Campania Curata Romania de la CIF m-a implicat

Pentru ca eu nu prea aleg sa ma uit la TV am aflat de aceasta mediatizata campanie de curatare a Romaniei, sau probabil de inceput de campanie fara de sfarsit, de la Tina. Ea mi-a trimis un mail in care spunea: “Chiar e o idee foarte misto si sunt tare mandra sa fac parte din campania asta.” Oare ce poate sa fie misto in curatarea unor ziduri mi-am spus in sinea mea. Dar dupa ce am citit un pic si am intrat pe paginile CIF indicate de Tina mi-am dat seama ca totusi este o actiune serioasa nu numai ca target cat si ca realizare tehnica. Pana acum nu am mai cunoscut o aplicatie multiplatforma IOS/Android/Facebook asa cum este “Cif Curata Romania”.

Cif Curata Romania

Si a mai fost necesar sa ies printre blocurile mult incercatului de constructia Metroului cartier Drumul Taberei ca sa imi dau de catastroficul peisaj pseudo-Grafitti in care baltim noi toti locuitorii nevoiti sa ne infigem ochii nevinovati in ineptiile infantile ale unor copii care au terminat cu scrisul temelor de prin caiete si au inceput sa atenteze la pudoarea zidurilor blocurilor dar si al gardurilor scolii 197.

Recunosc 197 este scoala mea de suflet pentru ca acolo sunt primii mei pasi in alfabetizare si am fost curios sa intru pe pagina lor de Facebook. Nu mica mi-a fost mirarea sa constat ca toate pozele facute de membrii grupului ocoleau cu insistenta gardul de protectie al scolii. Acum imi este clar si de ce.

Pe scurt, mecanismul de sutinere/implicare e urmatorul: o persoana vede o astfel de imagine pe strada, face o fotografie si o incarca folosind unul dintre mijloacele de mai sus. Imaginile trimise sunt analizate de o comisie si in functie de anumite criterii (trecute in regulament) decide ce locuri vor fi curatate. Apoi o echipa specializata se va ocupa de inlaturarea acestor mesaje, atat cu produse Cif, cat si cu solutii de curatare special concepute pentru exterior. Fotografiile cu locurile trimise, curatate, vor fi disponibile in galeriile dedicate de pe website, aplicatiile de Facebook si mobil.

Hits: 2

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: