Au fost desemnați câștigătorii din cadrul hackathonului Change4Impact, organizat de Accenture

O aplicație unde membrii unei comunități locale pot face troc cu lucrurile pe care nu le mai utilizează, o soluție de gestionare a energiei într-un mod inteligent și un program de tip ONG pentru incluziunea socială a copiilor care provin din medii defavorizate sunt proiectele câștigătoare ale hackathonului Change4Impact, organizat de compania Accenture.

Prima ediție a hackathonului Change4Impact și-a desemnat câștigătorii. Organizat în sistem hibrid, hackathonul a adunat la start mai multe echipe care au propus diferite soluții inovatoare pentru a crea o lume mai sustenabilă. Participanții au avut la dispoziție 36 de ore pentru a finaliza proiectele pe cele două mari teme: Mediu și Social.

Câștigătorii sunt:

Locul I  – Echipa Designerds cu aplicația E-troc. Este vorba de o aplicație dezvoltată în România care încurajează oamenii să-și schimbe obiectele casnice noi sau uzate găsite prin casă. Primii utilizatori pot fi cei din comunitățile existente de pe Facebook. Folosind această aplicație se pot economisi 10 milioane de litri de apă la 3.500 de haine schimbate, 69 mii de kg de emisii de CO2 la 1.000 de telefoane schimbate și aproximativ 300 kg de mâncare pe an.

Locul II – Echipa Optimized Future Project cu aplicația Ewolt. Această aplicație le permite posesorilor de automobile electrice să contribuie la extinderea capacității de stocare a rețelei de energie electrică, punând o parte din capacitatea bateriilor mașinilor lor la dispoziția distribuitorului de energie. Astfel, ei pot obține un cost mai mic al energiei și în același timp pot contribui la o rețea mai eficientă și mai rezilientă.

Locul III – Echipa Brașov Team cu proiectul Repath. O soluție de tip ONG pentru incluziunea socială a copiilor care provin din medii defavorizate prin acordarea de consiliere psihologică și îndrumare profesională. Soluția propusă îi va ajuta pe aceștia să își găsească un loc de muncă și să-și clădească o carieră.

Valoarea totală a premiilor oferite s-a ridicat la aproximativ 10.000 de euro. Juriul Change4Impact a fost format din profesioniști cu experiență în IT, dar și profesori universitari și experți în sustenabilitate: Tamás Levente, conf. univ. Prof. la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și CEO la Robotics.AI; Kőrösi Csilla, Industry X Innovation Lead & Accenture Romania Corporate Citizenship Lead; Emilian Bouros, cofondator GIA – Global Independent Agency; Conf. univ. Dr. Christian Săcarea, Prorector al Universității Babeș-Bolyai; Andrei Coșuleanu, Președinte Act for Tomorrow; și Sorin Cebotari, Advocacy coordinator la Fundația Comunitară Cluj.

Evenimentul Change4Impact, desfășurat la finalul lunii mai, a însemnat un hackathon și o conferință pe teme de sustenabilitate, și a fost organizat cu sprijinul Act for Tomorrow, Transylmagica, Fundația Comunitară Cluj, Universitatea Babeș-Bolyai, Academia de Studii Economice din București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Academia Devmind, Codette, Asociația Studențească BEST din Cluj-Napoca și București, Societatea Hermes, Digitalio, ROTSA, Sindicatul Studenților din Cibernetică și Asociația Studenților la Matematică și Informatică.

Visits: 0

Lasă un răspuns