Cu soneria inteligentă de la Sharp, poștașul nu mai sună de două ori

Sharp Europe și-a anunțat câștigătorul competiției pentru stagiul plătit. Este vorba despre Daniel McGrane, care a propus un concept de sistem de sonerie interactivă. Soneria inteligentă vă permite să îl vedeți pe vizitator și să comunicați cu el prin intermediul unei aplicații de telefonie mobilă, indiferent dacă vă aflați acasă, la serviciu sau în vacanță. Conceptul lui Daniel, în vârstă de 23 de ani, student în anul 3 la Universitatea Sheffield Hallam, specializarea Managementul Afacerilor și al Întreprinderii, i-a adus un stagiu de vară în cadrul Sharp Laboratories of Europe, cu sediul la Oxford, Marea Britanie.

SmartBell-1

Proiectul lui Daniel a ieșit câștigător în fața a altor 20 de proiecte selectate în competiția anuală #GetItDownOnPaper pentru stagiul Sharp, unde studenților li s-a cerut să vină cu idei de produse pentru locuința viitorului. Concursul a fost jurizat de oameni de știință din cadrul Sharp Laboratories of Europe și de doi experți independenți în domeniul proiectării internaționale, Michael Thomson (Director Design Connect) și Eddie Walker (Director Parteneriate Design Council).

Soneria inteligentă a fost concepută de Daniel să sporească securitatea locuinței și include funcții, precum osibilitatea de a discuta cu vizitatorii atunci când nu proprietarul nu este acasă, e de a oferi instrucțiuni curierilor și agenților de expediții sau de a reda mesaje video înregistrate în prealabil. ”M-am săturat să fiu certat de membrii familiei când nu răspundeam la ușă pentru a primi coletele lor, așa că m-am gândit la o serie de soluții posibile. Creșterea exponențială a comenzilor online înseamnă că este nevoie de o tehnologie pentru locuințe care să faciliteze această tendință”, a declarat Daniel.

“Sharp le mulțumește tuturor celor care au participat. Am fost încântați de numărul și amploarea candidaturilor, ce au tratat absolut totul, de la conceptul de sonerie interactivă al lui Daniel, la un sistem de identificare a alergiilor. Am avut nevoie de șase ore să discutăm proiectele participante, dar am considerat că ideea lui Daniel a fost relevantă, practică și ar putea fi dezvoltată pentru a face parte integrantă din locuința conectată a viitorului”, a punctat și Ian Thompson, directorul general al Sharp Laboratories of Europe.

Sharp Laboratories este divizia care responsabilă cu dezvoltarea inovațiilor de ultimă generație, care ajută la satisfacerea unei nevoi umane autentice, inclusiv tehnologia LCD mobilă și „laboratorul din palmă”, o tehnologie expres de testare a sângelui, ce permite testarea probelor de sânge în unitățile medicale în numai câteva minute.

București, 13 august 2014 – Sharp Europe

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: