Cisco accelerează transformarea rețelelor digitale

45% dintre organizații intenționează să investească în rețele pregătite pentru era digitală în următorii doi ani, arată un studiu IDC. Cisco lansează noi tenologii care permit clienților să virtualizeze și să securizeze rețelele.

Echipele IT au schimbat modul în care proiectează și instalează centrele de date pentru a-și ajuta organizațiile să valorifice oportunitățile oferite de virtualizare și cloud computing. În prezent, rețelele companiilor trec printr-o schimbare similară. Rețelele tradiționale fac eforturi mari să combată amenințările cibernetice sau să țină pasul cu cerințele actuale ale forței de muncă mobile și cu modul în care aceasta utilizează dispozitivele IoT și noile aplicații cloud. Cu Cisco Digital Network Architecture, organizațiile pot extinde acum serviciile de rețea, precum rutarea sau securitatea, către un set divers de platforme în cadrul sucursalelor, campusurilor, centrelor de colocare și cloud-ului public. Prin decuplarea sistemelor hardware de la software, Cisco DNA asigură viteză mai mare și flexibilitate sporită.

ci

Cisco se bazează pe cel mai extins set de soluții de virtualizare de rețea din industrie, prezentând inovații în două zone cheie:

  • Platforma Enterprise Network Functions Virtualization (NFV) este o tehnologie aflată într-un stadiu incipient, Cisco lansează o nouă platformă concepută special pentru sucursale, Cisco Enterprise Network Compute System (ENCS 5400 Series), pentru a ajuta clienții să accelereze implementările Enterprise NFV. ENCS permite clienților să extindă rutarea, securitatea, optimizarea WAN și alte servicii de rețea către mediile din sucursale.
  • Virtualizarea perimetrului rețelei: Noua soluție Cisco Secure Agile Exchange virtualizează perimetrul rețelei și îl extinde la centrele de colocare. Acest lucru permite organizațiilor să conecteze clienții, angajații și partenerii în mod dinamic, utilizând servicii de rețea virtualizate la cerere.

Rețeaua poate oferi o vizibilitate extrem de detaliată a tiparelor traficului de rețea și informații esențiale despre amenințările de securitate. Cu Cisco DNA, rețeaua poate fi utilizată pentru a detecta rapid amenințările cibernetice și pentru a le opri automat.

Cisco prezintă rezultatele unui studiu global despre gradul de adopție al rețelelor pregătite pentru era digitală. Studiul a fost realizat de compania de cercetare IDC, la comanda Cisco, și a rezultat în urma intervievării a 2.054 de organizații globale din 10 țări, pentru a determina nivelul de pregătire digitală a rețelelor.

  • Organizațiile admit necesitatea unei evoluții a rețelelor proprii: În următorii doi ani, 45% din clienți estimează că vor deține capabilități specifice unei rețele pregătite pentru era digitală. Cifra este de trei ori mai mare comparativ cu ratele de adopție actuale.
  • Rețelele moderne furnizează beneficii reale, concrete: Companiile care au investit în capabilități moderne de rețea obțin rate de creștere a veniturilor, retenției de clienți și profitului de 2-3 ori mai mari decât restul companiilor. De asemenea, au implementat de două ori mai multe inițiative de transformare digitală, comparativ cu companiile care operează rețele tradiționale.
  • Rate de adopție comparabile, indiferent de mărime sau verticala de business din care provin companiile: Studiul relevă că nivelurile de maturitate a rețelei sunt comparabile între segmentele de piață, cu variații minime între companiile mijlocii (cu 500-999 angajați) și organizațiile mari (cu peste 1.000 de angajați).

București – 28 martie 2017 – Cisco

Visits: 0

Lasă un răspuns