B-Max la SAB&A 2012…la pavilionul Ford

Cei care ma cunosc stiu ca sunt fan Ford intrucat de doi ani sunt proprietarul unui Ford Fusion care nu m-a suparat de prea multe ori pana acum:)

De asemeni sunt fun al Club Ford unde incerc cat de cat sa fiu la curent cu noutatile. De mult timp stiam despre modelul B-Max, insa niciodata nu am luat contact fizic cu acesta. Dar iata ca in aceasta toamna visul mi s-a implinit tocmai la SAB&A.

Desi nu cel mai aratos stand, Ford a fost asaltat de catre vizitatori tocmai pentru acest model fabricat la Craiova.

Designul exterior este unul cu linii destul de frumoase. Fiind un monovolum, este destul de înalt, dar designerii au avut grijă să mascheze acest lucru prin niște linii frumos curgătoare. Șina ușii culisante este și ea foarte plăcut integrată în aripa spate, nelăsând loc de aspect neplăcut. Modelul Ford B-Max este disponibil în trei variante de echipare (City, Trend, Titanium), trei motorizări pe benzină (1,4 litri 90 CP, 1,0 litri EcoBoost de 100 CP și 120 CP) și două diesel (1,5 litri 75 CP, 1,6 litri 95 CP). De departe cea mai bună motorizare din gamă este cea produsă la Craiova și anume premiatul 1,0 EcoBoost.

Deși propulsoarele sunt apropiate din punct de vedere al consumului (6 l/100 km pentru diesel) și 7,5 l/100 km pentru EcoBoost) se simte o diferență clară în favoarea motorului pe benzină când vine vorba de felul voiciunea mașinii.

În ceea ce privește sistemele de siguranță întâlnim asistență la frânarea de urgență (EBA), controlul electronic al stabilității (ESP), ABS+EBD, sistemul de asistență la urcarea în rampă (HLA), precum și un modul care apelează automat serviciul de urgență 112 în cazul unui accident, atunci când un telefon este conectat la mașină. Dacă tot vorbim de conectivitate, trebuie să menționăm și funcția Sync prin care se poate controla telefonul sau muzica din mașină prin intermediul comenzilor vocale.

Modelul de 5 stele EuroNCAP are airbag-uri cortină, laterale și frontale, iar deși stâlpul B nu mai este un obstacol, acesta a fost integrat în ușile din față.

Această prezentare necesită JavaScript.

Pentru inchirieri auto va recomand aici cele mai bune masini de inchiriat.

Visits: 0

Lasă un răspuns