Cisco lansează Tetration Analytics: cea mai extinsă platformă de analiză a traficului pentru centre de date

Cisco a anunțat astăzi Cisco Tetration AnalyticsTM, o platformă proiectată pentru a oferi vizibilitate completă și în timp real la nivelul întregului centru de date, pentru fiecare pachet, fiecare flux de date si fiecare viteză. Cisco Tetration Analytics strange date de telemetrie de la senzorii hardware și software și analizează apoi informațiile folosind tehnici avansate de învățare automată. Tetration răspunde cerintelor critice ale centrului de date, cum ar fi respectarea politicilor, application forensics, precum și trecerea la un model de securitate de tip whitelist. Prin monitorizare continuă, analiză și raportare, platforma Tetration Analytics oferă managerilor IT o înțelegere profundă a centrului de date, care va simplifica considerabil fiabilitatea operațională, operațiunile vitale și migrarea aplicațiilor către soluții SDN și cloud.

img_20160219_110549_1cs

Cu ajutorul Cisco Tetration Analytics, organizațiile pot:

  • Să înțeleagă ce aplicații sunt dependente unele de altele într-un centru de date și în Cloud
  • Să treacă de la o abordare reactivă la una proactivă: luarea de decizii operaționale în cunoștință de cauză și validarea efectului modificărilor de politică înainte ca acestea sa fie puse în aplicare
  • Să caute în miliarde de fluxuri de date în mai puțin de o secundă, folosind interfața de motor de căutare pentru forensics a Tetration.
  • Să monitorizeze în permanență comportamentul aplicațiilor pentru a identifica rapid orice abatere de la modelele de comunicare prestabilite.

Provocarea

Nu există în prezent niciun instrument conceput pentru a colecta date de telemetrie consistente din întregul centru de date și de a analiza volume mari de date în timp real, la scară largă. Până în prezent, organizațiile au efectuat analize fragmentate, fără corelarea necesară pentru a aborda problemele operaționale într-un mod cuprinzător. Ca rezultat, aceste instrumente complexe, lente și incoerente sunt costisitoare pe termen lung, duc la pierderi de bani și oportunități. Managerii IT sunt afectați în prezent  de lipsa de informație și de vizibilitate.

  • Duc lipsă de vizibilitate omniprezentă în infrastructura centrelor de date și a modului în care aplicațiile interacționează, ceea ce duce la provocări operaționale.
  • Nu sunt în măsură să transfere aplicațiile în cloud sau sa creeze un site de recuperare în caz de dezastru, în mod eficient, cu precizie și viteză.

• Nu sunt în măsură să adopte un model de tip ”zero trust”, deoarece nu dispun de informațiile critice și de resursele necesare pentru a-l pune în aplicare sau de a-l menține.

Soluția: Cisco Tetration Analytics Platform

Tetration oferă o vizibilitate completă la nivelul întregului centru de date folosind fie senzori software pentru servere, care au nevoie de un grad redus de încarcare, senzori hardware de rețea care monitorizează fiecare pachet la capacitatea maxima a interfetelor sau ambele pentru o soluție complexă. Tetration realizeaza o analiza avansata a traficului din centrele de date si furnizează in timp real informatii care pot fi folosite atat in luarea deciziilor, cât și pentru înțelegerea graficelor prezentate. Tetration furnizează informații critice pentru operarea centrelor de date precum: perspective despre functionarea aplicatiilor, recomandări automate pentru politici de tip whitelist, simularea politicilor și analize de impact inainte de aplicarea lor, management de conformitate și investigații ale fluxurilor de date din rețea.

Tetration este ca o mașină a timpului pentru centrul de date, care permite organizațiilor derularea înapoi a ceea ce s-a întâmplat în trecut, urmărirea a ceea ce se întâmplă în prezent, în timp real, și modelarea a ce se poate întâmpla:

  • Modelarea unei schimbări înainte de a fi executată pentru a înțelege impactul asupra aplicațiilor care permit luarea unor decizii operaționale informate;
  • Validarea schimbărilor de politică care au fost aplicate efectiv și au intrat în vigoare pe deplin;
  • Simularea în timp real – reluarea a ceea ce s-a întâmplat în rețea, în orice moment, avand capacități de stocare a datelor pe termen lung.

O implementare de test la Cerner Corporation

“Am fost încântați să colaboram cu Cisco pentru a câștiga experiența cu Tetration, ca participant în testările incipiente”, a declarat Brett Jones, director de tehnologie de infrastructură pentru Cerner Corporation. “Cu Tetration obținem o vizibilitate asupra centrului de date care întrece orice am văzut vreodată: în termen de cateva săptămâni am înțeles cum funcționează aplicațiile și care sunt dependențele în centrul nostru de date. Acest lucru ne-ar putea ajuta să facem schimbări pozitive semnificative în modul în care vom gestiona centrul de date mai departe, permițându-ne să devenim mai proactivi în procesul de luare de decizii.” Cerners Corporation proiectează tehnologie de vârf în domeniul sănătății pentru a răspunde nevoilor clinice, financiare și operaționale ale organizațiilor de sanatate în mai mult de 18.000 de instituții la nivel mondial.

Cum funcționează:

Senzorii de software sunt instalați la nivelul serverelor: fie mașini virtuale sau fizice. În prima versiune Tetration, senzorii software suportă serverele gazdă Linux și Windows, în timp ce senzorii hardware sunt încorporați în ASIC-urile switch-urilor Cisco Nexus 9200-X și Nexus 9300-EX pentru a colecta fluxurile de date la viteza line rate de pe toate porturile. Un singur sistem Tetration poate monitoriza până la un milion de fluxuri de date unice pe secundă. Atat senzorii software cat si cei hardware comunică informațiile despre fluxurile de date în timp real către platforma Tetration Analytics. Platforma poate fi instalată în orice centru de date, cu orice servere și orice switch-uri de rețea.

La interior, platforma Tetration este o soluție la cheie: serverele și switch-urile sunt precablate, iar software-ul este pre-instalat. Configurarea Tetration este simplă: răspundeți la câteva întrebări cu privire la mediul centrului de date pentru a permite clusterului să fie configurat. Nu este necesară o expertiză pentru a implementa sau a opera Tetration. Disponibilă în iulie 2016, prima platforma Tetration va fi un sistem integrat ce de tip full-rack ce va putea fi implementat in centrul de date al clientului.

Servicii Avansate Cisco

Deși Tetration Analytics este ușor de instalat, în doar cîteva ore, unele organizații și-ar putea dori să beneficieze de Cisco Tetration Advanced Services pentru a beneficia de un timp și mai scurt de optimizare a politicilor și performanță a aplicațiilor și suport pentru adoptarea comprehensivă a soluției în centrele de date. În plus, Cisco Solution Support for Tetration furnizează expertiză 24/7  pentru managementul centralizat al situațiilor și soluții pentru produsele partenere într-un singur serviciu.

“Cresterea majora a nivelului de vizibilitate în centrul de date și automatizarea analizei în întreaga infrastructură a unei companii marchează un progres tehnologic important în construirea modelelor de business digitale sigure, cum ar fi cloud,  mobile și IO”, a declarat David Goeckeler, vicepreședinte senior și director general al Networking and Security Business Group. “Credem că datele pe care ni le oferă aplicațiile și centrele de date în general vor îmbunătăți soluțiile software existente și vor conduce la dezvoltarea unor aplicatii avansate ce vor îmbunătăți operațiunile, eficiența și experiențele clienților.”

Despre Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în IT care ajută companiile să fructifice oportunitățile de mâine demonstrând că se pot întâmpla lucruri uimitoare când conectezi ceea ce până acum a fost neconectat. Pentru ultimele noutăți, accesați http://thenetwork.cisco.com.

Cisco și sigla Cisco sunt mărci comerciale sau înregistrate ale Cisco şi/sau ale companiilor afiliate din SUA și alte țări. Puteți găsi o listă a mărcilor înregistrate Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks. Mărcile înregistrate ale terților sunt deținute de proprietarii respectivi. Folosirea cuvântului partener nu presupune o relație de parteneriat între Cisco şi orice altă companie.

București, ROMÂNIA, 16 iunie 2016 – Cisco

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: