Camera de calatorie Sony Cyber-shot HX60V la review

Trecutul meu este legat de o meserie foarte migaloasa ce nu prea am mai auzit sa fie atat de apreciata in ultima vreme. Cand eram student am lucrat pentru doua companii etalon in optica mecanica de precizie Zeiss si Leica, si pe atunci aceasta meserie era apreciata de cei care utilizau astfel de echipamente, pentru ca erau de mare precizie, utilizate la intocmirea de harti de precizie efectuate cu statii totale sau echipamente aerofoto intretinute si reglate chiar de mine si echipa de trei oameni care ne straduiam zilnic sa facem lucrurile sa functioneze chiar pentru toata Romania.

Dar hai sa nu ma mai laud atat intrucat nu imi sta in caracter si tin sa ma bucur in mod deosebit atunci cand am primit in teste o camera digitala cu zoom X30, pentru ca stiam ca Sony  inglobeaza si ceva tehnologie Zeiss in montura optica. Dar nu si in acest aparat care are lentile proprietare Sony G. Diferenta nu mi s-a parut a fi prea mare fata de o montura Zeiss in timpul testarii. Tot la fel de robusta si de serioasa, ceea ce nu mi-a dat niciodata impresia ca as avea in mana o camera din gama compact. Pot sa spun ca aparatul are chiar un grip foarte bun pentru clasa lui, si o precizie foarte buna atunci cand realizeaza foto cu zoomuri mari, creand utilizatorului incredere in tot ceea ce realizeaza.

Senzor CMOS Exmor R® de 20,4 MP si stabilizarea imaginii – pentru detalii clare, precise, indiferent de distanta la care va aflati fata de subiectul fotografiat, cu iluminare din spate, are zone sensibile mai largi, pentru a cuprinde mai multa lumina si mai multe detalii in fiecare cadru. Obiectivul ofera un unghi larg de 24mm echivalent de grup captarea, de peisaje si similare astfel de fotografii, in timp ce ea poate, de asemenea, extinde cu usurinta prin gama sa de zoom la maxim 720mm la capatul de sus. La aceasta extensie completa este posibil pentru a trage subiecții aflati la distanta, astfel incat acestea domina cadru. Optica se misca giroscopic si compenseaza miscarile involuntare provocate datorita fotografierii din mana, oferind imagini uimitor de clare pe intreaga plaja focala.

Specificatii despre camera puteti regasi aici.

Daca esti un fotograf mai avansat, atunci nu trebuie sa ai asteptari mari de la HX60V, deși, așa cu f / 3.5-6.3 la setările maxime ale diafragmei sunt destul de medii.

Dacă mintea ta depaseste capacitatea de intelegere  a meniurilor aparatului atunci nu va faceti griji HX60V are toate modurile de point-and-shoot automate de care ati putea avea nevoie vreodata in cazul in care camera va prelua controlul.

Tot ce trebuie să stiti este ca deschiderea controleaza cantitatea de lumina care intra in camera. De obicei un obiectiv cu zoom extinde cantitatea de lumina care poate intra in picaturi, care limiteaza nivelul de control asupra setarilor si, in lumina redusa, care poate fi o problema pentru focalizare, blur si rezulta o alta calitate a imaginii. Dorintele Sony sunt pentru HX60V de a apela la o gama larga de potentiali utilizatori. In ciuda faptului ca un model de stil de point-and-shoot, prezența unui cadran mod si compensarea expunerii in linie fizica scoatei în evidenta aspiratiile sale mai avansate. Acestea sunt foarte bune pentru reglaje rapide, in special cadranul de compensare a expunerii. Exista, de asemenea, un hotshoe pentru adaugarea de accesorii suplimentare, cum ar fi un flash sau vizor electronic. Acest lucru m-a surprins placut pentru un aparat din gama sa, tinand cont ca majoritatea nu au aceasta facilitate in afara de blitzul incorporat. Spunand ca vedem necesitatea de a adauga un vizor, mai ales ca am gasit in spate ecranul LCD de 3 inci ce pare a suferi in lumina soarelui. Nu e nimic neobisnuit, dar in soare direct la mare este dificil de a judeca compozitia si expunerea, ne conduce pentru a impinge setarile de luminozitate LCD la maximum, in meniul de reglaje. O astfel de ajustare este disponibila. Un vizor ar fi fost o alternativa utila aici.

Sony HX60V Cyber​​-shot s-a descurcat bine intr-o varietate de situatii, creare de arhive zip subiecte in centrul atentiei cu usurinta cea mai mare parte. Au fost predominant fotografii in lumina buna, atunci cand camera functioneaza cel mai bine; trage bine in modurile auto si camera va selecta in mod obisnuit de la centru pe baza de noua domeniile sale cu o zona AF verde si beep” asociat (cu excepția cazului in care volumul este oprit) confirmarea focalizarii. Singurul lucru un pic incomod ar fi durata cu care se proceseaza imaginea desi aceasta se realizeaza foarte bine, trebuie un pic de rabdare pana se termina. Rezultatele testarii le puteti observa in galeria de mai jos.

 

Dar si filmarea in FullHD nu pot spune ca nu m-au multumit in ceea ce priveste calitatea asa cum se vede in clipul de mai jos.

In concluzie, ca un aparat de fotografiat standalone nu este suficient a dori HX60V Sony Cyber-shot ci, daca ati cumpara unul, sunt sigur că veti fi multumiti cu ceea ce se poate face cu el. Obiectiv zoom semnificativ, cadrane cu control fizic, stabilizare optica a imaginii decent si o baterie care funcționează bine sunt toate punctele de plus.

Visits: 0

Lasă un răspuns