Campionatul Mondial de Sporturi Electronice 2015 se mută din Polonia în Coreea de Sud

Cea de-a 7 ediție a Campionatului Mondial de Sporturi Electronice se va desfășura la începutul lunii decembrie 2015 la Seul, Coreea de Sud, a anunțat astăzi comitetul tehnic al International eSport Federation (IeSF). Seul înlocuiește astfel orașul Łódź, Polonia, care a fost nevoit să abandoneze organizarea evenimentului din motive administrative.

Totodată, IeSF a comunicat și cele trei turnee cuprinse în competiția mondială: League of Legends, StarCraft II și Hearthstone: Heroes of Warcraft.

CM-iesf-1

Campionatul Mondial de Sporturi Electronice este singurul eveniment în care țările concurează între ele în arena esports. În acest an sunt invitate să participe 43 de națiuni membre IeSF, care vor organiza, în prealabil, calificări naționale.

A fost dificil să alegem un nou oraș gazdă într-un termen atât de scurt după ce am primit vestea retragerii orașului Łódź. NEXON E-SPORTS ARENA din Seul a fost considerată cea mai bună alegere, astfel că s-a decis să devină locația oficială a celei de-a șaptea ediții a Campionatului Mondial de Sporturi Electronice”, a declarat Alex Lin, secretarul general IeSF.

Asemenea edițiilor precedente, PGL va organiza calificările pentru România, asigurând astfel prezența continuă a jucătorilor profesioniști români pe scena internațională a sportului electronic.

Îi așteptăm pe jucătorii români să participe la calificările de la DreamHack Cluj-Napoca 2015. Avem o nouă ocazie să arătăm că România are capacitatea de a obține performanță nu doar în organizarea de evenimente esports, ci și în rezultatele înregistrate în compețiile internaționale”, a declarat Silviu Stroie, președintele PGL și vicepreședintele IeSF.

Informații despre calificările din România, program și detalii vor fi publicate în curând pe www.pgl.ro.

League of Legends a fost unul dintre jocurile oficiale din cadrul celei de-a 5-a ediții a Campionatului Mondial de Sporturi Electronice, organizat la București în 2013. Pentru a susține și promova baza de amatori la nivel global, IeSF și Riot Games au fost de acord să limiteze înscrierile pentru acest eveniment la jucători care nu s-au implicat până acum în LCS sau evenimente de LOL semi-profesioniste.

Starcraft II este un sport electronic cu tradiție pentru campionatele IeSF, fiind declarat disciplină oficială în 2011. Numărul de participanți crește de la an la an, iar în CM din 2013, de la București, s-a observat participarea activă din partea gamerilor de sex feminin.

Pe de altă parte, Hearthstone a fost desemnat joc oficial anul trecut, în cea de-a șasea ediție a Campionatului Mondial de Sporturi electronice de la Baku, Azerbaidjan. Cu acest prilej, un jucător tunisian de doar 16 ani, Ben Amine, a câștigat titlul de campion mondial.

PGL – 19.08.2015

 

Visits: 0

Lasă un răspuns