentul.

Avand atat de multe acesorii am avut timp sa testez tableta in diferite configuratii asa cum reiese si din video de mai jos cu corectia ca din graba ceea ce am spus pe acolo de fapt „mini USB” este vorba de „USB” wireless:

Bateria este de capacitate buna 3800 mAh, insa in mijlocul utilizarii aici, insemnand display cu luminozitate maxima, actualizarile de pe net pornite, adica multitasking cat mai productiv, mie mi-a tinut in jur de vreo 3 ore si ceva, dar nu pot sa trag o concluzie clara, atat timp cat, nu am dezambalat eu primul pachetul comercial. De altfel, am fost multumit si de functionarea postului TV despre care habar nu aveam ca mai exista OTV, pe care l-am redescoperit pe grila Seenow. Conexiunea Wifi de la modemul Romtelecom am folosit-o in principal din lipsa de modem 3G extern si cred ca si aici ar fi fost o idee sa aiba tableta modem incorporat pentru a putea totusi sa avem mobilitate. Dar avand in fata pretul nici nu putem avea cerinte asa de mari.

Daca este sa concluzionez, E-Boda Revo R80 este un produs asa cum s-a spus pentru gaming insa de performante un pic peste media a ceea ce se comercializeaza la noi in Romania, insa se adreseaza celor care isi doresc sa aiba un produs ceva mai performant atat din punct de vedere al caracteristicilor cat si al materialelor utilizate. Clientul nu va avea super performante insa, va avea un device cu care sa-si faca in mod rational treaba, in limitele tehnologice impuse de hardwareul avut la dispozitie.

Views: 0

Lasă un răspuns