Biblioteca Academiei Romane – izvor istoric ramas dator generatiilor actuale

In pauza dintre panelurile Galei C@M si Festivitatea de decernare a premiilor, domnul Ion Vaciu a avut o idee magistrala, cel putin pentru cei care au fost interesati in afara de noutatile tehnologice, iata de noutatile izvoarelor istorice gazduite de Biblioteca Academiei Romane. Introducerea in atmosfera academica a fost deja facuta odata cu interventia Prof. Dr. Docent, acad. Solomon Marcus referitor la întreaga activitate în câmpul cunoaşterii si dezvăluirii ordinii ascunse a lumii la care lucrează deopotrivă arta şi ştiinţa.

P1200060DSCN6045DSCN6047

Biblioteca Academiei Române este o bibliotecă înființată la data de 6 august 1867, care funcționează sub egida Academiei Române. Scopul declarat al bibliotecii este cel de a colecta și conserva în colectiile sale fondul național de manuscrise și tipărituri, ilustrând istoria și cultura românească, precum și istoria și civilizația universală. Mai multe informatii se pot afla pe siteul propriu al Bibiotecii.

Contra cost Biblioteca Academiei Române poate furniza la solicitarea cititorilor:
– reproduceri fotografice alb-negru; – copii xerox alb-negru ale unor articole din diverse publicaţii;
– microfilme şi microfilme-duplicat ale unor publicaţii şi documente din colecţiile Bibliotecii Academiei Române;
– imagini digitizate ale unor documente sau fragmente din publicaţii, stocate pe CD sau reproduse pe suport de hârtie, alb/negru şi color;
– acces la Internet;
– drepturi de reproducere pentru publicaţii, documente şi imagini din colecţiile Bibliotecii Academiei Române în vederea fotocopierii, filmării şi difuzării lor prin orice fel de mijloace.
Informaţii suplimentare la biblacad@bar.acad.ro

Doamna Emilia Ionita insa ne-a introdus mult mai in amanunt. Biblioteca este mai mult decat un raft cu carti prafuite.

Este o colectie mult mai elevata, cuprinzzand si alte exponate cu valoare istorica si de patrimoniu. Cam despre ce ar fi vorba in mare: o colectie de harti Mercador, cu detalii care ar lamuri multe dintre necunoscutele teritoriale de astazi, carti si manuscrise ale vremii cu valoare istorica si de documentare.

Pe mine insa m-a impresionat in mod deosebit sala de lectura Virgil Candea, acolo unde familia a tinut in mod deosebit sa doneze spre prezervare intreaga biblioteca, ceea ce se constituie intr-o adevarata expozitie de manuscrise, carte rara din domeniile ezoterism, stiinte traditionale, texte sacre, simbolism, misticism, magie, ocultism, samd, in editii princeps si traduceri, precum si o expozitie de carte si manuscrise unele cu sigiliile vremii ale lui Dimitrie Cantemir un carturar de tip renascentist.

Pentru cateva instantanee va pot directiona catre albumul meu.

Visits: 1

Lasă un răspuns