Cum te descurci cu consumabilele

Am acasa o imprimanta HP Deskjet D1500 pe care o folosesc destul de rar. Se pare ca nu este o idee foarte buna. Cartusele se usuca destul de des si imi ia o gramada de timp sa le pot repune in stare de functionare. Nu de multe ori am fost pus in situatia de a folosi un kit complet de refill, si nu am avut timp sa pot cauta prin magazinele de specialitate. Am gasit un sit web cum ar fi de exemplu cartuseria.ro unde am vazut o gama larga de cartuse reincarcabile, cartuse originale sau compatibile, toner originale sau compatibile, sisteme CISS alimentare continua, accesorii sisteme CISS, cerneala refill, cerneala si hartie de sublimare, praf refill cartuse toner, hartie foto, etc.

Insa ceea ce m-a tentat a fost ideea de a-mi schimba configuratia actuala cu o imprimanta Laser  HP model mai nou pe care am vizualizat-o pe situl respectiv.

Pana atunci totusi voi umple cartusele vechi tinand cont de cateva reguli:

Cerneala din cartuse…black, yellow, magenta, cyan…curge prin duzele de printare ale respectivelor culori in doua cazuri principale:

1) Cerneala de culoarea respectiva a fost injectata prea repede si buretele din cartus nu a apucat sa absoarba cerneala. Pe net sa recomanda ca injectarea cernelei sa se faca cu viteza 1ml/10 secunde;
2) Camera respectiva de culoare (black sau yellow sau magenta sau cyan) a fost incarcata cu prea multa cerneala.

Rezolvare:

1) Se incarca cartusul incet, pana apar la orificiul de incarcare bule de aer si de cerneala …se considera culoarea plina.
Pentru a nu supraincarca cartusul se extrage cu seringa 0.5 ml cerneala care se pune inapoi in flacon.
Se lasa cartusul in repaus cateva minute pana nu mai curge cerneala din el. Se sterg duzele cartusului si contactele electice ale acestuia prin TAMPONARE USOARA de orice urma de cerneala si se pune cartusul in imprimanta. Nu se introduce in imprimanta un cartus care picura….
2) Se extrage cerneala din cartus ca la punctul 1)…etc. Spor la treaba!

 

Hits: 6

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: