Ceasul inteligent Hybrid S de la Allview la review

Ceasul este poate unul dintre cele mai vechi dispozitive pe care inteligenta omeneasca a reusit sa le nascoceasca si sa le imbunatateasca odata cu cresterea tehnologiei. Chiar imi puneam problema de ce o companie precum este Allview a ocolit pana acum acest domeniu in care competitorii au excelat fiind practic acum la cel de al cincilea model pe care il avanseaza clientilor, si practic iesind cu doua modele similare de ceasuri hibride si anume Hybrid S si Hybrid T, adica Hybrid Style si Hybrid Trendy, la inaintare, tocmai acum in perioada Lunii Cadourilor pentru toti cu o varietate de combinatii de teme, si un ceas potrivit oricarei tinute casual sau business.

20181222_202124

Acest model Hybrid S care a sosit in teste la GADGETARUL ROMAN nu este tocmai unul ieftin, la 799 RON, dar este unul in trend si dotat, astfel incat sa poata concura cu cele mai consacrate companii producatoare de ceasuri, fara a da de banuit ca obiectivul companiei nu este tocmai producerea de ceasuri.

Poate va intrebati de ce oare producatorii au promovat o astfel de constructie combinata dintre un ceas clasic si altul extrem de modern. Pai cred ca in primul rand au avut in vedere autonomia combinata a acumulatorului Li-pol 200mAh, care la Hybrid S inseamna aproximativ 5 zile pe ceas inteligent si 30 de zile pe ceasul clasic. Daca privim obiectiv aceasta schema de functionare compusa in care un smart si un clasic se combina nu este tocmai rea, intrucat sunt timpi morti in care utilizatorul nu isi doreste sa apeleze la conectarea permanenta la functiile unui ceas inteligent asociat prin conexiunea Bluetooth, pentru ca nu este scopul de a monitoriza toti parametrii neintrerupt ci numai in anumite fante de timp alocate. In schimb functionarea ceasului clasic neintrerupt poate fi un scop in sine, pentru desfasurarea activitatilor cat mai lung timp, neintrerupt. In plus constructia metalica rigida, dintr-un otel special da senzatia de durabilitate si confort, iar cureaua de piele este foarte apropiata de atributele fiziologice ale mainii de suport, atat cea stanga, cat si cea dreapta, ceasul fiind ambidextru.

Mai jos am atasat unboxingul pachetului de vanzare pentru a putea constata ca regasim inauntru ceasul de culoare Dark grey, inclusiv tot ceea ce este necesar pentru a actiona rapid, pentru punerea in functiune si utilizare.

Cu toate acestea ceasul de dimensiuni 50,6x44x14,6mm la o greutate de 88g este condus de Apollo 2 ARM Cortex-M4 Processor, care este exact ceea ce trebuie pentru ca ceasul sa produca senzatii frumoase, fara griji, datorita constructiei din otel inoxidabil protejat cu sticla rezistenta la zgarieturi, dar si protejate la imersia in apa pana la 3 ATM, prezinta tocmai functiile necesare pentru a nu deranja mereu cu reincarcarea si a derula cat mai facil meniurile in stalucirea buna a displayului LCD, vizibil chiar si in lumina ambientala.

M-au impresionat elementele de brand prezente atat pe cureaua pufoasa din piele, cat si pe catarama, ceea ce ne face sa ne gandim ca este un lucru cat se poate de reprezentativ si nu o jucarie. Butoanele solide dau o consistenta si siguranta aparte apasarii, dar si o operare cat mai organizata tinand cont si de sensibilitatea buna a touch-ului. Butonul superior de Pornire/oprire: Pentru a porni/opri ceasul trebuie sa mentineti apasat timp de 7 secunde butonul superior: Apasati scurt butonul superior pentru a ilumina ecranul sau a comuta ceasul in modul standby: Apasati butonul pentru a reveni la ecranul principal. In ceea ce priveste Butonul inferior: La o singura apasare pe butonul inferior ceasul va intra in mod noapte. La o a doua apasare ceasul va intra in ecranul principal. Atunci cand sunteti in meniul ceasului (sau in submeniuri) si apasati butonul inferior veti reveni in meniul/submeniul anterior (functie de back). La dubla apasare a butonului inferior din modul stand-by, AVI se va deschide pe smartphone. Cu ecranul activ, apasati lung butonul inferior timp de aprox 5 secunde pentru a obtine codul QR necesar asocierii ceasului la aplicatia dedicata Allwatch H. Acest mod de incarcare a aplicatiei direct de pe ecran mi se pare un mod inovativ si extrem de util.

Am avut ocazia sa utilizez cele doua aplicatii downloadabile de pe Google Play perfect functionabile amandoua: Allwatch si Allwatch H, ultima special conceputa pentru aceste doua ultime modele Hybrid S si Hybrid T.

Pentru o utilizare facila, actualizare, configurare profil si acces istoric date, este necesara instalarea aplicatiei Allwatch H, prin scanarea codului QR de pe cutia produsului sau prin cautarea aplicatiei Allwatch H in Google Play™. Dupa ce ati descarcat aplicatia si ati instalat-o in smartphone logati-va in cont. In cazul in care nu aveti cont, inregistrati-va pentru un cont nou.

Ceva dificultati am intampinat in timpul imperecherii intrucat nu am activat din meniul ceasului functionarea modului Bluetooth iar treaba de a cauta prin submeniuri nu a fost simpla ci urmare a citirii manualului de utilizare, ceea ce va sfatuiesc sa faceti inainte de utilizarea oricarui produs.

Mai jos aveti pictogramele mai modeste ale aplicatiei Allwatch de pe Google Play cu care am testat prima oara.

Dupa aceasta experienta va recomand totusi utilizarea aplicatiei instalate pe terminalul mobil, mult mai specializata si mai complexa Allwatch H, pe care o puteti urmari mai jos.

Această prezentare necesită JavaScript.

Cu toate acestea pot spune ca o operatie absolut necesara la acest ceas este Calibarea ceasului inteligent Hybrid S ce poate fi facuta si ulterior, cu ajutorul aplicatiei astfel: Deschideti aplicatia Allwatch H, Clic pe Dispozitiv – Setari – Setari avansate – Calibrare – Alegeti metoda de calibrare – Apoi urmati instructiunile de pe ecran. Daca veti calatori intr-o regiune cu alt fus orar, nu uitati sa sincronizati ceasul cu aplicatia mobila pentru ca acesta sa regleze automat ora locala. Intr-adevar cam elaborata utilizarea acestui ceas dar odata setat nu vei mai intampina nicio problema de utilizare si vei intra usor in ciclurile incarcare – utilizare – conectare cu telefonul inteligent, iar acest lucru va intra cat de curand in obisnuinta zilnica.

Functiile principale evidentiate de aplicatie si de ceas sunt: Monitorizare ritm cardiac (Puls), Monitorizare pasi, Monitorizare calorii, Activitati sportive, Monitorizare somn, Notificare apel (Apeluri primite & Apeluri pierdute ), Notificare mesaj (SMS, Vizualizare E-mail, Memento), Functie apelare, Control muzica, Control camera la distanta, Aplicatie control, Centru activitati (Alerte de inactivitate, Somn, Alarma, Temporizator, Cronometru), Previziuni meteo, Gaseste-mi telefonul (Find my phone), Personalizare ceas, Fus orar domiciliu, Miscare incheietura, Mod mana stanga, Mod noapte,

Pentru pasionatii de activitati “sanatoase” ceasul te incurajeaza sa ai o viata activa si sa performezi in cele intreprinse, fiind mereu o intrecere cu tine insuti si memorand un istoric ce va caracteriza perfect personajul care ai devenit, in speranta ca nu te vei supara si nu iti vei mai pune la incarcat hybridul.

In momentul primirii unui apel, pe ceasul inteligent Allview Hybrid S va afisa o notificare. Puteti respinge apelul direct de pe ceas apasand pictograma dedicata sau puteti raspunde trimitand un scurt mesaj text, apasand pictograma dedicata. Apelurile pierdute pot fi vizualizate pe ecranul ceasului sau glisand in jos din ecranul principal, in centrul de notificari si in optiunea dedicata de pe ceas.

Ma bucur ca poti totusi avea intimitate in cazul in care nu doresti sa raspunzi la telefon. De asemenea, in meniul SMS, raspunde SMS-urilor prin mesaje text scurte predefinite sau prin emoji ceea ce este un plus daca vrei sa eviti utilizarea terminalului. In momentul primirii unui e-mail pe smartphone, vei primi o notificare pe ecranul ceasului. E-mailul poate fi vizualizat in momentul primirii prin apasare pe notificarea de pe ceas, fie ulterior prin accesarea meniului ceasului. Aceasta aplicatie, impreuna cu datele din profil, ii permite ceasului sa calculeze numarul de pasi, distanta strabatuta, minutele de activitate si caloriile arse. In aplicatia Allwatch H, aveti urmatoarele optiuni: Vizualizarea activitatii zilnice in timp real, Vizualizarea de rapoarte detaliate (grafice) pe zi, luna, an, privind activitatea monitorizata, Setarea altor valori pentru obiective. In momentul un care obiectivele sunt atinse, ceasul va vibra si va afisa pe ecran o notificare. Cu ajutorul ceasului inteligent Allview Hybrid S veti putea consulta previziunea meteo pentru o anumita localitate, dupa asocierea ceasului cu aplicatia Allwatch H. Prognoza meteo pentru ziua curenta poate fi vizualizata in meniul de comenzi rapide al ceasului sau cautand functia Vreme in meniul ceasului. Apasand pe pictograma dedicata veti vizualiza prognoza pentru ziua curenta, iar prin glisare in sus, veti pute vizualiza prognoza meteo pentru urmatoarele 3 zile.

Desi pentru o scurta perioada de utilizare pot conchide ca ceasul poate fi cu brio un cadou bun pentru sarbatorile in care tocmai intram.

Cu aceasta ocazie va urez tuturor Craciun Fericit si Succes la colindat!

Visits: 2