Compania INTEL extinde activitățile echipelor deja existente și adăugă altele noi, precum Internet of Things

  • Intel a organizat prima ediție a unui eveniment tip „Open Doors” pentru bloggeri, în cadrul căruia a oferit detalii despre configurația actuală a diviziilor de business din România;
  • Anul acesta, Intel Romania Software Development Center a ajuns la aproximativ 240 de angajați; o nouă echipă, respnsabilă cu optimizări în domeniul Internet of Things, a fost creată la București; Grupul Intel Security și-a stabilit prezență locală; iar subsidiara Wind River de la Galați a devenit parte din grupul Intel Internet of Things;
  • Impreuna cu Nike, compania a organizat un workshop neconvențional de idei, în cadrul căruia bloggerii au fost invitați să creeze „The next Big Thing In Wearables”.Intel_bloggers inside innovation outside1

Intel a organizat astăzi la sediul din București, primul dintr-o suită de evenimente de tip “Open Doors”, dedicat blogosferei. În cadrul întâlnirii, blogerii au pătruns în atmosfera de lucru Intel și au luat contact direct cu oamenii care fac posibile “experiențe extraordinare la exterior”.

Cele două echipe din București, Intel Sales & Marketing și Intel Romania Software Development Center, au oferit informații despre activitatea și proiectele curente.

În total, activitatea Intel în România este susținută momentan de peste 480 de angajați:

  • București: Intel Sales & Marketing Group
  • Intel Romania Software Development Center
  • Galați: Wind River
  • Cluj-Napoca: Intel Education.

“În ultimii 11 ani, prezența noastră a crescut de la 4 la 480 de angajați în România, confirmând angajamentul nostru ferm de a investi pe plan local, pe termen lung”, a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel.

Internet of Things în România

Intel a oferit astăzi detalii în premieră despre eforturile de cercetare și dezvoltare software în domeniul Internet of Things, realizate în cadrul Intel Romania Software Development Center. O echipă dedicată se ocupă de optimizarea anumitor produse Intel IoT, având contribuții în diverse proiecte Open Source.

În cadrul evenimentului, cei prezenți au putut testa produse wearables cu tehnologie Intel, precum căștile SMS Audio BioSport* și smartwatch-ul Basis Peak*. Totodată, compania a expus produsele Galileo, Edison, Curie. Intel® Edison este cel mai mic calculator din lume, de mărimea unui card SD, care poate fi incorporat în gadgeturi purtabile. Modulul Intel® Curie™ este un produs de dimensiunea unui nasture pentru soluții wearables, dezvoltat de Intel.

  • Compania Nike*, invitatul special din cadrul evenimentului de astăzi, a oferit o incursiune în zona de wearables și inovații dezvoltate pe segmentul sport și sănătate.
  • Intel® Galileo este prima placa de dezvoltare Intel în totalitate Open Source, atât hardware, cât și software, aspect important pentru dezvoltatori și în același timp pentru comunitățile de start-up-uri, care doresc să realizeze prototipuri de produse.
  • “Prin adăugarea echipei IoT în cadrul Centrului de Cercetare și Dezvoltare Software din București, aducem în România un domeniu foarte actual pentru Intel, Internet of Things”, a precizat Mihai Constantin-Pau, Engineering Manager, Intel Romania Software Development Center. “Centrul a ajuns acum la aproximativ 240 de angajați, de 12 ori mai mulți față de acum 5 ani”.

BUCUREȘTI, România, 17 septembrie 2015 – Intel

 

Visits: 5

Lasă un răspuns