Allview Viva C1004 o tableta entry-level cu tente de modernitate prin AVI ChatGPT- review

Allview Viva C1004 o tableta entry-level care demonstreaza ca se pot aduce atractivitati si unor deviceuri cu caracteristici hardware mai modeste. Anumite artificii software care pentru traditionalul asistent vocal AVI in limba romana prin integrare cu ChatGPT aduce aerul de modernitate necesar pentru ca elevii si profesorii sa fie atrasi sa le foloseasca prin imbunatatirea si reorganizarea mai eficienta a informatiilor in special pentru a putea face fata mai bine la teme. Din punctul acesta de vedere ChatGPT nu este inca baubaul cu care presa ne coafeaza circumvolutiunile. Poate fi un viitor util daca va mai fi pus la punct si un mai bun control la nivelul obiectivitatii raspunsurilor la cautarile dispuse prin motoare.

Initial am vrut sa vad daca se poate genera un review prin interfata primita pe tableta. AVI poate fi folosit pentru a verifica si imbunatati calitatea textelor scrise de utilizatori, oferind sugestii de stil, vocabular si gramatica. Conexiunea vocala prin AVI a fost perfecta precum si conexiunea cu motorul. Insa asa cum puteti vedea in text, ChatGPT (tableta vine la pachet cu 500 de credite pentru utilizarea AVI ChatGPT). A returnat la intrebarea “Prin ce exceleaza tableta Viva C1004”, motorul a cam exagerat la unele informatii, putin subiectiv in favoarea tabletei, dar nu suparator. Analizand pe text a afirmat in raspuns ca tableta ar avea doar 2GB de memorie RAM in loc de 3 GB in realitate, ar fi destul de mare pentru fluenta si desfasurarea jocurilor mai exigente; ca procesorul quadcore ar fi o performanta puternica; precum ar suporta conexiune 4G (nici vorba); ca ar avea o baterie de 6000mAh in loc de 5000 in realitate. Va dati seama cat de bun poate fi ChatGPT in momentul de fata. Cu toate acestea promite foarte multe, daca va fi perfectionat prin algoritmii potriviti, iar utilizatorii cu discernamant nu vor lua adliteram chiar toate informatiile primite preponderent din gastronomie, cultura generala, istorie, matematica, medicina, programare si multe altele. Deocamdata pentru siguranta cred ca ar mai trebui consultate si alte surse de informare ca mijloc de verificare.

Daca vorbim de specificatii va pot prezenta mai jos realitatea.

Cat despre cum arata in exterior tableta este asa cum ne asteptam in cel mai clasic mod, dar adecvat pentru o utilizare usoara si in interesul elevului prin interfata UI care nu da batai de cap si ofera si destul spatiu pentru creativitate.

Designul slim, cu grosimea de 9.5 mm, modern si elegant, accentuata de liniile fine, pozitionate vertical pe carcasa de culoare mata, pe negru ii ofera tabletei de 10 inci un aspect interesant prin carcasa din policarbonat. Datorita dimensiunilor adecvate pentru transport, tableta poate fi utilizata acasa, la scoala, la birou sau oriunde este nevoie de ajutorul ei, tableta are muchii plate ceea ce ajuta la grip, sta foarte bine in palma utilizatorului si este usor de manevrat. Dotata cu microfon dual Far Field, interactiunea dintre utilizator si dispozitiv este rapida. Dispunerea difuzoarelor este pe spate insa cam neobisnuita ca pozitionare, dar e binevenita la o acoperire involuntara. In rest lucruri obisnuite: stanga sus butonul de standby si balasul +/- pentru volumul difuzoarelor; sus microfoanele si tavita pentru extensia de memorie pana la 128 GB si conectorul USB type C pentru incarcare / date. Nu are conector audio de casti dar probabil se poate realiza prin mufa USB – C, dar nu am testat. Camera principala situata pe spate are senzor de 5 MP, iar cea frontala, pentru selfie-uri, senzor de 2 MP. Ambele ofera rezultate modeste, dar in principal pentru foto se utilizeaza altfel de deviceuri. Aici este vorba doar de eventuale discutii video a elevului cu profesorul unde mai important pare factorul audio.

Allview dispune de un panou TFT IPS cu diagonala de 10.1 inci de rezolutie HD de 1280 x 800 pixeli si rata de refresh de 60 Hz include imbunatatirea calitatii imaginii MediaTek MiraVision. Ecranul asigura luminozitate eficienta, dar unghiurile de vizualizare sunt cam mici pentru setari si culori, parand un pic sterse. Pe partea de video / jocuri la 60 fps mi s-a parut a fi in parametri obisnuiti si multumitor pentru destinatia educativa a tabletei.

MediaTek MT8168 este un SoC de nivel entry pana la mediu bazat pe tehnologie ARM in special pentru tablete pe Android. Ofera patru nuclee de procesor ARM Cortex-A53 (quad-core) care sunt tactate cu pana la 2 GHz. In plus, in SoC sunt integrate o placa grafica ARM Mali-G52 MC1 (sau MP1), un controler de memorie LPDDR4x, Bluetooth si Wifi-5 802.11 b/g/n/ac dual-band. Performanta este situata la nivelul de intrare din 2020 si intre un Snapdragon 429 si Snapdragon 632. Un DSP audio integrat, programabil, care functioneaza pana la 600 MHz, cu stocare SRAM locala, ofera capacitatea de asistenti vocali de putere ultra-scazuta si de detectare a cuvintelor cheie. Un accelerator video multi-standard si un subsistem audio avansat sunt, de asemenea, integrate pentru a oferi redare eficienta din punct de vedere energetic a aplicatiilor multimedia avansate si a continutului audio/video din stocare locala sau servicii de streaming, cu accelerare de decodare pentru continut de pana la 1080p60 cu codificare HEVC sau VP9 avansata.

Desigur nu m-am dezmintit nici de aceasta data si am efectuat testele de configuratie si benchmark stiute: AnTuTu, Aida 64, CPU-Z, 3DMark, PCMark ce nu urca prea mult tableta in clasamente fiind o dotare mai mult basic.

In aceasta configuratie este clar ca tableta nu poate primi mai mult de Android 11 fara perspectiva de upgrade, insa nici nu ar fi necesar mai mult pentru instalarea unor aplicatii de tip office sau multimedia, pentru lucrul elevilor medii, sau functionarea AVI ChatGPT asa cum se prezinta la nivelul actual de dezvoltare.

Cat despre jocuri evoluate nu poate fi vorba aici sau procesari sofisticate de imagini.

Desigur m-am concentrat si pe activarea aplicatiei cheie AVI ChatGPT si am facut unele teste. Insa rezultatele nu m-au multumit pe deplin pentru ca inca mai este loc de performante analizand raspunsurile generate de ChatGPT. Pentru ca AVI isi face exemplar datoria in special in ceea ce priveste limba romana pe care am testat-o mai mult.

Pentru impatimitii de unboxing v-am prezentat continutul pachetului de vanzare: tableta, manual de utilizare, certificat de garantie, alimentator, cablu de date, acul petru acces la sertarul memoriei SD.

Views: 0

Lasă un răspuns