AMD demonstrează performanțele viitoarei generații de procesoare denumite “Zen”

La un eveniment desfășurat la San Francisco, AMD (NASDAQ: AMD) a prezentat detalii arhitecturale și o primă demonstrație de performanță a urmatoarei generații de procesoare denumite “Zen”.  AMD a probat o creștere de 40% la instrucțiuni per clock ale nucleului “Zen”, o creștere semnificativă în materie de performanțe de  procesor.

Pe parcursul evenimentului, AMD a prezentat un processor cu 8-nuclee, 16-fire de execuție “Summit Ridge” (ce include nuclee AMD “Zen”) care a depășit în teste de performanță un processor similar Intel “Broadwell-E” cu 8-nuclee, 16-fire de execuție1 la rularea suitei de randare Blender – ambele procesoare rulând la aceeași frecvență. AMD a derulat o demonstrație publică a viitorului processor de server cu arhitectură “Zen” 32 de nuclee, 64 fire de execuție, nume de cod “Naples”, pe un sistem dual procesor cu Windows® Server.

amd

“Performanțele și eficiența nucleelor ‘Zen’ prezintă imaginea AMD în cea mai bună formă,” a spus Dr. Lisa Su, președinte și CEO la AMD. “În ultimii 4 ani am efectuat investiții semnificative în a dezvolta o hartă de produs cu performanțe ridicate care va asigura lansarea de procesoare competitive.”

 “Zen” are la bază un design complet nou și dispune de caracteristici cum ar fi o noua ierarhie cache,  is based on a clean-sheet design and features a new cache hierarchy, branch prediction imbunătățit și multithreading paralel (SMT). Aceste îmbunătățiri vor permite nucleelor  “Zen” să scaleze pentru a îndeplini sarcini într-o tot mai mare paletă de aplicații, inclusive sisteme 2-in-1 cu răcire pasivă, sisteme integrate, computere cu performanțe foarte ridicate și datacentere.

Programat primul pentru lansare, procesoarele desktop “Zen”-“Summit Ridge” vor folosi plăci de bază cu socket AM4, o infrastructură unificată compatibilă cu cea de a 7-a generație de procesoare APU AMD A-Series – denumită “Bristol Ridge”. Primele sisteme PC cu procesoare APU A-Series Gen.7 și socket AM4 vor fi disponibile în a doua jumătate a anului.

Plantforma AMD AM4 include următoarele specificații:

  • Memorie DDR4
  • PCIe Gen 3
  • USB 3.1 Gen2 10Gbps
  • NVMe
  • SATA Express

Resurse

  • AflațI mai multe despre inovațiile “Zen”
  • Informații despre Produsele, Solutile și Inovatile AMD
  • Fii fan AMD pe Facebook
  • Urmărește AMD pe Twitter@AMD

Despre AMD

            AMD (NASDAQ: AMD) crează și integrează tehnologii ce se regăsesc în milioane de dispositive inteligente, inclusive calculatoare personale, tablete, console de joc și servere cloud, ce definesc o nouă eră a computerelor. Soluțiile AMD permit oamenilor de pretutindeni să beneficieze de tot potențialul dispozitivelor preferate și aplicațiilor pe care le utilizează.

Pentru mai multe informații despre cum AMD creează astăzi și inspiră ziua de mâine, vizitați site-ul, blogul, paginile Facebook și Twitter AMD (NASDAQ: AMD).

SAN FRANCISCO — Aug. 18, 2016 — AMD

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: