Cisco lansează seria de servere optimizate pentru stocare UCS S

Cisco lansează seria de servere optimizate pentru stocare UCS S din portofoliul Cisco Unified Computing System (UCS), special concepute pentru a stoca volume foarte mari de date. Serverele sunt destinate unor aplicații cum ar fi Big Data, streaming media și aplicații de colaborare, dar și pentru implementarea de sisteme de stocare software-defined, stocarea de obiecte și a soluțiilor de protecție si backup al datelor. Serverele din seria UCS S reprezintă soluția optimă pentru gestionarea unui volum mare de  date nestructurate create de tehnologiile emergente: Internet of Things, conținut video, mobilitate, colaborare și sisteme de analiză predictivă, astfel încât companiile să poată accesa și analiza rapid datele pe care le dețin, pentru a transforma aceste date în cunoștințe și a avea o viziune de ansamblu în timp real.

Cisco UCS S3260_2

Date destructurate

Datele au devenit cel mai important capital al oricărei organizații, iar modul în care sunt utilizate se schimbă rapid. În mod tradițional, datele erau stocate și accesate sporadic. Analiștii din industrie estimează că mai puțin de 40% din datele stocate de companii sunt folosite pentru a genera analize. Aplicații noi, cum ar fi motoarele de recomandare, analiza video, imagistica de diagnostic, analizele în timp real și învățarea automatizată necesită și creează date care nu sunt stocate și care sunt prelucrate în timp real. Infrastructura IT tradițională, preponderent statică, nu mai funcționează într-o lume care se schimbă și inovează continuu, în timp ce soluțiile de stocare în cloud public pot deveni scumpe pe măsură ce volumele de date cresc rapid și impredictibil și accesarea acestor date este mai frecventă

Cisco UCS S3260_1

Prezentarea serverului de stocare UCS S3260

Serverul de stocare UCS S3260, primul din seria UCS S, oferă versatilitate, scalabilitate rapidă și conectivitatea de care au nevoie clienții pentru a-și transforma datele în informații inteligente, care să le furnizeze perspectivele necesare asupra companiilor lor. Cu prima arhitectură complet modulară din industrie și automatizarea adusă de UCS Manager, S3260 scade costul total de deținere (TCO) cu peste 50%, față de o soluție similară într-un cloud public, având capacitatea de a optimiza costurile cu infrastructura și de a oferi performanța necesară proceselor care rulează pe acesta.

În comparație cu serverele tradiționale, UCS S3260:

  • Reduce cheltuielile de tip CapEx cu până la 34%
  • Simplifică operarea infrastructurii cu până la 80%
  • Reduce cablarea cu până la 70%
  • Ocupă cu până la 60% mai puțin spațiu
  • Consumă cu până la 59% mai puțină energie

UCS S3260 oferă o gamă largă de opțiuni de capacitate și performanță, cu până la 600 TB capacitate de stocare per sistem, care poate crește, folosind ca utilitar de administrare UCS Manager, până la nivel de Petabytes, accelerarea memoriei cache și conectivitate unificată I/O pentru orice tip de stocare a datelor. Cu aceste capabilități, organizațiile pot face tranziția de la datele inactive din arhivele de date și cloud la aplicații dinamice pe o platformă asemănătoare ca scalabilitate cu un cloud public, si cu putere de procesare mare care permite organizației să activeze, analizeze și acționeze asupra datelor în timp real.

„Stocăm milioane de înregistrări de voce pentru utilizatorii noștri finali în fiecare lună”, a declarat Brian Humphreys, vicepreședinte Infrastructure Delivery la Xerox. „Seria de servere UCS S reprezintă o metodă mai rentabilă de a oferi clienților noștri acest serviciu, folosind un nivel de  stocare de tip secundar. Modul în care se face administrarea pe platformele UCS ne asigură o eficiență și mai mare în derularea operațiunilor în întreaga lume.”

„Cisco a folosit expertiza în networking pentru a construi un server care este puternic integrat cu rețeaua și nivelurile de virtualizare, iar acum își pune în practică expertiza și în domeniul stocării”, a declarat Eric Hester, co-fondator și CTO, GreenCloud. „UCS S-series este fiabil, putem lucra cu aceleași instrumente de administrare Cisco pe care le folosim deja, iar cu serverul Cisco optimizat pentru stocare am îmbunătățit densitatea cu 25% față de o soluție mai puțin cunoscută.”

„Stocarea rapidă este esențială pentru restaurarea instantanee în cazul unui dezastru, iar seria UCS S de la Cisco este cheia pentru ca acest proces să funcționeze”, a declarat Dan Timko, președinte & CTO, Cirrity. „N-am fi putut dezvolta soluția vStream™ Vault fără Cisco.”

Soluția de generație următoare Cisco ONE Enterprise Cloud Suite

Cisco a anunțat, de asemenea, următoarea generație a soluției ONE Enterprise Cloud Suite, o soluție software pentru cloud hibrid care oferă libertate de alegere pentru suitele de aplicații și un portal automatizat care poate fi configurat pentru utilizatorii finali, dezvoltatorii de aplicații și specialiștii IT. Cisco ONE Enterprise Cloud Suite oferă posibilitea construirii unui mediu de cloud hibrid pentru automatizarea tuturor proceselor IT de care utilizatorii au nevoie. Cu această soluție, echipele de administrare IT pot implementa medii cloud private și publice în peste 20 de centre de date diferite. În plus, noile licențe anuale de tip subscripție, pe perioade de 1, 3 și 5 ani, permit clienților să aleagă funcționalitățile de automatizare potrivite la cel mai rentabil preț.

Oferta ONE Enterprise Cloud Suite include patru tipuri de pachete, care pot fi utilizate individual sau în orice combinație.

  • Automatizarea infrastructurii: pentru livrarea consistentă și rapidă a mediilor de infrastructură fără erori companiilor și echipelor de aplicații. Acest lucru asigură un timp mai rapid de comercializare.
  • Gestionare servicii: oferă clienților posibilitatea de a comanda și gestiona singuri serviciile, printr-o interfață de utilizator simplă și intuitivă
  • Gestiune cloud: permite un timp mai rapid de comercializare reducând în același timp costurile de dezvoltare prin modelarea profilurilor de aplicație o singură dată și implementarea în medii hibride multiple
  • Automatizare Big Data: asigură consistență prin instalarea, provizionarea și implementarea clustererelor Hadoop și Splunk cu un singur click. Reduce riscurile, datorită diagnosticărilor realizate în timp aproape real și analizelor istorice.

Cisco ASAP Data Center

Aceste pachete adiționale fac parte din arhitectura pentru data center de generație următoare a Cisco ce permite organizațiilor să includă cele mai bune capabilități ale centrelor de date cloud și on-premise: rezultatul este o platformă cloud hibridă completă, sigură și agilă. Organizațiile se află sub presiunea livrării rapide de noi servicii și aplicații, iar multe dintre ele fac tranziția la un model de tip Continuous Integration and Continuous Delivery (CICD) – integrare continuă și livrare continuă. În plus, transformarea digitală va avea ca rezultat crearea de mii de noi aplicații enterprise care vor deveni principala interfață între client și întreprindere, în special pentru tranzacțiile digitale. Pentru a face față acestor provocări, strategia Cisco este de a oferi o arhitectură pentru centre de date cu patru piloni, care permite clienților să analizeze, simplifice, automatizeze și protejeze datele și aplicațiile, adică centrul de date ASAP. Arhitectura Cisco oferă avantaje unice prin integrarea proceselor de analiză, networking-ului, proceselor de calcul și securității cu politici coerente în cadrul centrului de date și la nivelul centrelor de date și mediilor cloud.

București, România, 12 ianuarie 2017 – Cisco

Hits: 2

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: