Canon EMEA îmbunătăţeşte măsurile de răspuns la vulnerabilităţi, prin autorizare CNA

Canon EMEA anunţă astăzi că a obţinut certificare CVE Numbering Authority (CNA), în cadrul programului CVE (Common Vulnerabilities and Exposures).

În baza acestei certificări, Canon EMEA va putea indexa şi publica informaţii referitoare la vulnerabilităţi de securitate cibernetică prezente la produsele Canon dezvoltate în EMEA de Canon şi de companiile software afiliate din EMEA, prin atribuirea unui ID CVE (Common Vulnerabilities and Exposures) recunoscut la nivel internaţional.

CVE este o iniţiativă a comunităţii internaţionale, ce îşi doreşte să descopere vulnerabilităţile, care sunt apoi evaluate şi publicate în lista globală CVE de către CVE Numbering Authorities (CNA). Specialiştii din domeniul tehnologiei informaţiei şi al securităţii cibernetice folosesc lista CVE pentru a se asigura că se ocupă de rezolvarea aceloraşi probleme (de oriunde s-ar afla) şi pentru a-şi coordona eforturile astfel încât să prioritizeze şi să se ocupe de vulnerabilităţile descoperite.

Canon EMEA, acum certificat CNA, poate atribui şi publica ID-uri CVE pentru vulnerabilităţile produselor şi serviciilor oferite de Canon EMEA, accelerând procesul prin care acestea sunt identificate şi evaluate şi oferă într-un timp mai scurt soluţii pentru problemele legate de securitate descoperite în regiunea EMEA.

Aceste schimbări au fost precedate de lansarea site-ului Canon PSIRT (Product Security Incident Response Team) la nivel global, unde utilizatorii sunt invitaţi să raporteze vulnerabilităţile produselor de larg consum sau ale produselor dedicate segmentului B2B direct către echipa Canon pentru probleme de securitate cibernetică. Toate aceste măsuri vor contribui la scăderea timpului de reacţie a companiei Canon în regiunea EMEA şi la rezolvarea rapidă a problemelor legate de securitate.

„Noul statut CNA al Canon EMEA ajută Canon Inc să îşi îndeplinească rolul în cadrul CNA cât mai bine şi să ofere rapid servicii clienţilor din EMEA“, a declarat Quentyn Taylor, Senior Director of Information Security la Canon EMEA. „Acesta este următorul pas pe care l-am făcut pentru a demonstra importanţa pe care o acordăm securităţii produselor noastre şi dorinţa noastră de a asigura cele mai înalte standarde de securitate, atât pentru clienţi cât şi pentru industria din care facem parte.“

Clienţii pot vedea ID-urile CVE pentru Canon EMEA CVE pe site-ul web EMEA PSIRT: https://www.canon-europe.com/psirt/

Views: 0

Lasă un răspuns