Au început înscrierile pentru Concursul de Inovaţie Telekom, ediţia 2015 – „You create. We connect.“

Concursul de Inovaţie Telekom caută din nou soluţii inovatoare din întreaga lume. Telekom Romania și organizatorii concursului invită startup-urile şi dezvoltatorii de proiecte inovatoare să își înscrie aplicaţiile până pe data de 15 octombrie pe www.telekom-innovation-contest.com, la una dintre cele trei categorii ale concursului. Competiţia oferă oportunitatea de a participa la expoziţia dedicată inovaţiei care se desfăşoară la Budapesta (Innovation Expo), startup-urile având astfel posibilitatea de a interacţiona cu experți din organizația de business a Deutsche Telekom. Înscrierile se pot face până pe 15 octombrie, startup-uri şi dezvoltatori de soluţii inovatoare din întreaga lume fiind invitați să-şi depună proiectele. Proiectele pot fi înscrise în trei categorii, definite în funcţie de ariile de interes Deutsche Telekom: Smart Data Analytics, Future Communication sau Industry 4.0 / IoT. Având în vedere că Deutsche Telekom urmăreşte să identifice proiecte în faza de maturitate, va trebui ca echipele să prezinte un prototip cel puţin functional.

tlk

Innovation Expo Budapesta – „You create. We connect“

Pentru prima dată, echipele care se înscriu în concurs au şansa de a participa la evenimentul exclusivist care se desfăşoară în Budapesta, pe 12 noiembrie. În cadrul „Innovation Expo” a fost creată o platformă care să faciliteze interacţiunea dintre startup-uri şi grupul Deutsche Telekom. În afară de spaţiul expoziţional din cadrul evenimentului, echipele sunt invitate să îi cunoască pe factorii de decizie pe segmentul Telekom dedicat companiilor, dar și pe partenerii şi reprezentanţii companiilor din grup. „Pentru Deutsche Telekom, startup-urile reprezintă o sursă importantă de iniţiative şi suntem în permanenţă în căutare de antreprenori. Suntem nerăbdători să vedem ce idei geniale vom descoperi la expoziţia din Budapesta“, a afirmat Dr. Heinrich Arnold, Senior Vice President Innovation & Laboratories Deutsche Telekom şi Global Head Telekom Innovation Laboratories.

Concursul de Inovaţie Telekom, ediţia 2015

Prima ediţie a concursului de Inovaţie Telekom a avut loc în anul 2013, la iniţiativa Telekom Innovation Laboratories din Berlin, T-Mobile Polonia şi Magyar Telekom Ungaria. Din anul 2014, competiţia este susţinută şi de toate incubatoarele Deutsche Telekom – hub:raum din Berlin, Cracovia şi Tel Aviv, alături de Kitchen Budapesta şi UQBATE, un program destinat angajaţilor

Wild Card pentru startup-ul shopboostr

Ediţia de anul acesta a competiţiei a fost lansată în cadrul Startup Night, cel mai mare eveniment dedicat ecosistemului de startup-uri din Berlin, pe 5 septembrie, la sediul Telekom din Berlin. Heinrich Arnold a inaugurat oficial competiţia şi a înmânat primul Wild Card. Echipele participante la Startup Night au avut astfel ocazia să se înscrie direct la Innovation Expo Budapesta. Experţii din juriu au desemnat câştigătoare soluţia shopboostr din Berlin, iar CEO-ul şi cofondatorul startup-ului, Dimitri Haußmann, a primit cardul. Soluţia dezvoltată de shopboostr creşte rata de conversie a magazinelor online folosind un sistem algoritmic complex bazat pe analiza datelor şi a comportamentelor pentru a oferi produse individualizate și stimulente pentru achiziții.

Mai multe informaţii şi imagini cu câştigătorii şi startup-urile participante vor fi disponibile în curând aici: www.telekom-innovation-contest.com

Telekom Romania susține inovația

Telekom Romania a susținut, de asemenea, a doua ediție a concursului international “Business Wall of Fame” inițiat de Deutsche Telekom, dedicat descoperirii celor mai bune aplicații menite să crească productivitatea companiilor. În plus, Telekom Romania este o parte activă a ecosistemului local de start-up-uri din zona de tehnologie și inovație.

14 septembrie 2015 – Telekom Romania

Visits: 0

Lasă un răspuns