Dintre statisticile echipei de elfi de la Microsoft

In urma unui chestionar online despre sarbatorile de iarna derulat de echipa de elfi care lucreaza pentru Microsoft, aproape 30% dintre respondenti spun ca intentioneaza sa ureze Craciun fericit prietenilor printr-un SMS, in timp ce 20% au de gand sa le trimita o colinda prin MMS.

Intrebati care ar fi principalele aplicatii pe care le-ar lua cu ei daca ar fi sa faca un drum spre satul lui Mos Craciun din Laponia, respondentii au mentionat pe prima pozitie hartile si navigatia, urmata de retelele de socializare. Colindele s-au clasat pe pozitia a treia in preferintele respondentilor, dovada ca traditia joaca un rol important de sarbatori.

Srfc3_Snowman_1201_1600x540

Peste 70% dintre femei, comparativ cu 67% dintre barbati au spus ca isi doresc un smartphone cadou de Craciun. In schimb, 33% dintre barbati, fata de doar 20% dintre femei, spun ca isi doresc un Smart TV drept cadou de sarbatori.

In topul aplicatiilor pe care respondentii le-ar pune pe lista de Craciun se afla jocurile, acestea fiind urmate de retelele de socializare, harti si navigatie.

Aproape 70% dintre respondenti declara ca in Ajunul Craciunului isi folosesc telefonul mobil pentru a face fotografii cu familia si cu prietenii, 19% pentru a naviga pe internet si 3,5% il folosesc pentru a asculta muzica.

La intrebarea privind aplicatia favorita a mosului, peste 46% au mentionat localizarea prin GPS a copiilor cuminti si a celor neastamparati, 36%- recomandarile de trafic pentru evitarea portiunilor aglomerate de cer in noaptea de Craciun iar aproximativ 18% au specificat alarma vocala pentru a nu uita cumparaturile pentru dna Craciun.

Chestionarul a fost completat de 451 de respondenti, din care 52,5% barbati si 47,5% femei.

 

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: