Blog Friday 2013 si Gala Blogawards

In data de 14 decembrie 2013, la sediul SEO monitor unul dintre sponsorii concursului la care am participat si eu Blog Friday 2013, pe undeva pe langa Magazinul Cocor la ultimul etaj dintr-o cladire, acolo unde s-au strans participantii si castigatorii premiilor celor 12 campanii de advertoriale.

Desi participantii au fost evaluati de catre sponsori nu se stie clar dupa ce criterii obiective am fost curios mai mult de ceea ce aveau sa ne dezvaluie cei de la SEO monitor pentru a ne face mai vizibile blogurile si am aflat ca vom primi niste vouchere valabile timp de trei luni la aplicatia lor pentru a reusi sa ne promovam cat mai bine pe Internet.

Participantii nu au fost atat de bine lamuriti despre criteriile de premiere ale sponsorilor, multi aratandu-si nemultumirea despre clasamentul final al concursului initiat de catre Marius Ovidiu Calugaru proprietarul siteului Blogatu.ro, insa principalul scop si anume intalnirea si legarea de prietenii intre concurenti a fost atins cu succes.

Pentru mine participarea la acest concurs nu a fost in sine o lupta cu ceilalti concurenti, cat o lupta cu sine pentru a putea sa-mi demostrez ca pot scrie si advertoriale, in acest scop avand si o categorie speciala separata in Blog: “Ce mai cumparam”, chiar daca nu am castigat material nimic decat o cana de la sponsorul actiunii.

Nici nu pot sa spun ca sunt de acord cu tipul de lucrari care au castigat premii, intrucat mie personal mi s-au parut lungi si pe langa concretul definitiei advertorialului: Un hibrid intre publicitate si jurnalism intalnit mai ales in reviste. Clientul plateste echipa editoriala sa scrie un articol ce ii prezinta produsul in stilul acelei reviste in speranta de a induce asupra acelui produs/serviciu valorile revistei.

Pana la urma jurnalistii nu scriu niste metafore despre produs astfel incat clientul sa se instraineze de realitate, dar gusturile nu se pot cuantiza, chiar daca suntem in epoca robotilor si a informaticii, iata ca acest concurs bate realitatea.

Totusi a existat un castig si anume cele cateva indicatii pe care le-am primit de la SEO monitor si pe care sunt dispus sa le impartasesc cu tine cititorule.

Hits: 10

13 comentarii la „Blog Friday 2013 si Gala Blogawards

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: