Divortul de aur…al Tamarei (Cum sa sarbatoresti 50 de ani de casnicie prin reprosuri! )

Duceti-va romani la teatru! Lasati tehnologia rece a calculatoarelor, tabletelor, SMARTurilor care nu sunt capabile sa transmita caldura omeneasca. Acum ii mai avem pe ei…garda veche de actori dupa care nu mai exista decat un vid.

Numai asa se poate sa avem un comportament normal in societate sa ne iubim aproapele, sa fim toleranti, sa intelegem starile persoanei cu care traim. Mesajul piesei de teatru: Divortul de aur ramane scris la sfarsitul acesteia pe oglinda: Te iubesc! …este Dumnezeiesc…

Divortul de aur, dupa un text scris de Nae Cosmescu si Sorin Petrescu, intra in randul comediilor cu morala apreciate, cu sute de aplauze, de nisa iubitorilor de teatru.
Cei doi protagonisti, Tarsita (Tamara Buciuceanu Botez) si Spirache Pitesteanu (Sorin Francu), ea fosta actrita de opera, el fost instrumentist, niciunul stralucit in meseria lor, sunt acum pensionari si cu o zi inainte de sarbatorirea nuntii de aur. Noaptea de dinaintea aniversarii celor cincizeci de ani de casnicie este un prilej pentru a devoala cele doua povesti. Prima este cea adevarata – sau cea de fatada, depinde cum privesti – romantica si nesfarsita poveste de dragoste a doi oameni ce sunt gata sa-si reinnoiasca juramintele dupa jumatate de secol. S-au obisnuit unul cu altul, isi accepta micile defecte, isi respecta tabieturile, se ajuta. Cel mai important, nu-si pot imagina viata unul fara celalalt, iar singuratatea este sinonima cu sfârsitul. A doua poveste, visul Tarsitei, este divortul. Cuplul din vis este unul anecdotic, cei doi soti care se urasc, dar le este frica sa plece unul de langa celalalt. S-au acceptat ca raul cel mai mic, pentru ca le-a fost frica de singuratate, si au acumulat frustrari si neimpliniri care rabufnesc dupa cincizeci de ani in decizia de a divorta.

Una peste alta publicul, ce joaca rolul martorului, al “privitorului”, isi va insusi o experienta unica, si va parasi locatia cu un sentiment puternic-placut, generat de trairi maxime pe care interpretarile “doamnei teatrului romanesc” si a partenerului sau le vor produce cu siguranta.

Pentru ca personajul Spirache Pitesteanu nu se poate lasa de fumat ii propun sa isi ia o tigara electronica ego impreuna cu un lichid de tigari electronice.

Hits: 1

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: