Coder Dojo Bucuresti Nord @Telekom Romania încep al treilea an de activitate

-Peste 50 de copii participanți, sub supravegherea a 14 mentori voluntari

-3 ateliere simultane deschise pentru copii – pentru programatori începători, programatori avansați și Arduino începători

-Atelierul de Arduino, o premieră la nivel național, inițiază copiii în tainele electronicii asistate de calculator

Atelierele desfășurate sub titulatura Coder Dojo București Nord @Telekom Romania au reînceput în 27 septembrie 2014, după vacanța de vară. Un număr de 50 de copii, cel mai mare număr de participanți de până acum, s-au alăturat Dojo-ului din București, pentru cele 3 ateliere desfășurate simultan, găzduite de Telekom Romania.

Untitled

Cel mai mare număr de participanți s-a înregistrat pentru Atelierul de programatori începători, în cadrul căruia nu mai puțin de 7 mentori voluntari au coordonat activitatea a 30 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani. „Veteranii” în ale programării, copii cu până la 2 ani de activitate în cadrul Dojo-ului,  s-au constituit într-o nouă grupă, destinată progamatorilor avansați, cu 10 locuri disponibile.    Copiii-programatori învață noțiuni introductive de programare, dar și detalii utile pentru cele mai diverse limbaje de programare, în funcție de ce îi pasionează.

Noutatea absolută a ediției 2014 este însă atelierul de Arduino, electronică asistată de calculator, deschis copiilor de minim 12 ani. Este primul astfel de atelier la nivel național, o introducere în electronică aplicată, centrat pe platforma de dezvoltare Arduino. Copiii vor învăța de la zero atât elemente de hardware (circuite electronice simple, cu senzori, LED-uri, motoare, difuzoare, toate controlate de microcontroler-ul de pe platforma Arduino), cât și programare (limbajul pentru platforma Arduino este bazat pe C/C++). Explicațiile teoretice privind principiile circuitelor electronice și ale programării sunt însotite de activități practice ale noțiunilor de fizică și matematică învățate la școală.  Cei 10 participanți experimentează practic folosind kit-uri de elemente puse la dispoziție gratuit de RoboFun, magazin online de robotică

CoderDojo este o mișcare internatională, inițiată în Irlanda în anul 2011 cu scopul de a oferi copiilor interesați contextul în care să poată învăța programare într-un mediu informal, prin sesiuni regulate, în afara programului școlar. La CoderDojo, copiii învață să programeze, să dezvolte site-uri web, aplicații, programe, jocuri și multe altele. Dojo-urile sunt inițiate, conduse și desfășurate de voluntary.

Dojo-ul București Nord @Telekom Romania este cel mai vechi asemenea Dojo din țară, cu o activitate de aproape 3 ani, și se desfășoară lunar, în ultima sâmbătă a fiecărei luni, într-un spațiu pus la dispoziție de Telekom Romania, care asigură suport logistic și conexiuniunile de mare viteză la internet. În România, la acest moment, există 10 ateliere – în Arad, București, Cluj-Napoca, Dumbrăvița, Iași, Lipova, Lugoj, Moșnița Nouă, Oradea și Timișoara.

Oricine se poate alătura Coder Dojo, fie ca voluntar, fie pornind propriul Dojo. De altfel, toate Dojo-urile din țară sunt permanent deschise pentru participare voluntarilor – detalii suplimentare sunt disponibile la adresa www.coderdojo.ro/voluntari.

1 octombrie 2014 – TELEKOM Romania

Hits: 2

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: