Amator de fotografie cu Canon EOS 100D la review

Asa dupa cum stiti am continuat experimentele personale cu aparatele foto primite in teste de la unul dintre cele mai importante magazine de articole fotografice pe care cred ca ar trebui sa il vizitati F64.ro.

Si nu e o reclama, ci o referinta pentru toti pasionatii de fotografie. Nu te vei plictisi niciodata conspecatand printre marcile importante si practice iti va fi asa cum imi este si mie in imposibilitatea sa poti alege dintre atat de multe lucruri tentante atunci cand ai un buget de alocat.

Desigur mai sunt si diferitele oferte pe care le urmaresti cu sufletul la gura in ideea ca iti mai poti pune de-o parte pentru o baterie sau poate de un obiectiv nou, etc. Si nimic nu este imposibil.

De data aceasta mi-am ales un Canon EOS 100D kit EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM pentru ca, sigur am fost atras de aceasta minune tehnologica, beneficiind si de lumina solara destul de buna, atunci cand am realizat testarea. Nu sunt un as al setarilor pentru ca, din pozitia de amator mai am multe de invatat.

Desigur multe le fac subiectiv dupa ochi, pentru ca si arta fotografica in final este tot o stiinta, acolo unde cei mai experimentati, ne dau zi de zi lectii.

Asa cum vedeti mai jos la unboxing bodyul de 100D mi s-a parut foarte apropiat fiziologic de manile ce il utilizau si personalizat specific Canon, inconfundabil punandu-si amprenta de brand obisnuita.

Asa cum spune textul: “mic, funky, solid si foarte bine dotat, cel mai mic si usor aparat foto DSLR cu senzor APS-C, dimensiunile sale intrand in teritoriul aparatelor mirrorless, dar pastrand avantajul vitezei si mai ales vizorul optic”

Desigur se confirma si destinatia lui ca “ideal pentru vacante si calatorii, aparatul foto DSLR Canon EOS 100D se preteaza foarte bine si pentru fotoreportaj, peisaje si portrete”.

Specificatiile nu sunt printre cele de top ale momentului actual, insa sunt de invidiat pentru orice incepator, ajutandu-te de cele mai multe ori din situatii dificile de expunere in care cu alte instrumente ai putea da gres.

Canon a lucrat în limitele sistemului EOS la pachet cat mai mult posibil la mecanismului SLR caseta oglinda, prisma si declanșatorul in cel mai mic corp se poate, fara a compromite manipularea. Rezultatul este un DSLR care este, fara indoiala, este cel mai mic ce l-am vazut. Canon EOS 100D este cu siguranta o realizare impresionanta de inginerie, dar pentru a fi un succes, trebuie sa fie simplu de folosit si cu o calitate a imaginii care justifica pretul.

Canon EOS 100D este format dintr-un miez din aliaj de aluminiu, inconjurat de o combinatie de rasina policarbonat, carbon si fibra de sticla pentru a adauga putere pastrand in acelasi timp corpul cat mai usor posibil. Am fost fericit sa arunc camera peste umar toata ziua, iar la doar 407g, inclusiv bacteria si cardul, greutatea era greu de observat.

La baza Canon EOS 100D este un senzor CMOS APSCsize cu 18 milioane de pixeli.

Cateva dintre caracteristicile senzorului le puteti vedea in Galerie, unde zic eu este o cromatica deosebita.

Dimensiunea Canon EOS 100D, de asemenea, il face mai putin intimidant pentru utilizatorii entry-level, precum si pentru cei care utilizeaza un DSLR pentru prima data. Exista moduri proiectate pentru a oferi o mana de ajutor. Construit in camera este un ghid util de caracteristici, care arata exact ceea ce face fiecare functie diferita de aparatul de fotografiat obisnuit, si efectul pe care schimbarea le are.

Modul Auto Inteligent va selecta automat modul scena corect si puteti sa modificati setarile de expunere pentru cel mai bun rezultat. In plus, exista mai mult de zece moduri scena disponibile pentru selectarea manuala, impreuna cu o gama de filtre creative, care includ camera de jucarie, granulată alb-negru, si modul miniatura.

Visits: 0

Lasă un răspuns