ASUS Cerberus Fortus mouse-ul de gaming la review

ASUS Cerberus Fortus este un mouse de gaming ambidextru care a ajuns la GADGETARUL ROMAN la sfarsit de an 2018.

Acesta ofera performanta de care aveti nevoie pentru a domina campul de lupta angajat in turniruri de gaming cat mai serioase. Se evidentiaza prin baza durabila din aliaje de magneziu, iluminare LED RGB cu mai multe culori, un comutator DPI pentru ajustari de sensibilitate instantanee si un design confortabil, prietenos cu jucatorii. Cerberus Fortus ofera incredibila fiabilitate, stil si precizie, facandu-va arma finala de jocuri si datorita comutatoarelor Omron, senzorului optic precis si butonului de comutare DPI dedicat fara a rupe bugetele. Asa cum stiti sunt un pasionat de Doom iar pe mine mouseul ma ajuta foarte bine sa trec prin camere.

DSC_0138

Apreciind ca multi gameri au resurse modeste producatorii isi inlocuiesc de obicei solutiile de ultima generatie cu alternative mai accesibile. Asus a facut exact acest lucru cu o gama de produse in crestere sub umbrela Cerberus. Conceput sa ofere acreditari pentru gameri fara premiu tipic atasat la hardware-ul ROG al firmei, portofoliul Cerberus a crescut de asemenea la casti, mousi, tastaturi si placi grafice. Cand l-am primit dupa anteriorul Cerberus testat am fost destul de nerabdator sa aflu cat de complex poate fi acest model din cutie.

Surpriza a fost ca acesta a fost optimizat pentru a intra cat mai direct in joc fara a mai face din acest lucru complicat si a simti necesitatea de a citi foarte mult prin manuale si documentatii. Pui cablul USB in PC si ii dai rapid drumul la treaba.

Cerberus Fortus de dimensiuni 125X69X40 mm atarnat de cablul de conectare USB de lungime 1.8 m este foarte usor, doar la cele 114 grame,  iluminarea RGB (stie de 9 nuante de culori), alaturi de cele sase comutatoare standard Omron, alaturate de un senzor Pixart ADNS-3050 de 4000 DPI cu o rata de 1000 Hz, suficient de precis si in alegerea setarilor de sensibilitate (500, 1.000, 2.000 și 4.000) ar trebui sa fie suficienta pentru a satisface jucatorul casual. Ecuatia este castigatoare pentru utilizatori. Stie de Windows 8 pana la 10 si fireste de MAC.

Schema de culori gri-pe-negru functioneaza bine, oferind mouse-ului o estetica eleganta care complementeaza trioul de zone de iluminare subtila: rotita de derulare, sigla Cerberus si spatele mouse-ului care se retroilumineaza cu o stralucire frumoasa, care nu este prea ostentativa.

Asus sustine ca a folosit “plastic anti-stick” pentru a se asigura ca laturile texturate sunt durabile si raman fara murdarie, dar ca urmare nu ofera o aderenta suficienta, desi la mine nu s-a manifestat in acest fel. Probabil daca as fi avut o mana mai transpirata treaba asta ar fi fost posibila. Altfel am avut mereu un grip foarte bun si nu m-am facut de ras.

Ceea ce este interesant este ca Fortus nu este livrat cu un utilitar software de cutie si este proiectat sa functioneze ca o solutie plug&play care nu necesita nicio aplicatie. Asa abordarea devine mult mai simpla. Nu exista nicio optiune pentru reglarea setarilor senzorilor, butoanele nu pot fi remapate, nu aveti profiluri si modificarea efectelor de iluminare implica o selectie de combinatii de taste. Cum apare iluminarea din spate puteti vizualiza in galeria de mai jos. Mai pe scurt cazon si performant.

Această prezentare necesită JavaScript.