AOC prezintă monitoarele Anti-Blue Light E2276VWM6 și E2476VWM6 ce contribuie la păstrarea sănătății ochilor

Noua gamă de monitoare AOC aduce pe piață o funcție inovatoare, ce contribuie la reducerea oboselii după un timp îndelungat petrecut în fața computerului. Noile modelele de 22” (55.9cm) și 24” (61 cm) beneficiază de tehnologiile Anti-Blue Light și Flicker FREE. Problemele de sănătate precum stresul retinei sau degenerescență maculară sunt din ce în ce mai frecvente în rândul utilizatorilor. Tehnologia Anti-Blue Light contribuie la prevenirea acestora, prin reducerea luminii albastre dăunătoare cu până la 90%, fără a afecta fidelitatea culorilor. Mai mult, tehnologia Flicker Free previne oboseala ochilor, ce poate apărea fără ca utilizatorul să observe.

Reduce lumina albastră, păstrează intensitatea culorilor

Expunerea excesivă la lumina albastră a ecranului diferitelor device-uri duce la oboseala ochilor, lucru direct legat de apariția degenerescenței maculare sau ARMD. Simptomele acestei boli sunt reprezentate de deteriorarea sau pierderea completă a vederii centrale. Eforturile anterioare în vederea diminuării efectelor dăunătoare ale luminii albastre au fost limitate la crearea unui software specializat și la blocarea acesteia prin intermediul unor mecanisme de filtrare precum ochelarii speciali sau ecranele de sticlă suplimentare, așezate pe partea frontală a monitoarelor. Toate acestea au, însă, și consecințe negative pentru utilizatori, care nu se mai pot bucura de aceeași fidelitate și intensitate a culorilor. Noile modele AOC E2276VWM6 și  integrează o tehnologie LED specială, ce mută vârful lungimii de undă de la valoarea dăunătoare de 450 nm la nivelul mult mai sigur de 460 nm. Aceasta reduce efectul luminii albastre cu până la 90%, asigurându-se, în același timp, că este emisă cantitatea optimă de lumină pentru a se păstra fidelitatea culorilor.

Impressão

Grijă pentru sănătate, cu tehnologia Flicker Free

Sănătatea utilizatorilor este o provocare pe care AOC o ia în serios. Astfel, alături de tehnologia Anti-Blue Light, noile modele E2276VWM6 și E2476VWM6 beneficiază de o funcție ce elimină efectul de tremur (flickering) al ecranului. Tremurul este un efect intermitent ce are loc atunci când controllerul de iluminare LED al unui monitor ajustează nivelul de luminozitate în timpul procesului de refresh. Acest lucru poate afecta ochii și poate cauza oboseală, fără ca utilizatorul să își dea seama. Astfel, funcția Flicker Free ajută la prevenirea diverselor probleme de sănătate ce pot fi produse de acest tremur.

O experiență de utilizare fără cusur

Alături de beneficiile pentru sănătate, modelele E2276VWM6 și E2476VWM6 oferă o varietate de funcții utile. Prin urmare, cele două monitoare au o rezoluție Full HD 1920 x 1080 și oferă o imagine ultra clară, în culori vibrante și luminoase. Pentru iubitorii Android, acestea dispun de conector HDMI care oferă suport MHL 2.0 (Mobile High-Definition Link), ceea ce înseamnă că utilizatorii pot împărăși conținutul de pe telefon sau tabletă direct pe ecranul monitorului. Lucrul cu adevărat deosebit în ceea ce privește MHL 2.0 este faptul că prin intermediul unui singur cablu, perifericele pot fi încărcate în timp ce utilizatorii ascultă muzică, se uită la filme sau navighează pe Internet. Ambele monitoare se bucură de un remarcabil timp de răspuns de 1 ms și, respectiv 2ms, făcând cele două monitoare să fie potrivite atât pentru sarcinile de la birou, pentru vizionarea de filme, cât și pentru gaming.

Amsterdam, 16 decembrie 2014 – AOC

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: