ABSL: Industria serviciilor pentru afaceri din România va depăși 1,5 miliarde de euro în 2014

Asociația Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România (ABSL) estimează că industria serviciilor pentru afaceri va depăși 1,5 miliarde de euro în 2014, ca urmare a creșterii accelerate înregistrate pe parcursul ultimilor ani.

Domeniile business process outsourcing și IT Outsourcing reprezintă aproape jumătate din industrie, iar restul este atribuit segmentului shared services, în timp ce 20 dintre cei mai importanți jucători din domeniu generează până la 25% din cifra de afaceri totală a pieței. Sectorul serviciilor pentru afaceri este extrem de competitiv și reprezintă una dintre industriile cu cele mai rapide creșteri din România, având o contribuție importantă la exporturile din România și un impact puternic pe piața locală a muncii.

Asociația Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România, cea mai importantă organizație care reprezintă sectorul de servicii pentru afaceri și reunește cele mai mari companii de profil din domeniile Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Outsourcing IT (ITO) și Cercetare și Dezvoltare (R&D), a organizat astăzi un eveniment de amploare – One Voice. ABSL – care a oferit companiilor din acest domeniu, autorităților publice și reprezentanților mediului academic ocazia de a discuta soluții pentru dezvoltarea industriei.

ABSL România are ca scop dezvoltarea și transformarea industriei serviciilor pentru afaceri și transformarea acesteia într-o parte integrantă a creșterii economice din România prin intermediul colaborării cu industria și prin implicarea autorităților și grupurilor interesate în dezvoltarea aspectelor cheie operaționale și de dezvoltare”, a declarat Alexander Weigl, Președinte al ABSL România.

Cea de-a doua ediție a evenimentului anual ABSL reprezintă un nou pas în susținerea pe termen lung a dezvoltării dinamice a sectorului de servicii pentru afaceri și în creșterea nivelului de atractivitate al României pentru investiții și pentru dezvoltarea de proiecte de outsourcing și offshoring. ABSL urmărește să dezvolte dialogul și colaborarea în industrie, facilitând schimbul de cunoștințe, experiență și bune practici dintre jucătorii din acest sector.

Capitalul străin a fost, și este în continuare, sursa principală de investiții în industria serviciilor pentru afaceri din România. Principalii investitori străini sunt companii din țări din Europa Occidentală, precum Franța, Germania, Italia, Olanda, Marea Britanie, Irlanda sau Statele Unite. Pe lângă acestea, companii din Brazilia și din Bulgaria și-au început, de asemenea, operațiunile pe plan local. De la lansarea sa, Asociația Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România a sprijinit investitorii străini interesați să interacționeze cu companiile care desfășoară activități în sectorul serviciilor pentru afaceri din România, evaluând oportunități de investiții și de lansare a activităților, și s-a concentrat în stabilirea unor colaborări strânse și parteneriate strategice cu jucători și susținători cheie din industrie, din perspectiva ABSL, asigurând astfel continuarea dezvoltării pieței.

Sectorul de servicii pentru afaceri este un angajator important în România. În total, peste 60.000 de profesioniști sunt angajați în această industrie, dintre care 25% în companii membre ABSL. Estimăm o evoluție importantă în următorii ani, de până la 30% pentru principalii jucători, datorită unor creșteri semnificative ale cererii de servicii pentru afaceri livrate din România”, a spus Alexander Weigl.

Industria locală oferă o gamă largă de servicii clienților din Europa, America de Nord și România, acoperind și America de Sud, Africa, CEE, Asia Pacific, precum și Orientul Mijlociu.

Despre ABSL

Asociația Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România este cea mai importantă organizație care reprezintă sectorul de servicii pentru afaceri din România și care reunește cele mai mari companii de profil din domeniile Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Outsourcing IT (ITO) și Cercetare și Dezvoltare (R&D). ABSL România are ca scop dezvoltarea și transformarea industriei serviciilor pentru afaceri și transformarea acesteia într-o parte integrantă a creșterii economice din România prin intermediul colaborării cu industria și prin implicarea autorităților și grupurilor interesate.

Scopul ABSL România este de a sprijini dezvoltarea pe termen lung și creșterea dinamică a sectorului de servicii pentru afaceri și, în același timp, de a mări nivelul de atractivitate al României pentru investiții și pentru dezvoltarea de proiecte de outsourcing și offshoring. ABSL dorește să intensifice interacțiunea și colaborarea la nivel de industrie, prin facilitarea schimbului de cunoștințe, experiență și bune practici dintre companiile din acest sector. ABSL sprijină antreprenoriatul și practicile de business avansate, evaluează oportunitățile legislative de îmbunătățire și ajută la adaptarea cerințelor de business prin recomandarea de schimbări în sistemul educațional din România. Asociația colaborează cu autoritățile locale și centrale și cu comunitatea de business, cu scopul de a oferi sprijin pentru investițiile reciproce și de a întări implicarea în comunitățile locale.

ABSL reunește 24 dintre cele mai mari organizații de profil regionale și internaționale din sectorul de servicii de afaceri: Companiile membre ABSL sunt Genpact, GRS, HP, Luxoft, Microsoft, Office Depot, PricewaterhouseCoopers, Stefanini, TELUS International, Wipro, WNS, Accenture, APT, Process Solutions, Societe Generale European Business Services, UCMS Group, iar partenerii strategici ai asociației sunt ACCA, Fine Law, I.Future, Jones Lang LaSalle, KPMG, McCann PR, Mikomax și Skanska.

București, 30 Septembrie 2014 – Asociația Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România (ABSL)

Visits: 0

Lasă un răspuns