CEO-ul Intel prezintă tehnologiile viitorului Intel® Curie™, un produs de dimensiunea unui nasture pentru soluții wearables

Compania a anunțat o colaborare cu Oakley* în domeniul tehnologiei purtabile și Intel® Curie™, un produs de dimensiunea unui nasture pentru soluții wearables

Intel va investi 300 de milioane de dolari pentru a încuraja diversitatea în cadrul companiei și în industria de IT, a anunțat angajări și obiective de retentive

Standul Intel la CES 2015

INTERNATIONAL CONSUMER ELECTRONICS SHOW, Las Vegas, 7 ianuarie 2015 – Intel Corporation a anunțat mai multe tehnologii și inițiative care au ca scop accelerarea computingului către o altă dimensiune. Printre acestea se numără modulul Intel® Curie™, un produs de dimensiunea unui nasture pentru soluții wearables, noi aplicații pentru camerele Intel® RealSense™, drone şi experienţe 3D. Compania a anunțat inițiativa Diversity in Technology (Diversitatea în IT), care estimează o investiţie de 300 de milioane de dolari pentru a încuraja diversitatea în cadrul Intel şi în toată industria tehnologică.

“Apariția unor noi experiențe personale de computing, a dispozitivelor conectate şi inteligente și revoluția din domeniul tehnologiei purtabile redefinesc relaţia dintre utilizatori şi tehnologie”, a declarat Brian Krzanich, CEO al Intel. “Scopul nostru este să soluţionăm problemele reale şi să oferim experienţele dorite de utilizatori şi de companii, cu ajutorul tehnologiei Intel. Pentru a face acest lucru, este necesar să creştem diversitatea şi incluziunea în industria de IT. Femeile şi minorităţile care sunt slab reprezentate vor continua să joace un rol important ca utilizatori, influenţatori, creatori şi lideri”, a mai spus CEO-ul Intel.

Krzanich a făcut anunțurile în cadrul târgului CES 2015. El a anunțat o colaborare în domeniul tehnologiei purtabile cu Oakley*, brand de ochelari de soare pentru sport, o colaborare în domeniul 3D cu HP și a vorbit despre True Key™, o nouă aplicaţie dezvoltată de Intel Security care foloseşte elemente precum faţa sau amprentele utilizatorilor pentru o logare mai uşoară și sigură.

Revoluția tehnologiei purtabile

Creşterea tehnologiei purtabile creează noi oportunități pentru inovaţie. Krzanich a descris planurile pentru modulul Intel Curie1, un produs de mici dimensiuni care se bazează pe SoC-ul (System on Chip) al companiei dedicat dispozitivelor purtabile. Modulul este programat să apară în a doua jumătate a anului şi include SoC-ul Intel® Quark™, Bluetooth, senzori şi baterie încărcabilă.

Intel Curie_prototip

Intel s-a implicat activ în segmentul tehnologiei purtabile și a anunțat începând cu anul trecut multiple colaborări pentru produse şi iniţiative cu diferite companii de modă, sport şi lifestyle. Printre acestea se numără Basis Peak*, Fossil Group*, Luxottica Group*, MICA and Opening Ceremony*, SMS Audio* şi competiția Intel “Make it Wearable”.

În continuarea acestor inițiative, Intel şi Oakley au anunţat o colaborare strategică. Oakley este primul brand deținut de Luxottica Group cu care Intel colaborează pentru a combina ochelarii sport, de lux și premium cu tehnologia inteligentă. Alături de Krzanich pe scenă a venit Colin Baden, CEO al Oakley, care a anunţat că în prezent cele două companii lucrează la un produs inteligent care îi va ajuta pe sportivi să obţină performanţe mai bune. Produsul va fi disponibil în acest an.

Brian Krzanich prezinta Intel Curie

Krzanich a prezentat de asemenea Nixie*, prima cameră video purtabilă care poate zbura, desemnată câștigătoare a competiției ”Make it Wearable”. Nixie se fixează pe încheietura mâinii ca o brăţară, după care se desprinde și zboară pentru a-l fotografia pe utilizator.  Krzanich i-a invitat pe fondatorii Nixie, Christoph Kohstall şi Jelena Jovanovic, pe scenă pentru a discuta despre competiția ”Make it Wearable” şi despre oportunitatea pe care proiectul o oferă anteprenorilor și inovatorilor. Krzanich împreună cu fondatorii au fost fotografiaţi de Nixie în cadrul evenimentului. El a declarat că “Make it Wearable” va avea loc și în acest an.

Accelerarea diversității în domeniul IT&C

CEO-ul Intel a anunțat inițiativa Diversity in Technology (Diversitatea în IT). Pentru a susţine această iniţiativă, Intel a stabilit noi obiective de angajare și retenție, pentru a ajunge la reprezentarea mare a femeilor și a minorităților în cadrul Intel până în 2020.

Intel intenționează să investească 300 de milioane de dolari într-un proiect care să aducă împreună femeile, programatorii IT și inginerii care provin din grupurile de minorități; să susțină angajarea și retenția mai multor femei și a minorităților slab reprezentate şi să finanțeze astfel de programe în domeniul IT și de gaming.

“Facem un apel către industrie pentru a face din nou imposibilul posibil, de a-și lua angajamentul de a schimba și clarifica obiectivele noastre” a declarat Krzanich. “Fără o forţă de muncă reprezentativă pentru populaţie, ne lipsesc oportunităţile și nu vom putea înțelege utilizatorii pentru a crea produse pentru nevoile lor”, a mai spus el.

Intel intenționează să colaboreze cu diferiţi parteneri din industrie, pentru a sprijini, spori sau crea noi programe pentru această iniţiativă, printre care International Game Developers Association*, the E-Sports League*, the National Center for Women in Technology*, the CyberSmile Foundation*, the Feminist Frequency*, Rainbow PUSH*. De asemenea, compania dorește să se implice mai mult în programele de învăţământ primar axate pe segmentele vizate şi să extindă colaborările cu programele de IT și inginerie în instituţiile de învăţământ superior, incluzând şi instituţiile pentru minorităţi.

Extinderea computingului

Până de curând, computingul a fost definit ca interacţiunea omului cu un ecran, o tastatură şi un mouse. Krzanich a evidenţiat câteva noi tehnologii şi aplicaţii care vor duce computingul într-o lume 3D, în care nu vor mai fi necesare cabluri și parole.

CEO-ul Intel a prezentat o gamă de capabilităţi care se vor adăuga produselor până la sfârşitul anului, printre care True Key™,  o nouă aplicaţie anunţată de Intel Security,  care îi scapă pe utilizatori de grija parolelor. Aplicaţia True Key foloseşte elemente ca faţa sau amprentele utilizatorilor pentru o logare mai uşoară şi mai sigură. True Key este compatibilă cu sistemele de operare iOS*, Android*, Windows*, cât şi cu toate browserele. De asemenea, este preinstalată pe dispozitivele HP* şi Lenovo, iar în câteva luni și pe o parte dintre soluțiile McAfee LiveSafe. Pentru a avea acces la demo-ul True Key vizitați www.truekey.com.

Krzanich a subliniat faptul că Intel o să colaboreze cu Hilton*, Jaguar Land Rover*, San Francisco International Airport* și Marriott* cu privire la încărcarea wireless. Scopul acestor colaborări este de a iniția câteva sisteme pilot de încărcare wireless, inclusiv Marriott*, care va testa aceste capabilități în hotelurile deținute de brand, printre care JW Marriott*, Marriott, Renaissance*, Courtyard*  și Residence Inn*.

CEO-ul Intel a declarat că noile aplicații și camera Intel RealSense sunt deja disponibile într-o gamă largă de dispozitive 2în1, notebookuri, sisteme All-in-One și multe altele bazate pe cea de-a cincea generație a gamei de procesoare Intel® Core™ disponibilă din acest trimestru. Mai multe informații despre tehnologia și camerele Intel RealSense găsiți aici.

Cum computingul merge rapid către lumea 3D, Krzanich l-a invitat pe scenă pe Dion Weisler, Vicepreședinte Executiv al diviziei de imprimante şi computere personale în cadrul HP. Weisler a vorbit despre faptul că procesorul Intel® Core™ i7 va sta la baza tehnologiei viitoare HP Multi Jet Fusion, proiectată să îmbunătățească viteza, calitatea şi costurile. Weisler a declarat că performanța adusă de tehnologia Intel este esenţială în atingerea potenţialului maxim al printării 3D.

Inteligență pretutindeni

Krzanich a vorbit despre mai multe domenii în care extinderea computingului ajută la îmbunătăţirea vieților oamenilor. El a prezentat exemple reale cu roboţi şi drone şi a declarat că Intel RealSense poate oferi capabilități intuitive pentru rezolvarea unor probleme complexe. Spre exemplu, Ascending Technologies* intenționează să folosească Intel RealSense pentru a dezvolta drone mai inteligente şi mai sigure, iar iRobot* colaborează cu Intel pentru folosirea acestei noi tehnologii pentru platformele robotice inteligente ale companiei.

7 ianuarie 2015 – INTEL

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: