Archos Sense 101x, o solutie multimedia la review

Archos originara din Franta a inceput ca o companie producatoare de playere media portabile si dispozitive portabile de stocare a datelor. De ceva timp, compania s-a lansat in industria smartphone-urilor si tabletelor. Archos Sense 101x este un alt produs din expertiza Archos. Archos Sense 101x ofera o functionalitate de tableta 2 in 1, adica poate functiona ca tableta si ca laptop.

Aceasta caracteristica se datoreaza tastaturii extinse. Mi-ar fi placut sa reintalnesc tastatura si in pachetul meu de sampling, dar le acord  circumstante atenuante pentru modelul primit de mine la test.

Mai mult din curiozitate, m-am multumit sa beneficiez de facilitatiile acesteia in calitate de tableta, sub Android 7.0 (Nougat), urmarind serialele preferate pe NETFLIX, prin abonamentul pe care il platesc, de la Telekom Mobile.

Cu toate acestea m-am bucurat de o tableta, desi un pic retro pentru 2019, cu diagonala mare si foarte rezistenta la socuri si umiditate, mai binezis la stropirea cu apa, (rezistenta la cazaturi minore sub protectia avizata IPv54), perfecta pentru o eventuala excursie la munte cu cortul, atat timp cat standby-ul o ajuta destul de bine, datorita unei baterii bine alese, din Li-Ion, la 6000 mAh, ce ajuta la o utilizare minima de cel putin doua zile.

Dar principalul argument mi se pare posibilitatea de a o conecta la retelele 4G, care deja au o arie de acoperire foarte buna, la niste preturi extrem de convenabile. Practic, este un companion multimedia perfect in deplasari, fie in vacanta, sau poate chiar si numai de la birou pana drept in patul conjugal.

Pachetul de vanzare sosit la mine nu impresioneaza prin ceva deosebit, dar nici nu dezamageste. Pe langa tableta, este inclus un cablu USB 2.0 / USB tip C, pentru incarcare si transfer date, manualele de utilizare, dar si cheita metalica pentru compartimentul SIM. Inauntru regasim cele necesare sa pornim conectarea cat mai curand, si de abia apoi sa ne punem problema, de a ne dori suplimentar o tastatura, niste casti sau cine stie ce alte accesorii, ne-ar mai trece prin cap sa achizitionam, pentru a utiliza unele dintre multele posibilitati de interconectare ale acestei tablete.

Carcasa realizata dintr-un policarbonat dur, peste care a fost aplicata o protectie din cauciuc rigid, dar si niste ranforsari in cele 4 colturi care sunt aranjate pentru a preintampina un eventual contact cu suprafete contondente. Dimensiunile importante: cantareste 600 grame, iar grosimea ajunge la 13.4 mm ii confera o portabilitate buna, insa de preferat este sa utilizam ambele maini in operare. La baza, tableta are un sistem magnetic, prin care poate fi atasata tastatura, in situatia in care as fi avut-o la dispozitie.

Archos Sense 101x are un display IPS de 10,1 inchi, cu rezolutie HD de 1280 x 720 pixeli. Aceasta inseamna ca are o densitate de pixeli de 145 ppi. Sub carcase gasim un procesor quad-core MediaTek MT8735 la 1.3 GHz ajutat de un procesor grafic ARM Mali-T720 MP2. In plus, are 2 GB de memorie. Aceasta inseamna ca dispozitivul are nevoie de ceva timp pentru a incepe si pentru a comuta intre aplicatii.

Capacitatea de stocare este de 32 GB extensibila cu un card microSD, microSDHC, microSDXC suplimentar, cu capacitatea maxima de stocare la 256 GB.

Benchmarkurile instalate sesizeaza cele specificate in afirmatiile anterioare, insa cel mai bine in utilizare vom observa.

Cele mai vizibile vor fi pierderile de performanta in jocuri, deoarece GPU-ul nu mai este potrivit pentru jocurile moderne. Nu trebuie sa uitam ca aceasta este o tableta la nivelul anului 2017. Aici trebuie sa impingeti detaliile la setari minime – cel putin in jocurile 3D moderne. In 2019, acest lucru este suficient doar pentru o functionare armonioasa a interfetei cu utilizatorul si o navigare usoara pe web. Dar, cel mai evident se sesizeaza diferenta, atunci cand comutarea intre mai multe aplicatii paralele deschise va aparea dupa o mica intarziere. Gadgetul vine cu mai multe aplicatii preinstalate: Gmail, Calendar, Hangouts, Maps, Play Music, Play Movies, Maps, ARCHOS Video, ARCHOS Files.

Senzorii tabletei masoara cantitatile fizice si le transmit procesorului de aplicatii. Accelerometrul comprimat este o componenta electronica incorporata care masoara inclinarea si miscarea.

Archos Sense 101X accepta conexiunea la retele mobila: 3G și 4G (LTE). Are slot Dual pentru card micro SIM. Aceasta tableta are un receptor GPS incorporat. GPS-ul este un sistem de navigatie satelitar, care permite determinarea locatiei geografice exacte. Archos nu are receptor radio FM incorporat, ceea ce nu exclude utilizarea radiourilor online de pe Internet.

Nu trebuie sa aveti asteptari mari in legatura cu camerele din dotare, din fata / spate. Acestea au o rezolutie de 5 si 2 MPx. Camera principala a dispozitivului Archos Sense 101X nu are capacitatea de focalizare automata. Focalizarea automata este o caracteristica a camerei care ajusteaza in mod precis focalizarea camerei. Cand incercati sa fotografiati un obiect din apropiere cu camera autofocus, veti descoperi ca fotografia nu este foarte clara.

De aceea cele recomandate de mine pot fi numai programele multimedia, acolo unde utilizarea acestei tablete isi are tot sensul.

 

Visits: 0