Allview Solar Energy finalizează cu succes un proiect fotovoltaic de 1,3 MW în Drobeta-Turnu Severin

Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW și deținătoarea brandului Allview, anunță finalizarea cu succes a unui nou proiect fotovoltaic. Acesta a constat în proiectarea și implementarea a cinci centrale fotovoltaice cu o capacitate totală de 1,3 MW, care vor genera energie verde pentru consumul propriu și vor eficientiza compania beneficiară, SECOM S.A. din Drobeta Turnu Severin.

Noile centrale fotovoltaice au fost instalate pe sol și pe acoperișuri, în patru locații ale companiei SECOM S.A., și anume la Stația de captare apă brută, Stația de alimentare cu apă potabilă, Stația de epurare și pe clădirea administrativă. Acestea includ 2.852 de panouri fotovoltaice Allview și invertoare trifazate Growatt. Structurile de susținere pentru montarea direct pe sol, cât și cele pe acoperiș, au fost proiectate pentru a face față condițiilor meteorologice nefavorabile, asigurând performanța energetică pe termen lung.

“Suntem angajați în dezvoltarea continuă a diviziei noastre de energie solară și facem investiții constante în cercetare și dezvoltare, pentru a aduce soluții inovatoare în domeniul energiei verzi.” a declarat Lucian Peticilă, CEO Visual Fan S.A.

Executat cu strictețe și dedicare, proiectul ilustrează obiectivul general al reducerii consumului de energie convențională, și implicit, a gestionării responsabile a consumului de CO2, cu accent pe sustenabilitate. Proiectul va contribui la reducerea consumului de energie primară cu 111,7 mii tep/an, a emisiilor de carbon cu 16.900 tone în următorii 20 de ani și va genera economii de peste 4.000.000 euro în aceeași perioadă de timp. De asemenea, proiectul reflectă un pas în plus către atingerea obiectivelor Uniunii Europene privind producția de energie din surse regenerabile și susținerea unei dezvoltări durabile.

Cu o expertiză semnificativă în sfera tehnologiei și o viziune centrată pe viitor, compania Visual Fan își propune contractarea a peste 80 MW de proiecte de energie solară până la finalul anului 2024.

Pentru mai multe detalii și informații de interes despre soluțiile oferite în domeniul producției de energie verde, puteți vizita website-ul companiei la adresa www.allview.ro/solarenergy/industry-imm/.

Views: 4

Lasă un răspuns