Camera Auto Mio Mivue 658 Touch FullHD GPS‎ insotitorul de bord ideal la review

Mio Mivue 658 despre a carui lansare am mai scris aici a ajuns in teste pe autoturismul personal si pot spune de pe acum ca s-a inscris eficient in necesitatile mele de moment in vacanta fiind insotitorul de bord ideal atunci cand a ajuns prin Transfagarasan si practic eram foarte concentrat la traseul destul de dificil, recunoscut de marea majoritate a fi si cel mai spectaculos. Un astfel de insotitor de bord nu te va lasa sa gresesti prea mult fiind in permanenta conectat la traseu si la pozitia ta GPS, coreland maniera de sofat cu caracteristicile traseului, iar in caz de nevoie inregistrand situatiile limita.

Fireste mi-a fost mai simplu sa folosesc un tandem cu un alt GPS auto de la Mio Spirit 7500 despre care am scris aici aflat in teste pe care le-am pus in parbriz spre a-mi asigura un randament cat mai bun al calatoriei.

11156129_1007329725945960_6670154445980364263_n

Seria MiVue cuprinde camere video auto capabile sa inregistreze cu peste 30 de cadre pe secunda la rezolutie Extreme HD sau Full HD, in functie de preferinte, pot captura imagini la: 720p@60fps, 1080p@30fps si 1080p@45fps, putand filma chiar si 1296p@30fps. De asta m-am asteptat sa fac un memorial al traseului de care sa ma pot bucura in voie acasa in fata monitorului, cand voi fi eliberat de stresul serpentinelor.

Desigur in unboxingul din galeria de mai sus se poate vedea ca pe langa Dash Cam se mai afla incarcatorul auto si ventuza ergonomica cu care am fixat camera intr-o pozitie cat mai comoda incat sa pot vedea unghiurile importante pentru un sofer, dar totusi sa am si ecranul sub observatie la doar o clipire de ochi.

Cam ce prezinta camera atunci cand o rotim prin mana: in partea de jos doua sloturi de memorie micro SD care sunt de mare ajutor atunci cand vrei sa inmagazinezi inregistrari ale camerei fiind un backup destul de eficient la drum.In partea lateral stanga un buton portocaliu de power on/off. Pe partea dorsala este obiectivul camerei wide angle de 4 MPx si F 1.8 asa cum este specificat pe carcasa si cele doua decupaje pentru difuzoarele externe, dar si degajarea pentru conectorul de alimentare incastrat in suportul de prindere al ventuzei. Pe partea frontala exista un display tactil miniatura de 2,7 ” si un buton lateral pentru navigare prin meniuri.

Per total daca ai fixat camera acolo unde trebuie, adica langa retrovizoarea de la parbriz nu prea o sa mai ai de-a face cu ea. Singurul inconvenient constatat fiind faptul ca este cam incomod de pozat traseul cablului de alimentare prin tot borbul auto pana la device pentru ca traverseaza cativa zeci de centimetri care trebuiesc destul de minutios aranjati si iti va lua cam un sfert de ora sa ii tragi pe unde trebuie.

Modul de operare mi s-a parut destul de bine organizat si nu iti va crea probleme deosebite de operare dupa ce in mod firesc vei fixa si cardul/rile microSD in sloturi pentru inregistrarea de evenimente. De asemeni mi s-a parut destul de sugestiv structurat sistemul de fisiere generat pe cardurile de memorie atunci cand vei dori sa descarci informatiile pe un mediu de stocare extern.

Testele realizate de mine au incercat sa cuprinda toate esantioanele posibile de luminozitate si de dificultate a detaliilor iar camera s-a comportat exemplar atat in partea de video cat si in cea audio, fiind un inregistrator fidel al evenimentelor. A fost posibil sa inregistrez tot Transfagarasanul in esantioane din 5 in 5 minute pe un card de 16 GB chiar daca la un moment dat nu am mai avut rabdare pentru ca am stationat si nu a avut rost sa inregistrez imagini statice. Mai jos sunt doar cateva dintre inregistrari video/audio cu detaliile locului: coordonate GPS, viteza vehiculului, data si ora fiind un martor perfect al situatiilor de drum.

Hits: 0

0 comentarii la „Camera Auto Mio Mivue 658 Touch FullHD GPS‎ insotitorul de bord ideal la review

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: